Каолін Що слід знати про фарфорову глину
2 червня 2018 року Мартіна Науманн Категорії: Косметика

Каолін - це цілюща глина, яка м’яко очищає чутливу шкіру. Крім того, фарфорова глина має багато інших корисних властивостей. Хоча каолін також містить алюміній, він не має нічого спільного з солями алюмінію в дезодорантах.
Каолін: біла глина
Чи звучить каолін по-китайськи? Правильно, глина названа на честь місця Гао-Лін в Китаї, найдавнішого відомого джерела фарфорової глини. Китайці зробили свій знаменитий фарфор з білої глини.
Каолін - білий камінь, який чимось нагадує крейду. Біла глина подекуди утворилася в земній корі із поєднання алюмінію та кремнієвої глини.
- Хімічно каолін належить до великої групи Силікати. Хімік розуміє, що це сполуки кремнію, кисню та металу. Пісок - найвідоміший силікат.
- У каоліні алюміній і кремній укладаються шарами і зв’язуються з атомами кисню. Це надає каоліну тверду структуру в Кришталева решітка. Атоми можуть від'єднатися від кристалічної решітки лише з надзвичайно високим енергоспоживанням; каолін плавиться лише при 1450 градусах Цельсія.
Каолін в косметиці
1) Каолін в декоративній косметиці
- Косметична промисловість використовує каолін як мінеральний кольоровий пігмент в декоративній косметиці. Ви можете впізнати це за абревіатурою CI 77005, з тінями для повік, рум’янами або помадами.
- У пудрі або макіяжі каолін міститься, з одного боку, як кольоровий пігмент, а з іншого, оскільки він зв’язує жири. Каолін у порошку таким чином покриває це Жирний блиск від чола і носа.
2) Каолін у косметиці для догляду за шкірою
- Тут особливо важлива здатність зв’язувати жири. Маски та креми для пошкодженої, але чутливої шкіри часто містять каолін.
- Каолін - один із природних Цілюща земля, Натуральна косметика використовує легкий наждаковий ефект для очищення шкірних домішок, оскільки зерниста структура видаляє ороговілі клітини шкіри. Зерно каоліну набагато дрібніше, ніж на інших цілющих землях, тому воно підходить для тонкої чутливої шкіри.
- За допомогою шкірного сала каолін також поглинає частинки бруду з пір і тим самим запобігає Прищі і Чорні точки попереду.
- Косметична промисловість використовує ще одну властивість - каолін набрякає і таким чином забезпечує пухку консистенцію крему, яку легше розподілити.
Каолін універсальний: сировина для порцеляни, фарб і лаків
Біла глина стала відомою завдяки китайському фарфору. Але якщо Китай є не єдиним місцем, де його знайшли, поблизу Дрездена існує також видобуток каоліну. Традиційні фабрики порцеляни в Саксонії, такі як Мейсен або Хатченройтер, виникли поблизу місцевих місць.
Але каолін може зробити набагато більше, область застосування варіюється від кольорового пігменту до виробництва паперу або обробки гуми.
- Каолін - природний білий пігмент кольору. У випадку з лакофарбовими матеріалами це не тільки фарбує, але і надає кольорам блиск і твердість поверхні.
- Каолін використовується як наповнювач і освітлювач у виробництві паперу. Майже всі паперові аркуші покриті каоліном.
- При виробництві каучуку, наприклад, для автомобільних шин, каолін забезпечує гнучкість гумової суміші.
- Каолін також служить емульгатором та розділюючим агентом у промислових цілях для розділення порошків або жирних речовин.
- До 2014 року каолін також дозволявся як емульгатор у їжі. Для того, щоб обмежити загалом високу концентрацію алюмінію в їжі, заборона як добавки (E559).
Алюміній в дезодоранті проти алюмінію в каоліні
Хоча алюміній є одним із найпоширеніших елементів на землі, людський організм не має ніякого користі від металу. Алюміній природним чином міститься в рослинах і тому проникає їжа в організмі. Це не проблема для здорових людей, оскільки вони виводять алюміній неперетравленим. Згідно з дослідженням Європейського управління безпеки харчових продуктів (EFSA), ми щодня вживаємо через їжу близько 0,2 міліграма алюмінію на масу тіла. Це означає, що споживання алюмінію з їжею вже перевищує добову дозу 0,14 міліграма на кілограм ваги, що, за оцінками, є нешкідливим.
Дослідники вивчають, чи накопичення алюмінію в організмі не пов’язане з такими захворюваннями, як рак або Альцгеймера будучи спорідненими. Ось як вони стоять Солі алюмінію в Антиперспіранти серед іншого підозрюваний у сприянні раку молочної залози.
Активні інгредієнти дезодорантів, що стримують потовиділення, називаються хімічними Хлорид алюмінію або Хлорид гідроксиду алюмінію.
- Зв'язок з хлором та алюмінієм має в'яжучу дію, тобто виводить воду з пір шкіри і знищує білки верхнього клітинного шару. Пот більше не надходить через засмічені пори.
- Хлор відомий як дезінфікуючий засіб, наприклад у басейнах. У великих дозах хлор надзвичайно їдкий. Це також одна з причин, чому шкіра іноді свербить і дратується після використання антиперспірантів. Медицина позначає цей симптом як Дезодорантна екзема.
- Однак дослідники досі не погоджуються щодо того, чи може алюміній виділятися із сполуки хлору та як він потрапляє в організм. Федеральне відомство з оцінки ризику (BfR) оцінює ризик від солей алюмінію в дезодорантах як "можливий".
Алюміній майже ніколи не зустрічається поодинці в природі, він завжди поєднується з іншими елементами. Чи може хімічний незв’язаний алюміній виділятися з таких сполук, також залежить від стабільності хімічної сполуки. Хімічні елементи - це будівельний набір землі, з якого складаються всі відомі матеріали. Навіть незначна зміна хімічної сполуки створює нову речовину з зовсім іншими властивостями. Різниця між алюмінієм у каоліні та солями алюмінію в дезодоранті:
- Якщо алюміній поєднується з кремнієм, утворюється каолін, який очищає чутливу шкіру.
- У водорозчинній комбінації алюмінію та хлору він атакує білки у найвищих шарах клітин.