Гліколева кислота; що це таке, роль та переваги

Гліколева кислота Це загальний інгредієнт засобів по догляду за шкірою - особливо проти старіння, проти вугрів тощо. Ось як працює і як використовується гліколева кислота.

роль

Зміст:

Загальна інформація

Гліколева кислота - це один із тих інгредієнтів, який ми можемо побачити на етикетках багатьох засобів по догляду за шкірою - гліколева кислота для шкіри. Загалом, в категорії інгредієнтів для догляду за шкірою, AHA та BHA (альфа- та бета-гідроксикислоти) є найбільш використовуваними інгредієнтами для догляду за шкірою. Що таке гліколева кислота? Гліколева кислота належить до сімейства альфа-гідроксикислоти (AHA) і є загальним інгредієнтом багатьох засобів по догляду за шкірою. Його отримують із цукрової тростини. Інші альфа-гідроксикислоти включають молочну кислоту, яблучну кислоту, винну кислоту та лимонну кислоту.

Вплив гліколевої кислоти на шкіру

Як діє гліколева кислота? Гліколева кислота має найменші молекули з усіх альфа-гідроксикислот. Завдяки цим невеликим молекулам гліколева кислота може легко проникати в шкіру. Це дозволяє кислоті відшаровувати шкіру ефективніше, ніж інші типи AHA. Він має ефективні регенеруючі властивості шкіри, саме тому його часто використовують у засоби проти старіння - засоби проти старіння. Це може допомогти розгладити дрібні зморшки та покращити тонус та текстуру шкіри. Гліколева кислота діє у верхньому шарі шкіри. Він розщеплює і розчиняє шкірне сало та інші речовини, що зв’язують клітини. Складається з маленьких молекул, він здатний глибоко і легко проникати в шкіру. Це робить його найбільш ефективним для лікування тонких ліній, вугрів, вугрів, шкірного сала та нерівномірної текстури.

Мертві клітини шкіри видаляються, роблячи шкіру більш гладкою, яскравою, молодшого вигляду.

Користь гліколевої кислоти

Це допомагає розчинити зв'язки, які утримують клітини шкіри разом, дозволяючи мертвим клітинам швидше від'єднуватися. Це також стимулює шкіру виробляти більше колаген. Колаген - це білок, який надає шкірі стійкість, міцність та еластичність. Зі старінням вироблення колагену природним чином сповільнюється. Колаген також руйнується через надмірне перебування на сонці.

Це не просто антивікове лікування. Гліколева кислота також може допомогти боротьба з пошкодженням сонця. Він також часто використовується для вицвітання незначної гіперпігментації. Що стосується вугрів, то гліколева кислота сама по собі не є лікуванням вугрів, але вона може допомогти запобігти блокуванню пір, запобігаючи утворенню вугрів і вугрів.

Ця кислота міститься в багатьох продуктах відлущування шкіри. Переваги гліколевої кислоти:

  • ефективно видаляє зовнішній шар відмерлих клітин шкіри, роблячи шкіру яскравішою та гладкою;
  • може зменшити зморшки і дрібні лінії;
  • є ефективним інгредієнтом зволожуючих кремів;
  • допомагає стимулювати вироблення колагену, життєво важливого структурного білка, що забезпечує стійкість і міцність;
  • може зменшити гіперпігментовані плями на шкірі;
  • він також підходить для чутливої ​​шкіри загалом;
  • зменшує відмерлі клітини шкіри, і тому може бути корисним для лікування вугрів;
  • має омолоджуючу дію, робить шкіру гладкою і пружною.

Гліколева кислота має ряд добре задокументованих переваг, незалежно від того, використовується вона в низькій концентрації в домашніх умовах або є частиною професійний пілінг. Натуральні відлущувальні та стимулюючі властивості колагену можуть допомогти лікувати або зменшити появу шкірних проблем.

Гліколева кислота від прищів

Однією з найвідоміших переваг гліколевої кислоти є її здатність лікувати більшість видів вугрів, включаючи вугрі та кістозні вугрі. Кислота здатна проникати глибоко в шкіру, завдяки чому вона не тільки відлущує і видаляє верхній шар відмерлих клітин шкіри, але може розчинити шкірне сало, яке перекрило б пори.

Цілюща дія гліколевої кислоти

Загоювати рубці буває важко, але гліколева кислота - це лікування, яке може зменшити видимість рубців, у тому числі від вугрів, шляхом видалення верхніх шарів шкіри. Це також може допомогти зменшити рубцеву тканину за рахунок зменшення зовнішнього вигляду та текстури наявних рубців.

