15 Перспективне масло пачулі Використовуйте його для отримання користі для здоров’я
пачулі (капуста Погостемон) Також відомий як пачулі або пачулі - це вид рослин з роду Погостемон. Це кущова рослина з сімейства м’ятових, з прямостоячими стеблами, що досягають у висоту близько 0,75 метрів і несуть невеликі блідо-біло-рожеві квітки. Рослина пачулі родом з тропічних регіонів Азії, і зараз широко вирощується в Китаї, Індонезії, Індії, Малайзії, Маврикії, Тайвані, Філіппінах, Таїланді та В’єтнамі.

Важкий і сильний запах пачулі століттями використовувався в парфумерії, а останнім часом і в ладані, відлякувачах комах та альтернативних ліках. Капуста Погостемон, P. commosum, P. hortensis, P. heyneasus та P. plectranthoides культивуються для отримання їх ефірної олії, відомої як олія пачулі.
Погляньте, як Aura Cacia постачає олію пачулі!
Видобуток ефірної олії пачулі відбувається шляхом парової перегонки листя, що вимагає розриву клітинних стінок паровим ошпарюванням, легким бродінням або сушінням. Олія пачулі витягується з молодого листя, яке перед перегонкою парою висушується і ферментується, при цьому отримується від 2 до 3 відсотків. Це масло покращується з віком, щоб мати більш повний, краще округлий запах.
Листя можна збирати кілька разів на рік і, висушивши, можна експортувати для перегонки. Деякі джерела стверджують, що олія найвищої якості зазвичай виробляється зі свіжого листя, перегнаного поблизу місця їх збирання; інші кажуть, що найкращим є тюкування сухого листя та бродіння протягом певного періоду.
Перегляньте цей SlideShare про вирощування рослин пачулі:
Використовуйте масло пачулі
Запах олії пачулі насичений мускатно-солодким, сильно гострим і трав'янистим. Світло-жовтого до темно-коричневого кольору і являє собою густу олію. Відомо, що він допомагає лікувати екзему, дерматит, псоріаз та виразки. Він забезпечує позбавлення від запорів і може використовуватися як тимчасовий протиотрута або мазь проти укусів комах. Ефірна олія пачулі чудово поєднується з ефірними маслами бергамота, шавлії, герані, лаванди та мирри.
Його лікувальні властивості включають такі переваги для здоров’я:
- антидепресант
- протигрибковий
- протизапальні ліки
- антисептик
- афродизіак
- Цитофілактичний
- гарячковий
- інсектицид
Він має терапевтичний ефект для:
- вугрі
- тривожність
- грибок стопи та інші грибкові інфекції
- запор
- лупа
- дерматит
- екзема
- фригідність
- укуси комах
- імпотенція
- лібідо
- пухка шкіра
- жирна шкіра
- сексуальна тривога
- емоційні розлади, пов’язані зі стресом
- затримка води
- втрата ваги
- рана
Використання олії пачулі:
Переваги олії пачулі
Перевага №1: Антидепресант
Це масло чудово працює для людей, які страждають на депресію. Це допомагає їм подолати почуття смутку чи втрати та наповнити їх новою надією. Ось чому ефірна олія пачулі так часто використовується в ароматерапії. Це піднімає настрій, розсіює розчарування та послаблює напругу у більшості людей, навіть якщо вони лікуються чимось іншим. Це пов’язано з впливом ефірного масла пачулі на гормони та різні хімічні реакції в організмі та свідомості. Стимулюючи вивільнення таких гормонів задоволення, як серотонін та дофамін, почуття тривоги, гніву та смутку просто зникають.
Перевага №2: антифлогістичне
Це заспокоює запалення, особливо якщо запалення або подразнення є наслідком лихоманки, а також забезпечує полегшення від самої лихоманки. Це означає, що ефірна олія пачулі може бути корисною для лікування ряду шкірних захворювань та внутрішніх запальних станів, таких як артрит та подагра.
Перевага №3: Антисептик
Ефірна олія пачулі захищає рани та виразки від розвитку інфекцій та набуття рівня септики. Це, мабуть, найважливіша властивість цієї олії, оскільки невеликі ранки на шкірі можуть призвести до набагато більш серйозних інфекцій, зокрема правця, якщо рана була нанесена іржавим, залізним предметом. Ефірна олія пачулі також захищає від цієї можливості.
Перевага No4: Афродізіак
Олія пачулі корисна для лікування статевих проблем, включаючи імпотенцію, втрату лібідо, незацікавленість у сексі, еректильну дисфункцію, фригідність та сексуальну тривогу. І чоловікам, і жінкам добре повернути іскру в спальню, стимулюючи статеві гормони, естроген та тестостерон, які стимулюють статевий апетит. Ефірна олія пачулі використовується як афродизіак протягом сотень років.
