Білий свинець, косметичний пігмент Досьє

Файл - Метал: свинець

Клер Кеніг

Вчитель природничих наук

Опубліковано 10.02.2011

Змінено 29.01.2017

Опубліковано 10.02.2011 - Змінено 29.01.2017

Свинець є основою різних винаходів (відвалу, друкарських знаків, батарей), він використовується в багатьох секторах, але також має значну токсичність.

Метал: свинець

Історія свинцю: перші застосування

Куерон відвісна вежа

Білий свинець, косметичний пігмент

Мініум, токсичний пігмент

Свинець: метал, хімія та виробництво

Свинцево-кислотні акумулятори

Різне використання свинцю

Виготовлення друкованих літер, винайдене Гутенбергом

Крах Плуманаха

Отруєння свинцем: небезпека свинцю

Дізнайтеся більше про свинець

свинець

Церуси та косметика за часів Ансієна, 16-18 століття

При Катерині Медічі придворне товариство переїхало до Франції і запровадило використання макіяжу, білого та червоного. Білий свідчить про відзнаку аристократа. Тому обличчя стає «символічним інструментом». Хоча є виробництво білого свинцю, Франція імпортує його з Венеції, Англії та Голландії. Він продається у вигляді хлібців-пірамідок. Люди розробляють продукти для їх споживання. Існує також виробництво парфумерії .

У цей час білість обличчя - це де-мода. Білий свинець використовується як білий пігмент для тіней для повік і для усунення нерівностей шкіри. Але свинець дорогий, і вони знають, що він отруйний.

Визначення ризиків було повільним, оскільки медична інформація надходила мало. Лише тоді, коли використання свинцю було засуджено в медицині, в кінці 18 століття використання свинцю було поставлено під сумнів у косметиці. .

На основі статті Кетрін ЛАНОË, викладача Орлеанського університету.