Chaulmoograöl ⇒ додаток; ефект
Олія Chaulmoogra - застосування та ефекти
Олія Chaulmoogra - це мазеподібний жир, який отримують переважно з насіння індійського дерева Chaulmoogra за допомогою холодного пресування або екстракції. Дерево Чаулмугра бере свій початок з Південно-Західної Індії і зараз культивується по всій Індії та Шрі-Ланці. Є регіони вирощування в інших країнах, таких як Бразилія. Олія має жовто-коричневий колір, солодкуватий запах і гіркий і різкий смак.
Олія Chaulmoogra складається здебільшого з гідрокарпінової кислоти, chaulmoograic кислоти та горицевої кислоти та має протимікробні властивості. Через склад олеїнової кислоти олія високо цінується в Аюрведе. В Індії олія вважається лікувальним засобом від прокази і застосовується зовнішньо при багатьох шкірних захворюваннях, розтягненнях зв’язок, ішіасі та ревматизмі. Однак ефект клінічно не доведений. Крім того, кажуть, що олія Chaulmoogra позитивно впливає на загоєння ран.
Олія Chaulmoogra також може бути використана косметично різними способами, наприклад, як допоміжне масло в масажній суміші, у засобах для догляду за ногами для потрісканої шкіри або для гіпопігментації.

Яна - кваліфікований медичний працівник. Протягом багатьох років вона досліджувала цікаві факти для медичного центру. Завдяки навчанню та досвіду у галузі охорони здоров’я, вона в основному пише статті на теми, передбачені законодавством про страхування здоров’я та довгострокового догляду. Крім того, вона регулярно вивчає теми фітнесу, схуднення та здорового харчування.