Цікаві факти про олію жожоба
Жожоба (вимова: Hohoba) - рослина, схожа на чагарник, корінною рослиною якої є Мексика та південь США. Там його використовували століття тому індіанці Папаго для виробництва живильних масел. Папаго були відомі своїм здоровим, блискучим волоссям і бездоганною шкірою. Європейці визнали зв’язок з олією жожоба ще в 18 столітті. Але різнобічні ефекти нафти були відкриті лише поступово.

Застосування олії жожоба:
- суха шкіра
- жирна, блискуча шкіра
- Чутлива комбінована шкіра
- Прищі, вугрі, вугрі
- Розтяжки
- ламке або тьмяне волосся
Олія отримують із насіння рослини жожоба. Однак насправді це не масло. Швидше це віск. Коли холодно, він стає твердим, а коли теплий - зріджується. Це робить його особливо цікавим як засіб для догляду, оскільки з нього можна зробити багато косметичних продуктів. Тривалий термін зберігання - ще одна перевага.
Примітно, що масло жожоба відрізняється від інших масел тим, що його жирні кислоти поєднуються з ефірами воску замість гліцерину. Вони нагадують складні ефіри шкірного сала людини.
Чому олія жожоба так корисна для шкіри?
Завдяки своїм особливим властивостям олія жожоба забезпечує шкірі стійку вологу, що забезпечує рівномірний колір обличчя. Перевага полягає в тому, що масло дуже легко наноситься і швидко вбирається, так що не залишається жирного блиску. Олія жожоба регулює жировий баланс шкіри, стабілізує значення рН і навіть має природний сонцезахисний фактор.
Якщо шкіра суха і роздратована, олія жожоба знімає відчуття напруги та забезпечує еластичність. Олія жожоба повідомляє жирній шкірі, яка має тенденцію бути занадто блискучою, про те, що шкірного сала вже достатньо - це зупиняє надмірну кількість організму та нормалізує колір обличчя. При комбінованій шкірі регулюючі властивості олії покращують шкіру.
Ніжна допомога при вуграх
Якщо спостерігається схильність до прищів і вугрів, олія жожоба допомагає двома способами: завдяки своєму регулюючому впливу на шкірні залози шкірних домішок стає менше, а дезінфікуючі властивості олії допомагають шкірі швидше заживати наявні запалення.
Профілактика розтяжок
Олія жожоба особливо цінна для вагітних. Щодня застосовуючи до дитячої шишки, це може запобігти розвитку розтяжок, оскільки зміцнюється сполучна тканина. Зміцнюючий ефект також дуже ефективний при целюліті.
Догляд за волоссям олією жожоба
Олія жожоба можна використовувати як засіб для лікування здорових, блискучих волосся. Його активні інгредієнти проникають у волосся і забезпечують еластичність. Важливо використовувати олію в чистому вигляді, щоб вона могла досягти повного ефекту.
Ідеальний час для застосування масла жожоба - це після миття голови. Коли волосся висушені рушником, масажуйте в олії акуратно, починаючи з лінії волосся. Як ліки від посічених кінців застосовуйте його лише до кінчиків. Жожоба зміцнює структуру волосся і закриває тріщини, завдяки чому навіть ламке волосся знову стає блискучим.
Олія жожоба повинна працювати для досягнення оптимального результату. Досить близько півгодини. Потім змивається м’яким шампунем.
Звідки ви берете масло жожоба?
Особливо рекомендується масло жожоба холодного віджиму. Ви можете отримати його в органічних магазинах, магазинах здорового харчування та в Інтернеті. Однак, якщо ви замовляєте масло через Інтернет, вам слід звернути увагу на хороші відгуки, щоб випадково не натрапити на погіршення якості масла.