Вазелінове масло - застосування

Вазелін (рідкий парафін) - це мінеральна олія, отримана в результаті переробки олії, яка не містить шкідливих органічних речовин та їх сполук.
Це безбарвна рідина, вона використовується для пом’якшення мазей і сприяє збільшенню розповсюджуваності, що дозволяє активним компонентам краще проникати крізь епідерміс. Можна змішувати з усіма оліями та жирами, крім касторової.
Програми
- При виготовленні косметики. Часто він належить до кремів, мазей, засобів для волосся, оскільки утворює плівку, яка сприяє оклюзії та затримці вологи в шкірі.
- У медицині. Для перорального прийому, як проносне, а також у складі деяких мазей.
- У промисловості у виробництві використовують пластикові пакувальні матеріали, як пластифікатори. А також - як мастило для кухонного начиння та як консервант для консервування овочів та фруктів (вони покривають поверхню фруктів).
- У хімічній промисловості.
Для перорального прийому вазелін призначають при тривалих або хронічних запорах. Приймайте його по 1-2 столові ложки, двічі на день. Оскільки мінеральне масло не засвоюється організмом, воно просто діє як тип мастила і може бути виведене з організму на деякий час після припинення прийому препарату. Крім того, в медицині вазелін використовують зовнішньо, коли є необхідність змащувати шкіру перед виконанням процедур (складання банки, ректальне вимірювання температури, клізма).
Перед тим, як брати пляшку, рекомендується, купуючи, звернути увагу на якість придбаного масла. Чим він прозоріший, тим він чистіший, а погано очищений продукт може викликати алергічні реакції та подразнення.
Вазелінове масло протипоказано для внутрішнього застосування при гострих та запальних захворюваннях травного тракту (виразковий коліт, виразка шлунка та дванадцятипалої кишки, апендицит), геморої, вагітності, отруєннях фосфором. Також препарат протипоказаний дітям і при індивідуальній непереносимості. Не рекомендується застосовувати разом з деякими протиглисними ліками (Медамін, Вермокс, Авермол, Натамол).
Оскільки вазелін хороший пом’якшувальний засіб (покращує розповсюджуваність речовини), і він чудово розчиняється, розчинні в маслі ароматизатори та ароматизатори, його широко використовують у виробництві шкіри та макіяжу: блиск для губ, помада, креми, туш, декоративний олівець, захисні креми Сонце, воскові маски, масажні олії, театральний макіяж тощо.
У чистому вигляді вазелін на обличчі рекомендується використовувати лише як захисний засіб при сильних морозах, коли інші жирні косметичні засоби замерзають.
Помилки та помилки
-
Олія з вазеліну корисна для шкіри та волосся. Насправді це мінеральний продукт, який не засвоюється організмом у будь-якій формі і не містить жодних конкретних корисних речовин.

У контексті косметики він створює захисну плівку, яка запобігає випаровуванню вологи, але в чистому вигляді перекриває доступ кисню і може тим самим дратувати і пересушувати шкіру.