Несподівані переваги ефірної олії кедра

ефірної

Несподівані переваги ефірної олії кедра

Ефірна олія кедра має багату історію, будучи однією з олій, ефекти якої відомі та оцінені з давніх часів. Вже відомо, що єгиптяни використовували його для упаковки, як інсектицид або як дезінфікуючий засіб і додавали до косметики та парфумерії. Три типи ефірної олії кедрової деревини (атлас, гімалайська та Вірджинія), як правило, мають однакові властивості та ефекти, але вони також мають певні переваги, які ми можемо отримати, коли ми вирішимо їх використовувати.

Дерево, з деревини якого отримують ефірну олію, походить з гір Альтас (Алжир та Марокко), виростає до висоти 50 м і може досягати навіть 2000 років. Цей вид вважається підвидом знаменитих кедрів Лівану, з деревини якого цар Соломон побудував храм в Єрусалимі. Що відрізняє його в першу чергу від інших видів кедра, це його бальзамічний аромат із солодкими зеленими відтінками, класифікований як чоловічий аромат.

Ефірна олія, багата сесквітерпенами, дуже цінна завдяки своїй здатності м’яко, але наполегливо стимулювати кровообіг та метаболізм. Додана до масажної олії допомагає видалити з тканин воду і жирові відкладення. У поєднанні з іншими ефірними оліями, такими як цитрусові, це справжня зброя проти целюліту.

У сироватках або лосьйонах для обличчя він має в’яжучу дію та живить епідерміс, ідеально підходить особливо для жирної, нечистої або комбінованої шкіри. Особливо ефективний у боротьбі з лупою, він стимулює ріст волосся і врівноважує виділення шкірного сала зі шкіри голови, якщо додати його в шампунь, кондиціонер, маску для волосся або тонізуючий лосьйон.

Для жінок це цінна ефірна олія, оскільки воно стимулює кровообіг в області малого тазу, регулює менструацію та протидіє симптомам, характерним для цього періоду, а також тим, що пов'язані з премемопаузою.

Психічно та емоційно ефірна олія кедрового атласу заспокоює та розслабляє, дуже часто зустрічаючись у сумішах ефірних масел для боротьби з безсонням.

Це високе дерево із сімейства хвойних, яке може досягати висоти понад 50 метрів. Росте на схилах Гімалаїв, на великих висотах (від 1500 до 3000 метрів) у північній Індії, Пакистані та Афганістані. Індуси називають це священним кедром або деревом Божим, відомим в Європі лише з 1820 року.

В Індії ефірна олія гімалайського кедра зазвичай використовується як інсектицид. Ароматерапевти особливо рекомендують його для заспокійливого впливу на дихальні шляхи. Завдяки своїм протиінфекційним та протизапальним властивостям, він є хорошим вибором в ароматерапії, особливо під час холодної пори року, і як доданий інгредієнт у засоби для чищення.

(рідке мило, гель для душу тощо).

Аромат гімалайського кедра деревний, з солодкою, майже квітковою або фруктовою нотою. Він дуже добре поєднується з іншими ефірними оліями, отриманими з деревини, такими як пачулі, сандал, але особливо з солодкими квітковими.

Психологічно та емоційно, коли життєві виклики вражають вас несподівано, використання ефірної олії гімалайського кедру у вашій ароматерапевтичній лампі або будь-якого іншого типу дифузора допоможе вам їх легше подолати, приносячи вам натхнення, полегшення та звільнення.

Обидва типи кедра - атласний та гімалайський - входять до одного ботанічного сімейства - Pinaceae.

Родом із Північної Америки, він може досягати у висоту 20 м та віку 1000 років. Він також відомий як червоний кедр. Американські індіанці спалювали гілки та вдихали дим у ритуалах та церемоніях очищення, оскільки це допомагало їм мати пророчі видіння та виганяти злих духів. Для них червоний кедр символізує дерево життя, надаючи йому магічні терапевтичні властивості. Він належить до того ж ботанічного сімейства, що і кипарисові (Cupressaceae), насправді являючи собою вид ялівцю. Ефірна олія кедра віргінського має бальзамічний, смолистий, ялівцевий аромат.

В ароматерапії застосовується в масажних оліях для лікування м’язових та суглобових болів, ревматизму та артриту. Ефект ще сильніший у поєднанні з ефірними оліями румунської або марокканської ромашки. Хоч і менш ефективний, ніж ефірна олія ялівцю, кедр із вірджинії має стимулюючу дію на нирки та сечовий міхур, сприяючи виведенню сечової кислоти.

Сильна, очищаюча і захисна олія очищає простори негативних енергій та аури. Він пропонує підтримку та відновлює впевненість у собі тих, хто переживає важкі часи.

У своїй книзі "Поєднання ефірних масел для магії" Сандра Кайнс рекомендує використовувати ефірні олії кедра для очищення та очищення, щоб залучити любов, удачу, гроші та здоров'я. Кедр асоціюється з родючістю, дружбою, справедливістю та успіхом.

Властивостей та переваг трьох видів кедрових ефірних олій, які ви можете знайти в нашому Інтернет-магазині, набагато більше, тому, будь ласка, уважно прочитайте інформацію, рекомендації, запобіжні заходи та їх сумісність, змішану з іншими ефірними оліями.