Перевага No5: В’яжучий
Ця потужна ефірна олія стимулює м’язи, нерви та шкіру. Це сприяє зміцненню ясен на зубах, запобігає в’ялість шкіри, випадання волосся та ослаблення м’язової тканини. Терпкість олії пачулі також допомагає зупинити кровотечу, скорочуючи судини. Таким чином, він може діяти як антивікова речовина, оскільки розслаблення м’язів та шкіри зазвичай пов’язане зі старінням.
Перевага №6: зцілення
Ефірна олія пачулі допомагає прискорити процес загоєння порізів і ран, а також пришвидшує згасання рубців. Це однаково ефективно для усунення слідів, що залишились від фурункулів, вугрів, віспи та кору.
Перевага No7: Цитофілат
Ця властивість ефірної олії пачулі сприяє зростанню, стимулюючи генерацію нових клітин в організмі. Це також допомагає у виробництві еритроцитів, що може підвищити рівень енергії. Збільшуючи кровообіг, він також збільшує оксигенацію органів і клітин у всьому тілі, збільшуючи їх функціональність і стимулюючи загальний обмін речовин в організмі. Ефірна олія пачулі особливо добре регенерує нові клітини шкіри, завдяки чому шкіра виглядає здоровою, молодою та життєвою.
Перевага №8: Дезодорант
Сильний солодкуватий, пряний аромат та мускатний горіх цієї ефірної олії усувають або відчувають запах масок для тіла. У будь-якому випадку його слід вживати в розведеному вигляді, оскільки аромат олії пачулі може бути дуже сильним для нюхових органів чуття деяких людей. Це масло залишається популярним для використання як одеколон у багатьох культурах та культурній демографії. Деякі люди вважають, що ефірна олія пачулі чудово пахне, тоді як інших дещо дратує характерний аромат.
Перевага №9: Діуретик
Це збільшує частоту сечовипускання, а також кількість сечі. Це допомагає схуднути, знизити артеріальний тиск, підвищити апетит, знизити рівень холестерину та вивести токсини з організму. Сечовипускання виводить зайву воду, непотрібні солі та сечову кислоту, що зменшує ймовірність розвитку каменів у жовчному міхурі та нирках, а також таких тренувальних умов, як подагра. Завдяки своїм чудовим сечогінним властивостям, він ефективний при затримці води та боротьбі з розщепленням целюліту, полегшує запор і допомагає зменшити зайву вагу.
Перевага No10: Фебрифуг
Ефірна олія пачулі знижує температуру тіла у разі лихоманки, борючись із інфекціями, що викликають лихоманку. Як жарознижуючий засіб він знімає запалення, спричинене лихоманкою, що одночасно допомагає збити, оскільки гарячкову лихоманку можна певною мірою зменшити, якщо усунути біль та запалення, пов’язані з лихоманкою.
Перевага №11: Фунгіцид
Показано, що ефірна олія пачулі досить ефективно пригнічує ріст та грибкові інфекції, забезпечуючи таким чином захист від горезвісних інфекцій, таких як стопи атлета. Грибкові інфекції можуть бути досить серйозними, особливо коли вони вдихають дихальну систему. Ефірна олія пачулі стає дуже цінною в той час, щоб зберегти тіло повністю захищеним.
Перевага №12: Інсектицид
Як уже згадувалося раніше, інсектицидна властивість олії пачулі була визнана ще в античні часи. Незважаючи на солодкий запах, він дуже ефективний для утримання комах на здоровій відстані. Зазвичай використовується в спреях, лосьйонах для тіла, фумігантах, випарниках та ароматичних паличках або може змішуватися з водою для прання одягу та постільної білизни для захисту від комарів, мурах, бліх, вошей, бліх, мух та молі. Щоб утримати комах, потрібно лише кілька крапель, інакше ви можете спалити олію в кімнаті і мати ефект, який триватиме ще довше. У будь-якому випадку, будьте обережні при спалюванні масла всередині будинку, оскільки його чіткий запах може швидко проникнути на тканини та меблі.
Перевага №13: Заспокійливий
Він заспокоює запалення і заспокоює напади, кашель та напади, що виникають внаслідок гіперчутливості або гіперреактивності нервів. Це може зупинити висипання внаслідок алергії седативної гіперчутливості організму до певних елементів. Як антидепресант і заспокійливий засіб, ефірне масло пачулі добре допомагає розслабити тіло здоровим і спокійним нічним сном. Зменшення ознак безсоння та повноцінний сон можуть поліпшити когнітивні функції, швидкість метаболізму та настрій.
