Характеристики рослинних олій, корисних у косметиці
Зрозумійте свої косметичні товари для розумного та розумного використання. Щоб вибрати та використовувати рослинні олії у своїй косметичній процедурі, важливо мати на увазі кілька понять. Оскільки ми завжди вибираємо краще, коли знаємо, на які критерії покладаємось, Compagnie des Sens пропонує вам короткий огляд питань, які слід задати собі перед вибором рослинного масла в косметиці !

Комедогенність рослинних олій
Кажуть, масло комедогенний якщо це викликає утворення комедонів. Чорні точки - це все невеликі недоліки що ми можемо мати на шкірі, як прищі, мікрокісти або вугрі. Вони з’являються, коли шкіра виробляє надлишок шкірного сала який в результаті забиває пори. Поєднання з жирною шкірою, і особливо молодою, як правило, найбільш схильні до вугрів, які ми зустрінемо сальні залози.
Тому комедогенна олія - це олія, яка сприятиме утворенню цих недоліків, а отже закупорюють пори тривалий термін. Тим не менше, ці олії цілком можна використовувати час від часу, зокрема сухі шкурки, вирішити конкретну проблему, таку як зморшки, розтяжки або просто зволожити шкіру.
Кожне масло має індекс комедогенності що залежить від 3 критеріїв: його свіжості, чутливості до окислення та швидкості проникнення в шкіру. Індекс комедогенності нафти коливається від 0 до 5, при цьому індекс 0 є некомедогенним, а індекс 5 - дуже комедогенним. Якщо ці підказки вказують на ймовірність того, що нафта є комедогенною, це так також важливо враховувати тип шкіри і, отже, можливі несподівані реакції. Тому ми рекомендуємо олії з низьким індексом від 0 до 2 для жирної та комбінованої шкіри, тоді як для нормальної та сухої шкіри легше використовувати олії з індексом від 0 до 5.
Щоб добре вибрати рослинні олії, ось невеликий неповний перелік масел відповідно до їх індексу комедогенності.
Окислення рослинних олій
Рослинні олії часто визначаються їх окислювальним потенціалом, це деградація жирних кислот які складають нафту і які тому йдуть змінити якість масла. Це окислення може бути спричинене різними факторами, такими як кисень у повітрі, світло, взаємодія з контейнером або навіть тепло. Таким чином, може відбуватися окислення олії підвищити його індекс комедогенності і тренуватися алергічні реакції і зовнішній вигляднедосконалості крім а прогірклий запах при використанні.
Сухе або жирне рослинне масло ?
Наносячи на шкіру рослинне масло, можна відчути жирне відчуття, тоді як масло більше не проникає і в шкіру. Це явище обумовлено жирнокислотний склад масло, яке йому приносить більш-менш сильна спорідненість зі шкірою. Чим більше олія має сильну спорідненість із шкірою, тим швидше воно проникне і тим менш жирним ви почуватиметеся на дотик. Саме ці проникаючі рослинні олії і називаються сухі олії. Сухі олії в основному складатимуться з омега 3 та омега 6, які легше проникають у шкіру, тоді як жирні олії більше складатиметься з омеги 9. Вибір рослинного масла буде залежати від ваших потреб; якщо ви хочете зберегти темну шкіру, не відчуваючи жирності, вам потрібна суха олія. Якщо мета - швидше наситити шкіру, цілком підійде жирна олія.
Ось кілька прикладів рослинних олій із сухим або жирним дотиком:
Віргінська або рафінована олія ?
Перше нежирне масло холодного віджиму стосується способу отримання олії, яке відрізняється від способу отримання рафінованих олій.
A незаймана олія отримується за холодного пресування, що є простим, швидким і родовим способом видобутку. Це метод механічної екстракції, при якій плоди та олійні культури пресуються для безпосереднього вилучення олії. Цей механізм відбувається при кімнатній температурі, щоб не денатурувати жирні кислоти. Таким чином, незаймана олія, отримана при першому холодному пресуванні, відповідає першому соку насіння або плодів без хімічної обробки та рафінування. Це щадний метод екстракції, який зберігає олію в цілому, для продукту, багатого вітамінами, антиоксидантами та іншими немиленими речовинами.
На відміну від них, a рафінована олія отримується a метод екстракції, з розчинником, часто спиртом. Після отримання цього масла воно проходить кілька обробок:
- Деуцилагінація, що відповідає елімінації фосфоліпідів в олії, комплексів однієї або декількох жирних кислот з іншими молекулами;
- Нейтралізація, щоб масло втратило вільну кислотність;
- Зміна кольору та дезодорування.
Всі ці етапи часто вимагають втручання хімічних молекул. Це передбачає руйнування певних незамінних жирних кислот, якщо температура переробки висока, а також втрата природного складу олії. Так само можуть бути створені нові компоненти, не обов'язково корисні для шкіри чи їжі. Рафінована рослинна олія все ще має перевагу у тому, що вона зберігається краще, ніж незаймана рослинна олія.
Тож будьте обережні при виборі масла, якщо спосіб його отримання не вказаний, він, безумовно, допрацьований. !
Рослинні олії Compagnie des Sens - це первинні олії, отримані в результаті першого холодного пресування фруктів, насіння, насіння, для переважної більшості.
Що таке індекс омилення ?
Індекс омилення (SI) становить a значення використовується в процесі омилення жирної речовини. Існує два показники омилення - для калію (KOH) та соди (NaOH). У хімії індекс омилення відповідає масі калію або соди в мг, необхідних для нейтралізації вільних жирних кислот та омилення етерифікованих жирних кислот, що містяться в 1 г жиру.
Іншими словами, омилення номера оливи відповідає кількість в міліграмах необхідний поташ або сода омилити 1 грам цієї олії. Кожне рослинне масло має свій індекс омилення, насправді залежно від використовуваного масла кількість поташу або соди буде різним. Таким чином, цей показник дає можливість характеризувати масла.
Отже омилення є хімічна реакція між жирною речовиною (рослинне масло або масло) і основа як калій (KOH) або сода (NaOH). Існує два типи омилення, гаряче та холодне омилення. Часто віддають перевагу холодному омилення, оскільки воно дозволяє зберегти всі переваги масел і, отже, дає мило кращої якості.
Цей метод широко використовується в косметиці і зокрема для миловаріння. Дійсно, індекс омилення є важливими даними для знання необхідної кількості міцної основи, яку слід додати для омилення рослинного масла або масла. Зазвичай мило, виготовлене з соди, буде жорстким, тоді як мило, виготовлене з поташу, буде більш м’яким або навіть рідким.
Бібліографія
Книга: де ла Шарі, Т. (2019). Побалуйте себе ефірними оліями. Чому і як це працює? Видання дю Роше.