Парафін у милі - так НІ; Мильниця

За даними dexonline.ro, визначення парафіну є таким:
“ПАРАФІН, парафін, с.ф. 1. Тверда, біла напівпрозора речовина, що складається із суміші насичених вуглеводнів, отриманих при перегонці сирої нафти або вугілля та використовуваних у виробництві свічок, при просоченні паперу та тканин, як сировина в хімічній промисловості тощо. 2. (La pl.) Алькані. - Від о. ПАРАФІН ".
Чи десь сказано, що з нього можна робити мило? Ні! Але там чорно-білим написано, що його отримують перегонкою сирої нафти або вугілля.
Чому його використовують у милі та свічках, коли відомо, що це канцероген? Тому що це хімічно нейтрально. "Parum" походить від латини і означає "занадто мало", а "affinis" також походить від латини і означає "спорідненість".
В американській англійській мові це називається «гас», в хімії він входить до складу лужних вуглеводнів, а в британському - «парафіновий віск».
Незалежно від назви, продуктів, що містять парафін, слід уникати! Відкладіть рекламу та фальшиві статті, де сказано, що парафінові обгортання корисні для вашої шкіри! Неправда!
Наші друзі з Сідеріс у них була публікація деякий час тому, пов’язана з мінеральною олією, і тут ви можете знайти всі назви, під якими парафін "ховається".
Мінеральна олія (рідкий парафін) була вперше перегонена в 1807 році канадським геологом. Мені було дуже цікаво, що парафінова олія переганялася із типу асфальту. Сам відомий геолог заснував компанію, яка постачає енергію на основі гасу.
Парафін став відомим у всьому світі, тому шотландському хіміку вдалося перегнати парафін із вугілля, значно зменшивши виробничі витрати парафіну.
Позитивним моментом відкриття парафіну, мабуть, єдиного є те, що з його появою китобійний промисел (який щорічно завдає їм значної шкоди) значно зменшується.
Наші предки використовували парафінове масло як світильник. І в наш час любителі гір, які ходять із наметом, використовують парафін для переносних ліхтариків та передвиборчих тарілок. Не кажучи вже про спільноти амішів, які повністю проти електрики і які використовують парафінову олію для абсолютно всіх повсякденних дій.
Я знаю, що слово "гас" вам вискочило. Ми використовуємо його, говорячи про літаки або ракетне паливо.
У промисловості парафін використовується як розчинник або мастило. Крім того, "поглиначі полум'я" цирку використовують парафін для своїх демонстрацій.
Після всього, що я сказав тобі вище ... Я повинен додати, що ти НІ в якому разі не повинен купувати косметику, що містить парафін, незалежно від її назви. Не думайте ні секунди, що якщо ви використовуєте дитяче масло або дитячий шампунь, ви звільнені від цієї речовини. Уважно прочитайте етикетку!
Мильниця натомість він пропонує вам справді натуральні продукти! Натуральне тверде або рідке мило без парабенів, едта, чистого спирту або парафіну! 100% натуральні продукти, без барвників, консервантів та добавок!