Гліколева кислота для знебарвленої шкіри

Знебарвлену шкіру можна лікувати за допомогою гліколевої кислоти, а також легких веснянок, сонячних плям, мелазми та гіперпігментації. Дослідження показали, що навіть щоденне вживання гліколевої кислоти в низьких концентраціях може зменшити зміну кольору шкіри.

Гліколева кислота для ознак старіння

Гліколева кислота може зменшити деякі ознаки старіння, зменшуючи зміну кольору пігментних плям або сонячних плям. Це також може допомогти зменшити появу тонких ліній і зморшок, стимулюючи вироблення колагену, що призводить до молодшої та еластичної шкіри.

Як користуватись?

Його можна використовувати в різних дерматокосметичних продуктах - від кремів для обличчя, до очищувальних гелів, тоніків, миючих засобів та пін. Використання альфа-гідроксикислоти у зволожуючій основі може бути найкращим поєднанням продуктів. Миючі засоби, що містять альфа-гідроксикислоти, не дуже ефективні, оскільки альфа-гідроксикислота повинна всмоктуватися в шкіру, щоб функціонувати. Після використання гліколевої кислоти слід застосовувати a крем з сонцезахисним фактором, тому що він дуже чутливо сприймає шкіру до сонця. Гліколеву кислоту також можна застосовувати в дерматологічних кабінетах та косметичних кабінетах у вигляді пілінгів.

Доступні продукти, що містять гліколеву кислоту, різняться як у відсотках, так і в рівні рН. Зазвичай він застосовується для літньої, тьмяної, пігментованої шкіри, схильної до зморшок та рубців.

Одночасне вживання інших продуктів, що містять вітамін А, AHA, або вживання Аккутану (ліки від вугрів) може спричинити побічну реакцію, оскільки шкіра вже сенсибілізована. Отже, гліколева кислота робить шкіру більш чутливою до сонця дуже важливо використовувати сонцезахисний крем під час нанесення будь-яких продуктів AHA.

Ця кислота заохочує відшарування, що означає, що іноді може виникати роздратування. Хоча гліколева кислота має великі стимулюючі для шкіри переваги, вона корисна практично для будь-якого типу шкіри. Загалом, людям з дуже чутливим типом шкіри слід уникати вживання гліколевої кислоти, оскільки це може спричинити подразнення.

Рекомендації щодо використання

Тип лікування або препарат гліколевою кислотою залежить від типу шкіри та кінцевих цілей. Для яскравішої та молодшої на вигляд шкіри може бути ефективним простий косметичний засіб з низькою концентрацією. Використання низьких концентрацій гліколевої кислоти протягом тривалих періодів часу створює a кумулятивний ефект.

Для лікування конкретних проблем шкіри, таких як видиме пошкодження сонцем, темні плями або ознаки вугрів, а також глибших ліній і зморшок, або для швидкого поліпшення шкіри, кращий варіант може бути професійний пілінг.

Поради щодо використання:

  • Використовуйтесонцезахисний кремщоразу, коли ви використовуєте лікування гліколевою кислотою. Як і всі альфа-гідроксикислоти, гліколева кислота може зробити шкіру більш чутливою до сонця.
  • Шкірі слід дати можливість поступово адаптуватися до гліколевої кислоти. Почніть із застосування лише раз на тиждень і в низьких концентраціях. Якщо шкіра не почервоніла або не дратується, спробуйте використовувати її двічі на тиждень протягом тижня-двох. Продовжуйте повільно будувати рутину з цього приводу, поки не зможете користуватися нею щодня, залежно від медичної проблеми та рекомендацій. Почніть легко щоб побачити, як шкіра переносить кислоту. Рекомендується включати саме з цієї причини у вечірній режим догляду за шкірою.
  • У перші дні лікування шкіра може відчувати себе трохи грубіше, ніж зазвичай. Це означає, що гліколева кислота працює.
  • Не використовуйте жодної гліколевої кислоти, якщо зараз ви використовуєте місцеві ретиноїди, такі як Retin-A (третиноїн) або Differin (адапален), Accutane (ізотретиноїн) або будь-які продукти, які швидко відлущують шкіру.
  • Не використовуйте пілінг з гліколевою кислотою, якщо у вас активні шкірні інфекції, пухирі або сонячні опіки.

