Подати слова та цифри у формулюванні - Джолі; Бензин
Короткий глосарій скорочень
Кожна сфера діяльності має свої скорочення та свою «закодовану» мову, освоєну експертами. Це не виняток з домашньої косметики! Але як це робити, коли ви новачок у цій темі, розшифровуйте такі абревіатури, як: Додайте 2 краплі лимона ЕО, 10 мл абрикоса HV або 70 мл лаванди HY.

Joli’Essence пропонує вам невеликий глосарій спеціальних скорочень "Домашня косметика", які допоможуть вам чіткіше бачити.
Якщо на ваш погляд цей список не є вичерпним, не соромтеся надсилати нам свої переклади. !
| ГЕ | Ефірна олія |
| H V | Рослинна олія |
| MH | Жирний мацерат |
| Привіт | Гідрозоль або квіткова вода |
| Аромат | Натуральний аромат |
| Gt або Gtte | Падіння |
| G або Gr | Грам |
| мл | Мілілітр |
| ЦК | Чайна ложка |
| CS | Столова ложка |
| Зроби сам | Зроби це сам |
| Фаза (A, B або C) | Набір з декількох інгредієнтів, які слід одночасно змішати в рецепті. Фаза може містити один або кілька інгредієнтів |
Визначення
Рослинна олія - це жирна речовина, видобута з олійної рослини, тобто рослина, насіння, горіхи або фрукти якої містять ліпіди. Це отримується більшу частину шляхом холодного механічного пресування цих насіння, горіхів або фруктів, а потім фільтрування. Це дає цільне масло першої якості холодного пресування.
Рослинна олія може бути косметичною та/або харчовою, а також паливом або паливом. Загальноприйняті назви "масляні мацерати" та "рослинні масла", рослинні олії, але це не той самий процес отримання.
Мацерат може бути водним або жирним. Це результат мацерації рослин, кори, плодів у рідині, яка може бути як водною (вода, гліцерин), так і жирною (рослинна олія).
Приклад водного мацерату: Мацерація пелюсток троянди у воді дасть водний мацерат, більш відомий як Квіткова вода; те саме з фруктами для Фруктових вод.
Приклад жирного мацерату: Рослина, квітка або кора, мацеруюча в рослинній олії, дасть маслянистий мацерат. Наприклад, мацерат арніки виготовляють із квітів, які замочують (мацерат) протягом 3 тижнів у соняшниковій олії.
Тільки підтримка мацерації (вода або олія) дозволяє визначити природу мацерату.
Гідрозоль - це водний екстракт ароматичної рослини. Під час процесу дистиляції в камері ароматичні сполуки дистильованої сировини захоплюються водяною парою, конденсуються та відновлюються у графіні. Отриманий дистилят складається з надосадової рідини ефірної олії та дистиляційної води (гідролату), в якій розчинена крихітна частина ефірної олії.
Офіційне визначення квіткової води, дане фармакопеєю, лише вказує на те, що вона "отримується шляхом парового захоплення різних частин ароматичної рослини чи ні". Слово "квітковий" означало б лише квітку під час вигонки, тоді як можна перегнати іншу частину рослини (листя, гілочки або цілу рослину). З цих причин переважно говорити про гідрозоль для позначення водної фази, що утворюється під час дистиляції, а водний мацерат для позначення мацерації квітів або пелюсток у воді.