Користь ефірної олії моркви - Марі Клер

моркви

Додати до обраного ilbusca - getty images

«Морква робить тебе привабливим», «морква робить рожеві стегна». Вислови, які ми всі знаємо, але в які ніхто не вірить. Однак, хоча апельсиновий корінь визнаний здоровим союзником, ці дрібні насіння також виробляють дорогоцінний нектар.

Справді, морква у вигляді ефірної олії справді може творити маленькі дива. Регенеруючий та стимулюючий, дізнатися, за яких обставин використовувати цей ВІН.

Ефірна олія моркви для печінки, яка переживає стрес

Перш ніж детально викладати переваги, які легко віднести до цієї ефірної олії, важливо пам’ятати, що воно не замінює медикаментозне лікування, необхідно проконсультуйтесь і дотримуйтесь рекомендацій лікаря. Також важливо приймати поради фахівця з ароматерапії перед тим, як приймати будь-яке ефірне масло.

Ця ефірна олія ідеально підходить для регенерації клітин печінки. Через детоксикаційні та дренуючі дії його рекомендують застосовувати у випадках печінкової недостатності або цирозу. Будьте обережні, він застосовується лише для нанесення на шкіру, тому що, навіть якщо пероральний прийом можливий, його завжди повинен вказувати лікар.

Як і більшість ефірних масел, морквяне масло подразнює шкіру. Тому ми обов’язково добре розбавляємо його, перш ніж наносити на наше тіло. Для лікування втомленої печінки змішайте одну краплю морквяного ЕО з двадцятьма краплями рослинного масла на ваш вибір. Використовуйте його для масажу печінки.

Морква ЕО також відома для боротьби з гіпотонією. При нанесенні на спину або грудну клітку використовуйте ту саму суміш, що вказана у разі проблем з печінкою.

І навпаки, його не слід вживати людям з гіпертонією.

Розслабте свій розум ВІН моркви

Тому морквяна ефірна олія є чудовим загальнозміцнюючим засобом загалом. На додаток до підвищення печінки, це також може підняти настрій. Це також ЕТ, що рекомендується у разі психічної та/або інтелектуальної втоми.

Морква в формі ефірної олії також допомагає тимчасовій депресії, - незначним - розладам пам’яті, стресу або перевтомі завдяки своїй стимулюючій дії.

При застосуванні шкіри націлюйте на нижню частину спини, завжди завжди сильно розбавляючи ВІН.

Зверніть увагу, ця ефірна олія протипоказана вагітним і жінкам, що годують груддю, та дітям до 6 років. Також обов’язково завжди робіть тест на алергію в складці ліктьового суглоба принаймні за 24 години до першого використання, щоб уникнути будь-якого ризику реакції.

Косметична сила ефірної олії моркви

Регенеруючі властивості морквяного ЕО настільки ж корисні для печінки, як і для шкіри. Дійсно, це запобігає старінню шкіри, появі перших зморшок і коричневих плям.

Ці якості в поєднанні з бактерицидними властивостями дозволяють також використовувати ефірне масло моркви проти вугрів, екземи, розацеа або навіть сухості шкіри. Використовуйте суміш EO/рослинна олія для масажу ураженої ділянки або безпосередньо змішайте краплю ефірного масла у нічний крем.

Не менш корисний для шкіри, як для волосся або нігтів, цей ЕО пригнічує розвиток дерматофітів - грибків, які харчуються кератином і є причиною інфекцій.

Нарешті, окрім того, що корисна в аптечці, як і в туалетному мішку, ефірна олія моркви також може використовуватися в кулінарії! Тільки пам’ятайте, щоб його добре розбавили (наприклад, у жирі), перш ніж вводити у свій посуд.

Інформація, наведена в цій статті, не є рецептом, вона залишається даними в інформаційних цілях і не несе відповідальності за нас.

Йти далі: Моя Біблія ефірних масел Даніель Фесті, під ред. Leduc.s Practice, 34,90 євро.