Червона панда, новини азіатського двоюрідного брата лінивця

У дикій природі все ще живе лише 10 000 червоних панд. Під питанням людська діяльність, а також спосіб життя тварини.

червона

Єдина ссавець з родини Ailuridae, червона панда є рідною для гімалайських вершин. Він росте в помірних лісах Бутану, Китаю, Індії чи Непалу. Там характерна шерсть дозволяє йому вливатися в листя.
Однак місце проживання його загрожує зростанням населених пунктів. Щоб обігрітись або влаштуватися, чоловіки вирубували дерева - єдиний притулок панди. На нього також полюють заради хутра. Отже, вид захищений. Його торгівля заборонена.

Обмежувальна дієта

Червона панда витрачає на їжу 13 годин на день. Як і лінивець, він активний на світанку та в сутінках. Всеїдна, "вогняна лисиця", тим не менше, харчується майже виключно листям бамбука.

Ця вузькоспеціалізована дієта ще більше піддає її наслідкам вирубки лісів. Він доповнює його деякими ягодами, корінням, грибами, плазунами, гризунами та навіть птахами.

Літо, сезон народжень

У дикій природі червона панда є одиночним типом. Вони утворюють короткоживу пару в шлюбний сезон. Зазвичай взимку. Маленькі з’являються на світ у червні або липні. Підстилка - до 4 особин. Самка опікується їх вихованням.

Чотири місця, щоб перетнути його