Використання какао-масла в натуральній косметиці Planet Bio 🍃

використання

Масло какао, екстракт рослини какао Theobroma поживний, антиоксидант і стимулює синтез колагену для відновлення тонусу та еластичності шкіри. Давайте з’ясуємо краще.

> 1. Походження та властивості какао-масла

> 2. Какао-масло в натуральній косметиці

> 3. Засоби для волосся з маслом какао

Походження та косметичні властивості какао-масла

Какао-дерево це дерево, корінне з тропічних лісів Центральної та Південної Америки. Сьогодні його культивують переважно в Західній Африці, де він дуже добре пристосовується до клімату.

Какао-боби витягують із стручків і після процесу бродіння та обсмажування вони набувають типового коричневого кольору та характерного аромату. Аромат і колір можуть зберігатися, а можуть і не зберігатися, залежно від ступеня вишуканості; якщо його не відфільтрувати, він зберігає ніжний аромат какао і темно-коричневого кольору, інакше він буде білим і практично без запаху.

Після початкової фази обробки какао-боби подрібнюють для отримання какао-паста з яких використовується гіркий какао-порошок та какао-масло, що використовується у кондитерських виробах, фармацевтичному застосуванні та косметиці; у косметичних етикетках INCI це називається Какао Theobroma.

У косметиці, какао-масло має властивості антиоксиданти а стимулюючи синтез колагену, він відновлює шкіру в тонусі та еластичності; він є поживна речовина і надає захисну дію завдяки своєму складу в жирних кислотах, зокрема лінолевій кислоті, стеариновій кислоті та олеїновій кислоті; він також містить поліфеноли, теобромін і кофеїн.

Поліфеноли, до складу яких входять флавоноли, включаючи катехін, епікатехін та похідні кверцетину, є потужними антиоксидантами, які нейтралізують вільні радикали і допомагають перебудувати шкіру, стимулюючи синтез колагену; теобромін та кофеїн корисні для сприяння гідролізу та розщепленню жиру в адипоцитах, тому вони мають ефект схуднення та схуднення. Також масло какао містить вітамін Е, природний антиоксидант, відновлювальні фітостерини та запальний та сквален - компонент, який природним чином присутній у нашій шкірі та шкірному салі.

Дізнайтеся, як зробити какао-масло для губ в домашніх умовах

Какао-масло в натуральній косметиці

Для догляду за шкірою какао-масло призначене для лікування нормальної, сухої та зрілої шкіри, а також для стимулювання втрати жиру в організмі. Він включений у рецепти антивікові креми для обличчя та тіла, але також і в бальзами для губ, в милі, в живильних бальзамах для тіла, в захисні мазі і заспокійливий і в маслах і масажних свічках у поєднанні з оліями та іншими рослинними маслами, такими як Ши і манго.

Для зрілої шкіри масло какао використовується у взаємодії з ефірною олією троянди, аргановою олією, олією борщівника та олією примули вечірньої.

Для лікування сухої шкіри його властивості посилюються додаванням зародків пшениці, авокадо та оливкової олії. Збільшитиефект схуднення у кремах та бальзамах для тіла він пов’язаний з ефірними маслами грейпфрута, фенхелю та кипарису.
Досягти бальзами для губ, ми використовуємо масло какао, бджолиний віск та касторове масло в рівних частинах, до яких за бажанням можемо додати краплю ефірної олії.

Будьте насичені жири, какао-масло тверде при кімнатній температурі, тому його потрібно нагріти на водяній бані приблизно до 35 ° C, щоб можна було додавати інші рослинні масла, рослинні олії або ефірні олії для отримання мазі або бальзаму для тіла.

Какао-масло в натуральних продуктах для волосся

Наноситься на волосся як компрес або маска до або після миття шампунем масло какао повертає волоссю життєвий тонус і захищає волосся від зовнішніх агресій; це особливо підходить для i кучеряве волосся, сухі або з кінцями, пошкодженими сонцем або занадто агресивними процедурами, такими як використання нальоту.
У шампунях та кондиціонерах для волосся застосовується у взаємодії з керамідами та касторовою олією, тоді як для виготовлення обгортань та масок використовується переважно з кокосовою олією.

Какао-масло можна купити в кондитерських, травники та на веб-сайтах, що продають сировину для виготовлення домашньої косметики; він має розумну ціну і зберігається при кімнатній температурі подалі від світла та джерел тепла.