Глікемічний індекс кокосового цвіту цукор, властивості - Ooreka
- Харчові якості
- Користь цукру з кокосового цвіту
- Використання кокосового цвіту цукру
- Отримайте цукор з кокосового цвіту

Отриманий із соку, присутнього в квітках кокосових горіхів кокосовий цвіт цукор поставляється у формі сиропу, який потім нагрівають, перетворюючись на кристали.
Розпізнаний за своїм світло-коричневим кольором, цукор з кокосового цвіту швидко стає основним продуктом у солодких рецептах. Його трохи карамелізований смак і низький глікемічний індекс справді привабливі.
Харчові якості
Цукор кокосового цвіту, цілком натуральний на рослинній основі та екологічного виробництва, також має перевагу в тому, що він багатий вітаміном С і вітамінами групи В, включаючи вітаміни В1, В2, В3, В6 та В7.
Цукор у цвіті кокосового горіха також містить багато заліза, мінералів та необхідних мікроелементів, таких як цинк, магній, марганець та калій, а також амінокислоти, які підтримують нормальне функціонування метаболізму.
Крім того, в цукрі з кокосового цвіту є антиоксиданти, які захищають клітини організму від передчасного старіння завдяки вільним радикалам.
Нарешті, цукор з кокосового цвіту відомий своїм низьким глікемічним індексом, між 35 і 37, що ставить його нижче глікемічних індексів меду та білого цукру.
Добре знати: при складанні рецептів рекомендується використовувати ту саму кількість цукру з кокосового цвіту, що і традиційний цукор.
Користь цукру з кокосового цвіту
Завдяки набагато нижчому глікемічному індексу, ніж білий цукор, мед або кленовий сироп, цукор з кокосового цвіту особливо рекомендується у разі суворої дієти з точки зору споживання цукру, діабету або серцево-судинних захворювань.
Однак цукор з кокосового цвіту має високий рівень фруктози і його слід вживати зрідка, щоб не перевантажувати органи, відповідальні за травлення, такі як підшлункова залоза або печінка.
Використання кокосового цвіту цукру
Подібно кленовим або агавовим сиропам, сироп з кокосового цвіту можна іноді використовувати для заміни використання білого або коричневого цукру в кулінарних препаратах.
Таким чином, цукор з кокосового цвіту можна посипати або додавати до запашних вод, чаїв та кави, смузі та фруктових соків із свіжих фруктів, фруктових салатів, молочних коктейлів, йогуртів, пирогів та тортів. Солодощі, мюслі та деякі коктейлі з алкоголем або без нього.
Крім того, цукор з кокосового цвіту можна використовувати в домашніх косметичних продуктах, таких як скраби для обличчя та губ.
Занотовувати: коричневий або небілений цукор кокосового цвіту має більш виражений смак і більшу підсолоджувальну здатність, ніж цукор білого кокосового цвіту
Отримайте цукор з кокосового цвіту
Все більше і більше поширений цукор з кокосового цвіту можна придбати в органічних магазинах, у певних супермаркетах або в Інтернеті.
Добре знати: у разі онлайн-покупки рекомендується перевірити термін придатності товару, а також думки та коментарі, залишені попередніми покупцями.
Цукор кокосового цвіту трохи дорожчий за цукор та традиційні солодкі сиропи, продається за ціною від 3 до 5 євро за 500 г цукру початкового рівня.
Для органічного цукру з кокосового цвіту порахуйте від 5 до 10 євро на 500 г.
Занотовувати: як і більшість цукрів, цукор з кокосового цвіту слід тримати подалі від тепла та вологості, щоб уникнути утворення кристалів або денатурації продукту.