Верблюд бактріанський; Зоопарк Мюлуз, зоологічний та ботанічний парк
- Щорічні основні моменти
- Ринок рослин
- Мадагаскар на святкуванні
- Прогулянка по садах/День матері
- Кінопроекція під зірками
- Ніч кажана
- День відкриття
- Святий Миколай зустрічає тварин
- Події з тваринами
- Тематична діяльність
- Екскурсії по парку
- Схід тварин на світанку
- Привілейовані вечори за лаштунками
- Літні майстер-класи для дітей
- Святкуй його день народження
- Повний зоопарк Кдо
- Освітні заходи для завантаження
- Порядок денний Усі події
- Вчительський район
- Зона аніматорів
- Компанія, робоча рада, групи та тренери
- Простір для стажування та працевлаштування
- Зона для преси
зачинено
Квитки
- Додому
- Парк
- Тварина
- Бактріанський верблюд
Він рідний для степів Східної Азії. У верблюда два горби, він вимірює в холці близько 2 метрів і важить понад 700 кг, що не заважає йому досягати галопом 65 км/год! Він особливо пристосований до посушливого клімату, оскільки його організм може перетворювати запаси коричневого жиру на своїх нерівностях у воду у разі посухи. Під час сильного пилового вітру його щілинні ніздрі закриваються, а густі брови та повіки захищають очі. Її широко одомашнили, і популяція диких тварин сьогодні зменшується до менш ніж тисячі.

Верблюд двокрилий (Camelus bactrianus)
що знаходиться в критичному зникненні
Їжа
Верблюд Бактрійський всеїдний, схильний до рослиноїдних (жуйних): він харчується листям, травою та насінням, а коли умови надзвичайно важкі, він також їсть м’ясо, кістки, шкіряні предмети (!) ... Його надзвичайно жорсткий язик це дозволяє також харчуватися колючими пустельними рослинами. Він здатний проковтнути більше 120 літрів води за один раз, а потім витримати тривалі періоди без води, протягом яких він може втратити 40% своєї ваги. Верблюд у дикій природі також має рідкісну особливість у тваринному світі - можливість пити солону воду, сіль якої вона евакуюється через сечу.
Розмноження
Він живе стадами з домінуючим і племінним самцем та кількома самками в гаремі. Під час руйнування стада можуть перегрупуватися, і таким чином сотні особин отримують користь від рідкісних точок води. Самка народжує дитину після терміну вагітності від 12 до 14 місяців. Молодняк відлучають після 2 років.