Рослинна олія шипшини корисна і використовується в косметиці та природному здоров’ї

Родом з Південної Америки, мускатна троянда дає насіння, надзвичайно багаті поліненасиченими незамінними жирними кислотами, які вважаються чудовими регенераторами шкіри. Тому рослинна олія шипшини ідеально підходить для всіх косметичних процедур. Наноситься на обличчя як денний крем, як нічний крем, він є союзником зморшкуватої та пошкодженої шкіри. Латинська назва: Rosa rubiginosa L. Використана частина: стиглі плоди

корисна

Основні властивості

  • Регенератор шкіри: незамінні жирні кислоти цієї рослинної олії беруть участь у реконструкції клітинних мембран, оскільки вони є складовими мембранних фосфоліпідів. Ця властивість регенерувати тканини вказує на це при опіках та сонячних опіках. Це рослинне масло також ефективно проти деяких дерматологічних проблем: вугрів, розацеа, екземи, псоріазу.
  • Зміцнення: ця рослинна олія запобігає старінню шкіри, сприяє синтезу колагену та відновлює еластичність шкіри. Тому він дуже корисний для запобігання зморшок, а також розтяжок та пролежнів.
  • Загоєння: ця рослинна олія запобігає росту дерми. Дійсно, це зменшує рельєфи гіпертрофованих або висувних рубців, навіть старих, гомогенізує колір рубців із кольором шкіри. Він ефективний при недавніх та старих рубцях та зменшує пігментні плями.
  • Кровоносна: ця рослинна олія збільшує кровотік (мікроваскуляризацію), що має сприятливі наслідки для рубців.

І ці вторинні властивості.

  • Захисник серцево-судинної системи
  • Гормональний регулятор

Характеристика та склад

Косметичні особливості
  • Тип шкіри: зневоднена, пересохла, чутлива шкіра та зріла зморшкувата шкіра
  • Тип волосся: сухе волосся
Органолептичні показники
  • Зовнішній вигляд: масляниста рідина
  • Колір: світло-жовтий до оранжевий
  • Запах: солодкий, приємний
  • Дотик: сухий
Характеристика рецептури
  • Неомилювані та активні інгредієнти: від 0 до 2%
  • Індекс комедогенності: 3 (= досить комедогенний)
  • Середній індекс омилення: 180-195
  • Окислювальна стабільність: чутлива
  • Стійкість до високих температур: чутлива
  • Назва INCI: олія насіння Rosa Rubiginosa
Склад жирнокислого
  • альфа-ліноленова кислота (омега-3 ПНЖК): від 20 до 40%
  • лінолева кислота (омега-6 ПНЖК): від 41 до 55%
  • олеїнова кислота (омега-9 MUFA): від 12 до 18%
  • пальмітинова кислота (АГС): від 2 до 8%
  • стеаринова кислота (AGS): від 1 до 5%
Фізичні характеристики
  • Щільність при 20 ° C: від 0,915 до 0,935
  • Точка спалаху:> 175 ° C
  • Індекс перекису:
Ботанічні характеристики
  • Ботанічна родина: Розові
  • Походження: Чилі
  • Частина, що використовується: стиглі фрукти
  • Спосіб отримання: перше холодне пресування
  • Латинська назва: Rosa rubiginosa L.

У разі рубців, опіків, порізів

Рослинна олія шипшини з цих фруктів більш ніж на 80% багата поліненасиченими жирними кислотами, омега 3 і 6 дуже корисний для регенерації клітин та підтримки хорошого стану еластичності шкіри. Крім того, рослинна олія шипшини міститьтранс-ретиноева кислота, природне похідне вітаміну А, визнане використанням у дерматології завдяки його зміцнюючим та цілющим властивостям. Таким чином, у разі ураження шкіри, порізів, опіків та рубців, рослинна олія шипшини братиме участь у реконструкція клітин при заспокоєнні шкіри.

Поради щодо застосування: вранці та ввечері помасажуйте кілька крапель олії шипшини на шкірі.

Додаткові ефірні олії: для сприяння хорошому загоєнню ви можете додати кілька крапель ефірної олії італійського геліхризуму, пачулі або тонкої лаванди до вашої олії шипшини, щоб підвищити його ефективність.

  • Інші відповідні рослинні олії: Олія шипшини дуже корисна для регенерації клітин. У цьому випадку також можна використовувати інші рослинні олії, такі як насіння малини.
  • У разі зморшок, розтяжок

    У багатьох дослідженнях розглядався склад рослинного масла шипшини. На додаток до багатого складу в поліненасичені жирні кислоти зокрема, вони виявляють різноманітний склад у фітостерини, сквален, вітамін Е, каротиноїди але також у фенольних сполуках. Вітаміни Е і А, зокрема, надають властивості антиоксиданти дуже цікавий для боротьби зі зморшками. Дійсно, борючись із вільними радикалами, однією з головних причин старіння тканин, масло шипшини посилить свою дію проти зморшок. Його також можна використовувати для профілактики зморшок та розтяжок.

    Поради щодо застосування: вранці та ввечері помасажуйте кілька крапель олії шипшини на шкірі.

    Додаткові ефірні олії: проти зморшок і розтяжок, ви можете додати кілька крапель ефірної олії герані росату, цистусу або тонкої лаванди до вашої олії шипшини для підвищення його ефективності.

  • Інші відповідні рослинні олії: Олія шипшини дуже корисна для підтримки гарної еластичності шкіри та регенерації клітин. У цьому випадку також можна використовувати інші рослинні олії, такі як конопля, абрикосові ядра або насіння колючої груші.
  • Проти дерматозів (псоріаз, екзема та ін.)

