Масло ши протизапально; живильний диво-бальзам

Масло ши забезпечує багато вологи, має високий вміст жиру і містить багато цінного вітаміну А. Сьогодні важко уявити без нього - ні в естетичній, ні в косметичній косметиці. Масло ши має протизапальну, загоюючу та живильну дію на шкіру та волосся. Дерматологи рекомендують їх при шкірних захворюваннях, таких як нейродерміт або псоріаз, а косметологи використовують їх як засоби для догляду.
Але що саме таке масло ши?
звідки вона береться?
І який ефект це робить?
Нижче ми дослідили та узагальнили найважливіші факти про масло ши.
Масло ши - походження
Результат - натуральна та нерафінована форма масла ши. У цьому стані високоякісне вершкове масло має біло-жовтуватий колір і трохи пряний запах.
Масло ши - цінні інгредієнти
На думку дерматологів, масло ши містить більше поживних речовин, ніж будь-яке інше натуральне масло, і є справжнім скарбом у догляді за шкірою.
Не в останню чергу завдяки великій частці немилених компонентів, масло ши вважається цінним. Чим вища частка немилених компонентів, тим краще крем всмоктується, наприклад, в роговий шар шкіри, і чим довше він там прилипає. Підтримується збереження природного вмісту жиру в шкірі та посилюється власний ліпідний бар’єр організму.
Тут стає очевидною велика різниця між рафінованим та нерафінованим маслом ши. Нерафіноване масло ши виготовляється традиційним способом при температурі максимум 50 - 60 ° C без додавання хімічних речовин. Всі турботливі та немилені властивості зберігаються.
Рафіноване масло ши виготовляється при температурі близько 150 ° С. В результаті виходить чисто біле масло без запаху, яке вже не має мильних властивостей.
Далі наводиться огляд активних інгредієнтів, які містить масло ши:
- Вітамін Е,
- Бета каротин,
- Омега-3 жирні кислоти,
- Алантоїн,
- Стеринова кислота,
- Пальмітинова кислота,
- Олеїнова кислота,
- Лінолева кислота,
- Тритерпени та
- Фітостерини.
Численні наукові дослідження доводять живильну та цілющу дію масла ши. Масло ши також здавна користується великою популярністю в дерматології. Він має протизапальну дію при лікуванні численних шкірних захворювань, підтримує відновлення природного шкірного бар’єру та покращує загальний вигляд шкіри.
Ідеальна основна вимога для терапії таких захворювань, як псоріаз та нейродерміт.
Масло ши при лікуванні псоріазу
Сильно мозоляста і лущиться шкіра (бляшки) псоріазу також корисна від регулярного вживання з маслом ши.
Поєднання інгредієнтів масла ши доглядає за шкірою, коли вона дуже суха і свербить, і робить її гладкою та м’якою. Він також має протизапальну дію і було доведено, що він сприяє регенерації та загоєнню псоріазу та інших шкірних захворювань.
Вміщена речовина відіграє важливу роль у лікуванні псоріазу та нейродерміту Вітамін Е. Як антиоксидант, він особливо добре захищає вашу шкіру від небажаних вільних радикалів.
Бета-каротин (попередник вітаміну А) Надає протизапальну дію під час терапії, одночасно сприяє регенерації клітин і контролює реакції власної імунної системи організму.
Омега-3 жирні кислоти є життєво важливими для нас. Однак ці довголанцюгові ненасичені жирні кислоти повинні постачатися переважно зовні. Омега-3 жирні кислоти є важливою частиною нашого мозку та клітинних стінок. Вони знижують рівень запалення в організмі, контролюють гормональний баланс та регулюють жировий обмін.
І останнє, але не менш важливе: вони роблять великий внесок у підтримку вологості та стійкості нашої шкіри та волосся. На цьому етапі ваша шкіра також виграє від лікування маслом ши.
Як і багато інших кремів та масел, ви можете отримати масло ши у кожному відділі косметики та догляду за шкірою. Постраждалим від псоріазу слід приділити особливу увагу інгредієнтам, наприклад, що масло ши є натуральним і не містить таких добавок, як парфуми. Тому дерматологи рекомендують нерафіноване масло ши для лікування псоріазу (псоріазу).
Сфери застосування масла ши
Не тільки хворі на псоріаз люблять використовувати масло ши як засіб для догляду. У своєму природному вигляді він давно не просто домашній засіб. Його можна застосовувати різними способами у всьому секторі косметики та охорони здоров’я.
Масло ши та його численні активні інгредієнти часто використовують як лікарські засоби. На думку дерматологів, косметологів та користувачів, це особливо ефективно
- запалена, суха і роздратована шкіра,
- погано загоюються рани,
- сверблячий,
- Екзема,
- Алергія,
- Біль у суглобах та ревматизм,
- Екзема,
- Псоріаз,
- потріскана шкіра на губах і п’ятах,
- Укуси комах,
- сонячний опік,
- після гоління,
- Опіки, розтягнення та синці.
