Листок Карбомера та спосіб його використання

Що таке карбомер?


Карбомер - це термін, що використовується для ряду полімерів, в основному виготовлених з акрилової кислоти. Карбомери - це білі пухнасті порошки, але вони зазвичай використовуються як гелі в косметиці та засобах особистої гігієни. Карбомери можна знайти в найрізноманітніших видах продуктів, включаючи засоби для шкіри, волосся, нігтів та макіяжу, а також засоби догляду за зубами.

Чому його використовують у косметиці та засобах особистої гігієни?


Карбомери допомагають дифузувати або суспендувати нерозчинні тверді речовини в рідині. Вони також використовуються для запобігання поділу емульсій на масляні та рідкі компоненти. Карбомери часто використовують для контролю консистенції та потоку косметики та засобів особистої гігієни.


Існує не дуже велика кількість сировини, спеціально розробленої для задоволення потреб особистого догляду. Більшість компонентів, що входять до складу косметики та туалетно-косметичних засобів, спочатку були призначені для інших цілей. Але карбомери завжди були для продуктів для шкіри. Пізніше їх використовували інші галузі промисловості, але косметична промисловість була в зародковому стані.


Вперше Carbomer був випущений в п’ятдесятих і дев'яностих роках, швидко став величезним хітом, і з середини шістдесятих років жодна косметична лабораторія не працювала без цього інгредієнта. Вона все ще дотримується цієї позиції, незважаючи на зусилля компанії, яка створила її вперше, та всіх своїх конкурентів, щоб спробувати її вдосконалити.


Carbomercaul - це компонент, який не тільки забезпечує необхідну в’язкість, але також стабілізує склад і надає йому текстуру. Змінюючи рівень і точний спосіб його використання, карбомер можна використовувати як основу, щоб створити що-небудь із жорсткого гелю для волосся, який залишиться саме там, де ви його наносите, до легко текучого лосьйону для тіла, або насичений крем, який тримає форму.

Нейтралізація карбомеру


Якщо ми подивимось на список інгредієнтів і помітимо, що є карбомер, ми майже завжди побачимо, що в складі є гідроксид натрію або триетаноламін. Ці речовини є нейтралізуючими агентами, що використовуються для нейтралізації карбомеру. Здається, Карбомер не впливає на шкіру, а лише на текстуру косметичного продукту. Якщо ми втираємо гель карбомеру на шкіру, після її висихання це буде вже не помітно. Ця сполука не робить шкіру липкою, вона не змушує нікого відчувати; просто не помітний. Цей інгредієнт використовується не для отримання переваг, а лише для того, щоб зробити рецептуру елегантною та приємною.

Причини використання


Консистенція та текстура косметики та засобів особистої гігієни мають надзвичайно важливе значення для споживача, і до цих засобів зазвичай додають різні засоби для контролю тактильних якостей. Використовувались натуральні рослинні екстракти, але вони часто менш ідеальні, оскільки вони можуть відрізнятися за якістю від партії до партії. Вони також можуть викликати алергічні реакції у чутливих користувачів і часто піддаються бактеріальній атаці та псуванню, що вимагає додавання антибактеріальних препаратів.


На відміну від цього, карбомер є чудовим загусником, стабільний від партії до партії, не підтримує ріст бактерій і є гіпоалергенним. Він також виробляє текстури, які надають нотку комфорту. Як стабілізатор емульсії, карбомери утримують масла або креми, суспендовані у воді, і запобігають поділу.


Розмір цих полімерів та спосіб їх склеювання дозволяє їм служити мережевими структурами, наприклад, у воді, дозволяючи їм підтримувати нерозчинні дрібнодисперсні частинки краще, ніж біологічно отримані гелі, і при менших концентраціях. З цієї причини вони використовуються як суспендуючі агенти, коли необхідно розподілити дрібні тверді продукти у кремах або лосьйонах.

Побічні ефекти


Карбомер не порушує питань безпеки. Ризик для шкіри дорівнює нулю. Цей продукт згадується в декількох національних фармацевтичних формулах, тому він вважається достатньо хорошим та безпечним для фармацевтичного використання.

карбомера
спосіб

Якщо у вас є запитання або ви хочете отримати детальну інформацію, ви можете проконсультуватися з нашими лікарями в Медичному центрі здоров’я

Доктор Делія Еначе та Ден Наволан

0351 458808/0251 212222/Інтернет-консультація