Екстракт фенхелю - Foeniculum Vulgare (Фенхель) Фруктовий екстракт - Cosmacon

екстракт

Кріп (Foeniculum vulgare) належить як вид рослини до роду Apiaceae і використовується як екстракт кропу в косметиці. Латинський термін означає сіно. З білого бульби розміром з кулак виростають довгі стебла з перистими листям і жовтими квітами на кінці. Екстракт отримують з цибулини кропу. Первісною територією зростання були середземноморські країни, особливо їх прибережні регіони. Сьогодні кріп поширений у всьому світі. Рослина воліє процвітати в сухих і теплих місцях. Країна, яка сьогодні вирощує і переробляє найбільше фенхелю, - це далеко Індія. Серед середземноморських країн у верхніх ешелонах досі представлена ​​лише Марокко. У Німеччині кріп досить добре росте в умовах, згаданих вище, і його можна збирати з червня по листопад. З одного боку, використовуються насіння рослини, які з ботанічної точки зору розглядаються як їх плоди, і бульба.

Кріп вже використовували в давнину за його лікувальні властивості. Римляни також знали силу кропу. Кріп вже має своє місце в міфології: коли Прометей викрав вогонь у богів, він зробив це зі світиться стеблом рослини кропу.

Цілющі властивості екстракту кропу

Фенхель - це рослина, яка вирощується також місцево, інгредієнти якої мають певний позитивний вплив на здоров’я.

Кажуть, що екстракт фенхелю заспокійливо впливає на шлунково-кишкові проблеми, перевантаженість бронхів, глаукому, витік молока та симптоми менопаузи.

Хороший вплив на глаукому, зокрема, успішно досліджено в Індії, де буде перевірено альтернативне лікування екстрактом фенхелю, як тільки з’являться достатні клінічні дослідження.

Фенхель виявляє антибактеріальну дію, яка наближається до дії стандартних антибіотиків. Застосування як природного консерванту також було б можливим у майбутньому.

Екстракт фенхелю також може мати фунгіцидну дію. У деяких країнах таким чином захищають зібрані фрукти та овочі від цвілі.

Як і багато інших лікарських рослин, екстракт фенхелю є антиоксидантом і тим самим нейтралізує шкідливі так звані вільні радикали.

Поліпшення травлення побічно покращує шкіру обличчя. Фенхель також є безпосередньо позитивним компонентом при зовнішньому використанні для догляду за шкірою.

Екстракт фенхелю в косметиці

Екстракт кропу також все частіше дуже успішно використовується для догляду за шкірою в косметичних продуктах. Вітаміни А, В і С, що містяться в екстракті фенхелю, а також ефірні олії, мінеральні солі та діоксид кремнію є особливо ефективними.

Екстракт фенхелю має підтягуючий і регенеруючу дію шкіри та пригнічує запалення. Також можна визначити невелику антисептичну властивість: це дуже приємно для особливо чутливої ​​шкіри. Стомлена і напружена шкіра оновлюється, синці (набряки) заживають швидше. Екстракт фенхелю також застосовується проти целюліту і в’ялості тканин молочної залози.

Шкіра стає м'якше і пружніше. Зв’язування так званих вільних радикалів також захищає клітини шкіри.

Всі ці хороші ефекти екстракту фенхелю особливо ефективні для грубої, лущиться та сухої шкіри.

Інгредієнти

Позитивними активними інгредієнтами екстракту фенхелю є:

  • Вітаміни A, B і C.
  • Діоксид кремнію
  • різні ефірні олії (приблизно 60 відсотків транс-анетолу, 20 відсотків фенону, а також вапна, камфори та сосни)
  • Флавоноїди

Факт витягу фенхелю

INCI = плодовий екстракт Foeniculum Vulgare (фенхель)

Властивості: спазмолітик (шлунок і кишечник), відхаркувальний засіб (бронхи), протимікробний та апетитний, знижує артеріальний тиск, допомагає при глаукомі, полегшує розтікання молока та симптоми менопаузи