Косметики також рекомендують масло ши як засіб проти старіння і, як правило, як косметичний засіб. Численні інгредієнти нерафінованого вершкового масла проникають глибоко в шкіру і розгортають там свій повний ефект. Зокрема, вітамін Е та бета-каротин, як природні антиоксиданти, вносять важливий внесок у здоров’я та красу вашої шкіри.
Масло ши не тільки глибоко всмоктується в шкіру. Через свої мильні властивості його не можна легко видалити з інших засобів особистої гігієни або з води. Таким чином, він утворює практичний Захисне пальто на шкірі, витримує зовнішні впливи, такі як тепло, холод і вітер.
Але ваше волосся також подякує вам за застосування масла з каріте, якщо структура волосся і посічені кінчики сухі. Волога, яку вона забезпечує, живить шкіру голови та волосся, надаючи їм природний та блискучий вигляд. Найбільший його ефект проявляється, коли ви ретельно масажуєте масло ши у шкіру голови та кінчики волосся і даєте інгредієнтам працювати протягом ночі. Наступного ранку просто помийте і ретельно змийте, як зазвичай.
Жіноче золото
Після пологів жінки також використовують високоякісне вершкове масло для догляду за шкірою дитини.
Масло ши - для здорової та красивої шкіри
Нерафіноване масло ши розкриває свій ефект глибоко в шкірі. Він має живильну, протизапальну та регенеруючу дію. Водночас він лежить як захисний шар на нашій шкірі та утримує зовнішні впливи.
Дерматологи також підтверджують те, що вже показали численні дослідження. Вони використовують масло ши в нерафінованому вигляді спеціально для лікування та терапії шкірних захворювань та подразнень. Цінне масло знімає запалення. Інтенсивний догляд робить шкіру гладкою та м’якою. Крім того, тонкі і чутливі ділянки шкіри стають більш стійкими завдяки численним діючим інгредієнтам.
Багато хворих на псоріаз вже успішно використовують масло ши у терапії та лікуванні шкірних захворювань.
Ви вже пробували масло ши? З косметичних цілей для здоров’я? Будь ласка, розкажіть нам про це в нашій групі на Facebook!
Поширені питання про масло ши
Що таке масло ши?
Як довго може зберігати масло ши?
Масло ши як суто натуральний продукт, тобто в нерафінованому вигляді, можна зберігати в прохолоді та в закритому посуді протягом декількох років. Однак без додавання будь-яких консервантів масло ши повинно бути герметичним, сухим та охолодженим (у холодильнику). Масло ши також слід видаляти, наскільки це можливо, без мікробів, тобто чистою ложкою або шпателем.
Як пахне масло ши?
Запах масла ши відрізняється залежно від форми. У своєму природному, нерафінованому стані високоякісне масло має біло-жовтуватий колір і трохи пряний запах. Рафіноване масло ши, навпаки, містить хімічні добавки. Він доступний у чистому, білому кольорі та абсолютно не має запаху. Однак нерафіноване масло ши містить більшу частку ефективних інгредієнтів і тому рекомендується до використання.
Клацніть тут, щоб знайти всі джерела
Akihisa T., Kojima N., Kikuchi T. et al. (2010): «Протизапальна та хіміопрофілактична дія тритерпенових циннаматів та ацетатів із жиру ши.», У: Journal of oleo science. URL: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20484832 (доступ 28 вересня 2019 р.)
BÃlehrle-Rapp M. (2007): "Sheabutter, також: Schibutter", у: Springer Lexicon Cosmetics and Body Care. Спрінгер, Берлін, Гейдельберг, 2007
Del Rosso J.Q. (2011): „Ремонт та підтримка епідермального бар’єру у пацієнтів з діагнозом атопічний дерматит”, у: Журнал клінічної та естетичної дерматології. URL: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3140899/ (доступ 28 вересня 2019 р.)
Засновник P.W. (2016): "Рослини для шкіри - фітотерапія шкірних захворювань", у: Erlebnisheilkunde. URL: https://www.thieme-connect.com/products/ejournals/html/10.1055/s-0042-117960 (доступ 28 вересня 2019 р.)
Hon K., Tsang Y., Pong N. (2015): «Прийнятність, ефективність та біофізіологія шкіри крему та миючого засобу, що містять ліпідний комплекс з екстрактом масла ши, проти керамідного продукту від екземи», у: Hong Kong Medical Journal . URL: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26314567 (дата доступу: 28 вересня 2019 р.)
Кріст С. (2013): „Масло з льоду”, у: Лексикон рослинних жирів та олій. Спрінгер, Відень, 2013