М’ятна ефірна олія - для балансу
НАУКОВА НАЗВА: Mentha piperita
ЧАСТИНА, ВИКОРИСТОВАНА З ЗАВОДУ: Ціла рослина
МЕТОД ДОБИВКИ: Парова дистиляція
ОПИС СМАКУ: Ментол, трав’янистий, свіжий
ОСНОВНИЙ ХІМІЧНИЙ КОМПОНЕНТ: Ментол, підборіддя, евкаліптол
ВИКОРИСТАННЯ: Ароматичний, Тематичний, Міжнар
Ефірна олія м’яти перцевої отримують дистиляцією надземної частини рослини парою (листя і стебла). Заслуговують на увагу фітохімікати (корисні речовини рослини), що містяться в чистій ефірній олії м’яти перцевої лікарської якості. Сюди входить ментол, який є найпоширенішим фітохімікатом у м’ятній олії, до 50%. М’ята також містить флавоноїди, особливо еріоцитрин, лютеолін та гесперидин. Як і у багатьох рослин, фітохімічний профіль м’яти змінюється залежно від сезону збору врожаю та умов вирощування середовища. Щоб максимально використати якості ефірної олії м’яти перцевої, виберіть чисте якісне масло.
М’ята є природним гібридом, одержуваним із водної м’яти (Mentha aquatica) та м’ятної м’яти (Mentha spicata) і вперше культивується в Англії наприкінці XVII століття [1]. З історичної точки зору, м’ята вважається однією з найдавніших лікарських рослин, що використовуються в Європі, є старим засобом для китайської та японської культур. Лікарська рослина використовувалась як засіб від нетравлення шлунку ще в давні єгипетські часи. Насправді в єгипетських пірамідах були знайдені висушені листя м’яти, датовані 1000 роком до н. Е. Стародавні греки та римляни оцінили це як шлункову пов'язку для шлунка.
Арістотель згадує, що м’яту можна використовувати як афродизіак! Це також згадується в грецькій міфології: німфа Мента (або Мінфа) була перетворена в рослину з прекрасним запахом Плутоном, який полюбив її і хотів, щоб люди роками це цінували.
У 18 столітті м’ята стала популярною в Західній Європі як засіб від нудоти, блювоти, респіраторних інфекцій та розладів менструального циклу. Вперше монетний двір був внесений до списку Лондонської фармакопеї в 1721 році.
У наш час він з’являється у Британській фармакопеї як засіб від кишкових кольок, застуди, менструальних спазмів. Він також зазвичай використовується для підвищення рівня енергії та для поліпшення здоров'я шкіри та волосся.
Сьогодні ефірна олія м’яти перцевої цінується за свої потужні антиоксидантні переваги, протипухлинну дію, антиалергенний потенціал, полегшення болю, сприяє розслабленню шлунково-кишкового тракту і може бути хіміопрофілактичною [2], а також багатьма іншими перевагами, переліченими нижче.
зміст

1. Властивості
Антибактеріальний, протизапальний, антиоксидантний, протимікробний
2. Показання до застосування
хвороба руху, занепокоєння, закупорка сонячного сплетіння, бронхіт, депресія, розлади дихання, нервозність, синусит, спазмофілія, стрес, кашель
занепокоєння, закупорка сонячного сплетіння, бронхіт, рубцювання, розлади дихання, рани, спазмофілія, кашель, лихоманка, отит, невралгія, свербіж, екзема, кропив'янка, подразнення шкіри, серцебиття, головний біль
розлади травлення, ниркова коліка, простатит, цистит, дисменорея, бронхіт, респіраторні захворювання, кашель
2. Показання до застосування
хвороба руху, занепокоєння, закупорка сонячного сплетіння, бронхіт, депресія, розлади дихання, нервозність, синусит, спазмофілія, стрес, кашель
занепокоєння, закупорка сонячного сплетіння, бронхіт, рубцювання, проблеми з диханням, рани, спазмофілія, кашель, лихоманка, отит, невралгія, свербіж, екзема, кропив'янка, подразнення шкіри, серцебиття, головний біль
розлади травлення, ниркова коліка, простатит, цистит, дисменорея, бронхіт, респіраторні захворювання, кашель
3. Користь ефірної олії м’яти перцевої
Для здоров'я
Психоемоційні
- Тривога, депресія, нервозність, спазмофілія,
- Підвищує концентрацію уваги
- Це очищає розум від одержимості та турбот
- М’ятна ефірна олія може допомогти покращити пам’ять і пильність при вдиху [31]
- Усуває стрес і проблеми з нервовою системою. Завдяки енергетичному впливу м’ятна олія використовується для боротьби зі стресом, для лікування нервових розладів та психічної втоми. Дослідження [32] припускають, що ефірна олія може мати подібний ефект до психостимуляторів.
