Користь ефірної олії бергамоту - Марі Клер

марі

Додати до обраного ilbusca - getty images

Маленький цитрусовий фрукт, схожий на лимон, бергамот рідко зустрічається на прилавках ринку. Дійсно, його культура виробляється головним чином для отримання ефірної олії, яка високо цінується завдяки своїм численним перевагам.

Спазмолітичний, заспокійливий і очищаючий засіб, наблизьте ET так само корисно для тіла, як і для розуму.

Ефірна олія бергамоту для кращого травлення

Перш за все, важливо пам’ятати, що це масло не замінює лікування! Тому важливо проконсультуйтесь і дотримуйтесь рекомендацій лікаря. Також важливо приймати поради фахівця з ароматерапії перед тим, як приймати будь-яке ефірне масло.

ЕО бергамоту завдяки лімонену, який він містить, дуже корисний для неврівноваженої системи травлення. Як результат, ця ефірна олія допомагає печінці виробляти жовч, яка потім сприяє перетравленню жирових речовин кишечником. Його використання також зменшує видобуток газу.

Бергамот також має спазмолітичні властивості, що робить його справжнім союзником при болях у травленні, здутті живота, спазмах кишечника або коліті.

Щоб відчути його переваги, розведіть краплю ефірного масла бергамоту в чотирьох краплях рослинного масла і масажуйте цю суміш на животі.

Більше того, це також ЕО з антивірусними та антибактеріальними якостями. У дифузії це утримає вас від вірусів.

Заспокійливі властивості бергамоту

Ефірна олія бергамоту - це нервовий регулятор. Він також має заспокійливі та стимулюючі властивості. Тому настійно рекомендується ЕТ для неспокійних і втомлених умів.

Проти занепокоєння, стресу або сезонної депресії бергамот дуже ефективний при інгаляціях - при вологих інгаляціях розведіть кілька крапель у гарячій воді і вдихніть пари. Якщо ви вибрали суху інгаляцію, нанесіть ЕО на внутрішню частину зап’ястя і вдихніть запах для оптимального розслаблення. Потрібен підсилення? Використовуйте ту саму суміш для масажу сонячного сплетення.

Ефірна олія бергамоту проти розладів сну або труднощів із засипанням ідеально підходить для дифузії в атмосфері приблизно за тридцять хвилин до сну.

Незважаючи на ці переваги, його не рекомендують вагітним жінкам та дітям до 6 років.

Бергамот ЕО очищає проблемну шкіру

Хоча це ефірне масло можна використовувати на всіх типах шкіри, воно особливо рекомендується для жирної шкіри. Дійсно, його в’яжучі властивості регулюють вироблення шкірного сала - отже, бергамот також ефективний у боротьбі з волоссям, яке занадто швидко жирує, особливо у взаємодії з лимоном ЕО.

Використовуйте його безпосередньо в розведеному кремі або шампуні, залежно від області, на яку ви хочете орієнтуватися.

Ефірна олія бергамоту також показана проти таких проблем зі шкірою, як екзема або псоріаз. Нанесіть його, змішаний з рослинним маслом, на частину, що підлягає обробці.

Будьте обережні, ніколи не наносіть його чистим на шкіру, оскільки це може спричинити подразнення. Так само настійно рекомендується зробити тест на алергію принаймні за 24 години до першого використання.

Нарешті, це фотосенсибілізуючий ЕО. Не виставляйте себе на сонці протягом 12 годин після нанесення.

Інформація, наведена в цій статті, не є рецептом, вона залишається даними в інформаційних цілях і не несе відповідальності за нас.

Щоб піти далі: Біблія ефірних масел Даніеля Фесті, під ред. Leduc.s Practice, 34,90 євро.