Перевага No14: Тонік
Олія пачулі надає підготовчу та збалансовуючу дію на емоції та проганяє млявість, одночасно загострюючи інтелект, борючись з депресією та тривогою. Кажуть також, що це створює любовну атмосферу. Ця властивість олії пачулі тонізує все тіло. Він оптимізує метаболічні функції, такі як розщеплення їжі та засвоєння поживних речовин, тонізуючи печінку, шлунок та кишечник, тим самим допомагаючи вам ставати сильнішими та здоровішими. Ефірна олія пачулі також піклується про належне виведення, регулює ендокринні секреції гормонів та ферментів, а також тонізує нервову систему, роблячи її більш пильною та активною. Нарешті, він стимулює імунну систему, захищає вас від ряду інфекцій.
Перевага №15: Догляд за шкірою
На шкірі ця олія є однією з найактивніших і є чудовим регенератором тканин, який допомагає стимулювати ріст нових клітин шкіри. При загоєнні ран це не тільки сприяє швидшому загоєнню, але також допомагає запобігти негарним рубцям, коли рана заживає. Патч-олія для шкіри дуже ефективно сортує тверду, потріскану та занадто зневоднену шкіру і використовується для лікування вугрів, вугрів, екземи, ран, виразок, будь-яких грибкових інфекцій та розладів шкіри голови. Цінність догляду за шкірою пачулі чудова! Це допомагає розщепити целюліт і стимулює ріст нових клітин шкіри. Це означає, що це прискорює загоєння і допомагає запобігти рубцюванню. Спробуйте використовувати пластирі у кремах та лосьйонах без запаху для загального догляду за шкірою.
Користь для здоров’я олії пачулі:
Нагадування про використання олії пачулі
Тривалий аромат ефірної олії пачулі, хоч і солодкий, але може бути занадто сильним і майже неприємним для деяких людей. Будьте обережні, використовуючи занадто сильний або занадто сильний його запах, оскільки аромат може дратувати деяких людей. Він нетоксичний, не подразнює та не сенсибілізує, але запах олії пачулі може бути дещо стійкішим для деяких людей, а високі дози можуть спричинити втрату апетиту у деяких людей. Попросіть свого лікаря про ефірну олію пачулі під час вагітності.
Як користуватися ефірною олією пачулі
Інгаляції - це найшвидший та найефективніший (і найзручніший!) Спосіб ввести ефірне масло у вашу систему, а також найбільш підходящий метод при вирішенні проблем з дихальними, психічними або будь-якими системними проблемами.
Кажуть, що пластир для ароматерапії допомагає зняти тривогу, стрес і депресію. Його заспокійливий ефект дуже ефективний для розслаблення та медитації. Просто додайте кілька крапель у дифузор або випарник.
Нанесення на шкіру
Існує досить багато способів використання ефірних масел на шкірі. Це може бути ефективним, коли мова йде про більш локалізовану проблему, таку як стан шкіри або специфічний біль. Завжди дотримуйтесь обережності під час нанесення ефірних масел на шкіру. Деякі олії, які не підходять для чистого використання (нерозбавленого) на шкірі. завжди спочатку робіть тест на виправлення.
Ефірне масло пачулі можна елегантно використовувати на шкірі або змішувати дві-три краплі на унцію олії-носія при таких станах: вугрі, дерматити та екзема, пухка шкіра, жирна шкіра та при укусах комах. Ви можете змішати його з кремом для обличчя, лосьйоном або шампунем або навіть додати у воду для ванни.
Пачулі можна нанести на шкіру, капнувши кілька крапель олії на ватний диск і намазавши уражену ділянку. Знову ж таки, спочатку зробіть тест на виправлення. Цей метод може бути корисний при грибку стопи та інших грибкових інфекціях, укусах комах, станах шкіри, а також для очищення ран може бути корисним змочити перший ватний диск. Також використовуйте цей метод, щоб застосовувати пачулі як дезодорант або антиперспірант.
інші програми
- Додайте вісім до 10 крапель пачулі у воду для ванни для запорів або для підтяжки в’ялої шкіри, зменшення апетиту або полегшення затримки води.
- при лупі змішайте дві-три краплі в бальзамі без запаху і нанесіть на шкіру голови. Залиште на 3-5 хвилин, потім змийте.
- Використовуючи масло пачулі для волосся, додайте дві-три краплі до кількості нікелевого шампуню без запаху. Шампунь, як зазвичай, і змийте.
- Масажуйте його на шкірі, щоб запобігти появі зморшок і целюлітів. Його просто розбавляють у світлоносній олії.
- Нанесіть невелику кількість на шкіру, щоб заспокоїти порізи, синці, опіки та рани та укуси комах.
- Нанесіть кілька крапель на зап’ястя або додайте їх на простирадла, щоб утримати мурах, бліх та інших шкідників.
- Нанесіть дві-три краплі на ватний диск і намажте ним пахви, щоб запобігти запаху тіла.
- Змішайте кілька крапель у своєму шампуні або кондиціонері для лікування лупи та жирного волосся. Залиште це на кілька хвилин перед полосканням.
Перегляньте це відео, щоб дізнатись, як користуватися маслом пачулі!