Цетиловий спирт Наскільки серйозною є ця речовина в косметиці
Квітень 29, 2019 від Luise Rau Категорії: Косметика

Цетиловий спирт є основою численних косметичних продуктів. Ви можете знайти його в основному у кремах та лосьйонах. У цій статті ми пояснюємо, наскільки ця речовина шкідлива для навколишнього середовища та нашого здоров’я.
Ви можете знайти цетиловий спирт під назвами на багатьох упаковках 1-гексадеканол, Гексадекан-1-ол і Пальмітиловий спирт. Речовина належить до т. Зв Жирні спирти. Але це не має нічого спільного з алкогольними напоями: маленькі білі тромбоцити зустрічаються природним чином у рослинних оліях, воску та тваринних жирах.
Цетиловий спирт: використання в косметиці
Цетиловий спирт може дуже добре зв’язувати воду. Через цю властивість його часто називають Послідовність постачальника і Коемульгатор використовується.
Це пов’язано з тим, що косметичні продукти часто змішують із речовин, які насправді не можна змішувати. Речовини на масляній основі та на водній основі насправді не сумісні, але їх можна видалити додаванням ПАР суміш. Цетиловий спирт тепер гарантує, що ця суміш залишається стабільною і що різні рідини знову не відокремлюються. Він досягає цього шляхом формування рідкокристалічних гелевих структур.
Цетиловий спирт надходить особливо часто Креми і Лосьйони а також у засобах по догляду за волоссям. Активний компонент робить волосся більш гладким і тонким. У кремах цетиловий спирт також забезпечує швидше всмоктування їх у шкіру. Він використовується разом зі стеариловим спиртом у багатьох продуктах. Тому обидві речовини разом часто називають Цетостеариловий спирт призначений.
Ви також можете знайти цетиловий спирт у пральних порошках та Миючі засоби. Він також використовується як мастило в текстильній та металургійній промисловості.
Чи шкідливий для здоров’я цетиловий спирт?
В принципі, цетиловий спирт вважається відносно нешкідливою речовиною. Однак у деяких випадках це може спровокувати контактну алергію. Потім шкіра горить, червоніє або свербить. Однак це не відноситься до фактичної речовини. Алергія виникає внаслідок того, що продукт був забруднений під час виробництва.
Якщо у вас діагностували таку контактну алергію, слід уникати всіх продуктів з цетиловим або цетилстеариловим спиртом. Однак це вкрай складно, оскільки речовина міститься в численних косметичних продуктах. Він також часто міститься в сумішах речовин, і тому його можна зустріти під різними іншими назвами:
- ПЕГ-40
- Октилдеканол
- Цетанол
- Пальмітальний алкоголь
- ПАР (будь-яка форма)
Щоб не впадати у відчай при пошуку підходящих продуктів, ви можете зробити власну косметику. Тоді ви точно знаєте, що в ній, і уникаєте зайвих Відходи упаковки. Ви навіть можете заощадити гроші в довгостроковій перспективі.
Експерименти на тваринах, сумнівні інгредієнти, мікропластик, відходи упаковки: існують вагомі причини для відмови від використання звичайної косметики. З домашньою косметикою ви знаєте ...