Рекомендовані дози

Починати з малі дози, низькі концентрації та застосовувати раз на тиждень, щоб побачити, як шкіра переносить цей продукт. При перших ознаках роздратування припиніть використання продукту.

Гліколева кислота міститься в різноманітних шкірних продуктах, включаючи креми та тоніки, а також у більш сильних розчинах, що містяться в професійних хімічних пілінгах. Більшість продуктів містять концентрацію 10% гліколевої кислоти або менше. Навіть деякі концентрації до 2% можуть бути ефективними для чутливих типів шкіри. В більшості випадків, рекомендується вибирати продукти з концентрацією 7% або менше якщо ви використовуєте його щодня, і 10%, якщо використовуєте продукт раз на тиждень на домашньому лікуванні.

Люди з жирною шкірою зазвичай можуть переносити більш високі концентрації гліколевої кислоти частіше, ніж ті, що мають суху або чутливу шкіру. Якщо виникають ознаки почервоніння або подразнення, найкраще припинити використання, зменшити частоту використання або концентрацію.

Хімічний пілінг з AHA

Альфа-гідроксикислоти в різних концентраціях використовуються в хімічних пілінгах. Ці хімічні пілінги дають подібні результати Мікродермабразія - зменшення тонких ліній і надання шкірі більш гладкого вигляду за одне-три нанесення. Однак ці процедури слід повторювати кожні 3-6 місяців, щоб зберегти цей аспект шкіри. Лікарі можуть використовувати альфа-гідроксикислі продукти, що мають концентрацію 50 - 70% .

Основні джерела гліколевої кислоти

Як правило, альфа-гідроксикислоти отримують із цукрів у фруктах та молоці. Ось п’ять основних типів альфа-гідроксикислот, що містяться в засобах для догляду за шкірою, та їх джерела:

  • гліколева кислота: цукрова тростина, ананас, яблуко, цитрусові
  • молочна кислота: молоко
  • яблучна кислота: яблука та груші
  • лимонна кислота: апельсини та лимони
  • винна кислота: виноград

Хто може використовувати гліколеву кислоту

Гліколеву кислоту, як правило, може використовувати майже кожен, але слід дотримуватися деяких запобіжних заходів. Також люди з чутлива шкіра починати слід лише під керівництвом лікаря. Часто рекомендується уникати цього продукту особам з надзвичайно чутливою шкірою. Зазвичай його можуть використовувати ті, хто має нормальну шкіру, суху шкіру, жирну шкіру та будь-який тон шкіри. Не застосовувати на шкірі з сонячними опіками, подразненнями.

Які побічні ефекти може мати гліколева кислота?

Двома основними побічними ефектами альфа-гідроксикислот є роздратування і чутливість до сонця. Симптоми подразнення включають почервоніння, печіння, свербіж, біль і, можливо, рубцювання. Використання альфа-гідроксикислот може підвищити чутливість до сонця на 50%. Це може здатися дивним, оскільки, з іншого боку, ці кислоти іноді використовуються для усунення шкоди від наслідків надмірного впливу сонця. Кожен, хто використовує альфа-гідроксикислоти, повинен користуватися хорошим сонцезахисним кремом, який містить захист від UVA та UVB. Пам’ятайте, що багато сонцезахисних кремів не захищають від UVA-променів - променів, які найбільше беруть участь у старінні шкіри.

Таким чином, можливі побічні ефекти включають:

  • ризик сонячних опіків, оскільки гліколева кислота підвищує чутливість до сонця;
  • занадто висока концентрація може ще більше збільшити ризик опіків і вплинути на текстуру шкіри;
  • може надмірно сушити шкіру, виконуючи відлущувальну роль;
  • може спричинити подразнення, почервоніння, запалення, особливо для чутливої ​​шкіри.

AHA та BHA

Бета-гідроксикислота, яка найчастіше використовується в косметиці для догляду за шкірою, - саліцилова кислота. Основна відмінність альфа-гідроксикислот від бета-гідроксикислот полягає в їх розчинності в олії. Альфа-гідроксикислоти розчиняються у воді, тоді як бета-гідроксикислоти розчиняються у ліпідах (олії). Це означає, що бета-гідроксикислоти здатні проникати в пори, які містять шкірне сало і відшаровують відмерлі клітини шкіри, які побудовані всередині пір.

Через ці відмінності у властивостях бета-гідроксикислоти краще застосовувати на жирній шкірі з чорно-білими плямами. Альфа-гідроксикислоти найкраще застосовувати на потовщеній, пошкодженій сонцем шкірі.