- Енергійний, природно підбадьорливий - його можна використовувати під час поїздок або коли ви відчуваєте низький рівень енергії
- покращує концентрацію уваги
Будинок та сад
Відлякувачі комах [38]. Засіб від комарів [39]
Краса та підтримка
- Лікування прищів Цей антимікробний засіб допомагає природним чином очистити прищі, захищаючи шкіру від будь-яких алергенів або бактерій, що викликають прищі.
- Підтримує здоров’я порожнини рота, запобігає появі неприємного запаху з рота. Застосовувана протягом 1000 років олія м’яти перцевої використовується для природного освіження дихання. Можливо, це пов’язано з тим, як м’ятна олія вбиває бактерії та грибки, які можуть призвести до порожнин та інфекцій [33]. Одне дослідження [34] показало, що ефірна олія м’яти перцевої (поряд з олією чайного дерева та ефірною олією чебрецю) має протимікробну дію щодо збудників порожнини рота, зокрема золотистого стафілокока, Enterococcus fecalis, кишкової палички та Candida albicans. Ефірна олія м’яти перцевої виявляється більш ефективною, ніж хімічна речовина хлоргексидин для полоскання ротової порожнини у запобіганні розвитку біоплівки, яка сприяє розвитку карієсу [35].
- Відмінно підходить для потрісканих губ
- Завдяки своїй здатності пригнічувати ріст бактерій і зменшувати запалення, він також чудово підходить для лікування вугрів.
- Кілька крапель, доданих у ваш шампунь або кондиціонер, підбадьорять вашу шкіру та пробудять ваші почуття. Як бонус, антисептичні властивості м’ятної олії допомагають запобігти або усунути як воші, так і лупу.
- Зменшення лупи. М'ятна олія використовується у багатьох якісних засобах по догляду за волоссям, оскільки вона може природним чином потовщувати та живити пошкоджені волосся. Плюс ментол - потужний антисептичний засіб, який використовується в шампунях проти лупи [36].
- Стимулювання росту волоссяДослідження [37], яке перевіряло ефективність ефірної олії м’яти перцевої для росту волосся, показало, що після місцевого застосування м’яти протягом чотирьох тижнів спостерігалося значне збільшення товщини шкіри, кількості фолікулів та глибини фолікулів. М'ятна олія була ефективнішою, ніж місцеве застосування сольового розчину, олії жожоба та міноксидилу, препарату, що використовується для росту волосся. Щоб стимулювати ріст волосся і живити волосся, просто додайте 2-3 краплі м’яти на шампунь або кондиціонер.
- Догляд за нігтями: є значні дослідження, які показують, що його місцеве застосування може зменшити ймовірність зараження нігтів.
чакра
AJNA або "третє око"
4. Синергія
Розмарин, лаванда, майоран, лимон, евкаліпт
З ефірними оліями меліси або мандарину для заспокоєння
Щоб отримати користь від терапевтичного ефекту, завжди використовуйте 100% чисті органічні ефірні олії.