Переваги та використання анісу та анісу

З часів Стародавньої Греції аніс використовується за цілющі властивості. Аніс був настільки цінним і цінним в давнину, що, як кажуть, люди використовували його для сплати податків державі.

Насіння анісу

Аніс - це ароматична трав'яниста рослина, плоди якої (насіння) використовуються в харчовій промисловості, фармацевтичній промисловості, а також у косметичній промисловості.

анісу надзвичайно
анісу

Насіння анісу містять 18% білка, 23% жирних кислот, 2-7% ефірних масел, 5% крохмалю і 25% клітковини. Аромат насіння анісу надзвичайно сильний завдяки анетолу, ефірній олії, якої в анісі багато.

Будучи багатим джерелом мінералів, таких як залізо, магній, кальцій, марганець, цинк, калій та мідь, насіння анісу надзвичайно корисні для здоров’я. Ці мінерали необхідні для серцево-судинної системи, кісткової системи, а також для здоров'я крові.

Користь насіння анісу для здоров’я

Покращує травлення - Аніс має терапевтичну дію на травну систему. Він надзвичайно ефективний при лікуванні блювоти, нудоти, діареї, болю в животі, метеоризму та гастриту. Одночасно аніс підвищує апетит.

Лікуйте безсоння - Чай з насіння анісу чудово підходить для лікування безсоння. Важливо класти насіння анісу в гарячу воду після того, як ви вже вимкнули вогонь на плиті, щоб уникнути випаровування ефірних масел.

Корисний при астмі - насіння анісу мають відхаркувальні властивості, тому корисні для людей, які страждають на астму або будь-яку іншу респіраторну проблему.

Корисний для здоров’я порожнини рота - Антимікробні та антибактеріальні якості цих насіння корисні для здоров’я порожнини рота. Настій з насіння анісу може успішно замінити комерційні засоби для полоскання рота.

Заспокійливі ефекти - Насіння анісу мають заспокійливі властивості, тому їх можна використовувати для релаксації, контролю стресу та занепокоєння.

Він регулює менструацію - Насіння анісу можуть регулювати менструальний цикл жінки, але також можуть полегшити менструальний біль, надаючи спазмолітичний ефект.

Аніс

Аніс - це плід однойменного дерева, що походить з Китаю та Японії. Ці плоди мають зіркоподібну форму і складаються з стручків, що містять насіння. Зірковий аніс вживається або як такий, у формі зірки, після висушування на сонці, або у вигляді порошку, отриманого подрібненням сухофруктів. На відміну від насіння анісу, бадьян має набагато сильніший аромат.

Аніс використовується в супах, чаях, десертах, лікерах, а також у глінтвейні.

Переваги анісу

Джерело антиоксидантів - Багатий цінними антиоксидантами, зірковий аніс допомагає організму боротися із вільними радикалами. Вільні радикали не тільки відповідають за передчасне старіння, але також можуть викликати хвороби серця або навіть рак.

Протигрибкові властивості - дослідження показали, що аніс ефективний у боротьбі з грибковими інфекціями, такими як кандида.

Покращує травлення - Чай з анісу лікує проблеми з травленням, і його рекомендується вживати відразу після їжі.

анісу мають
анісу мають

Стимулює лактацію - Зірчатий аніс містить сполуки, що стимулюють лактацію новонароджених мам. Важливо, щоб жінки, які годують груддю, проконсультувалися зі своїм лікарем перед вживанням анісового чаю для стимулювання лактації.