    Багатий склад рослинного масла шипшини в поліненасичених жирних кислотах надає йому властивостей протизапальну та заспокійливу. Ці властивості ідеально підходять для виникнення дерматозів усіх видів. У цьому випадку рослинна олія може використовуватися шкірним шляхом безпосередньо на відповідну ділянку, а також перорально для доповнення омега 3 та 6.

    Поради щодо застосування: помасажуйте кілька крапель олії шипшини вранці та ввечері на шкіру в уражених місцях.

    Додаткові ефірні олії: при дерматозі можна поєднувати протизапальні, загоюючі та заспокійливі ефірні олії з рослинним маслом шипшини. Ідеальними союзниками стануть римська ромашка, герань росат, аспік або тонко-лавандова.

    Інші відповідні рослинні олії: У разі екземи або псоріазу дуже корисними можуть бути Calophyllus Inophyle, Evening Primrose або Perilla.

    У разі сухості шкіри, чутливої ​​та тендітної шкіри

    Рослинна олія шипшини особливо підходить для суха, чутлива або тендітна шкіра. Не рекомендується застосовувати для жирної та схильної до вугрів шкіри. Це живильна олія, щоб зберегти шкіру зволоженою.

    Поради щодо застосування: вранці та ввечері помасажуйте кілька крапель олії шипшини на шкірі.

    Інші відповідні рослинні олії: У разі сухості шкіри рослинна олія насіння малини дуже ситна, як і баобаб. Чутлива шкіра також може сприяти олії солодкого мигдалю або чорної смородини.

    Проти геморою, при розацеа

    Рослинна олія шипшини має певні властивості кровообігу. Вітамін К, що входить до його складу, діє на розацеа та дифузне почервоніння за допомогою прокоагулянтного ефекту. Так само це корисно при геморої.

    Поради щодо застосування: помасажуйте кілька крапель олії шипшини вранці та ввечері на уражену ділянку.

    Додаткові ефірні олії: Ефірне масло Lentisque Pistachio можна поєднувати з рослинним маслом для більшої ефективності. Однак будьте обережні, щоб розбавити ефірну олію до максимуму 5%.

    Інші відповідні рослинні олії: Рослинна олія Calophylle Inophyle також має кровоносну систему.

    У разі появи коричневих плям, похилого віку

    Рослинна олія шипшини здається придатною для пігментних плям або коричневих плям. Його здатність регенерація клітин дозволяє йому ефективно діяти для полегшення завдань. Поєднуючись з ефірними оліями, ефект лише покращиться.

    Поради щодо застосування: помасажуйте кілька крапель олії шипшини вранці та ввечері на місцях.

    Додаткові ефірні олії: ефірні олії моркви, селери або любистку буде корисно поєднувати з рослинним маслом шипшини для боротьби з пігментними плямами.

    У разі пошкодження тканин після променевої терапії

    Так само, як і при порізах, опіках та дерматозах, рослинне масло шипшини рекомендується робити для масажу після променевої терапії. Вона дозволяє боротися із запаленням завдяки багатому складу поліненасичених жирних кислот.

    Поради щодо застосування: помасажуйте кілька крапель олії шипшини вранці та ввечері на відповідну область.

    Шипшина або олія шипшини ?

    Чилійська мускусна троянда (Rosa rubiginosa) - рослина, ендемічна для американського регіону. Його часто плутають з його близьким двоюрідним братом, Шипшиною, якого також називають шипшиною або шипшиною (Rosa canina), корінний який живе в Європі. Рослинні олії цих двох рослин отримують, як правило, однаково: після холодного пресування сім'янок або насіння плодів. Іноді їх екстрагують надкритичним CO 2, особливо це стосується олії шипшини. Ці дві олії часто плутають, оскільки ці дві рослини є частиною одного ботанічного сімейства розоцвітих. Їх склад в кінцевому рахунку дуже подібний, а отже, і їх властивості. Тому їх можна легко замінити один одним.

    Бібліографія

    Публікація: FRANCO, D., PINELO, M., SINEIRO, J., & NUNEZ, M. (2007). Переробка Rosa rubiginosa: Видобуток олії та антиоксидантних речовин. Технологія біоресурсів, 98 (18), 3506–3512. https://doi.org/10.1016/j.biortech.2006.11.012

    Публікація: Grajzer, M., Prescha, A., Korzonek, K., Wojakowska, A., Dziadas, M., Kulma, A., & Grajeta, H. (2015). Характеристика олії шипшини (Rosa canina L.) холодного віджиму та його окисна стійкість вивчені методом диференціальної скануючої калориметрії. Харчування С

    Публікація: Voinchet, V., & Giraud-Robert, A. (2007). Використання ефірного масла італійського геліхризуму та рослинного масла шипшини після реконструктивної та естетичної пластичної хірургії. Фітотерапія, 5 (2), 67–72. https://doi.org/10.

    Публікація: Новак, Р. (2005). Склад жирних кислот у плодах видів шипшини. Acta societatis botenicorum poloniae, 74, 229–235.

    Книга: Перемога М. (2014). Переваги рослинних олій: пізнайте їх і використовуйте для свого здоров’я та краси. Poessneck, Німеччина: Marabout.

    Книга: де ла Шарі, Т. (2019). Побалуйте себе ефірними оліями. Чому і як це працює? Видання дю Роше.

    Книга: Clergeaud, C. (2003). Рослинні олії: олії для здоров'я та краси. Аміріс.

    Книга: Захалка, Я. (2017). Повний словник ароматерапії. Видання дю Дофіна.