Чіо - Попкорн з карамеллю

карамеллю

Середній ризик *
* Відповідно до голосів користувачів

Компанія: Інтерснак

Опис Chio - Попкорн з карамеллю

Цей товар замовив один з відвідувачів AlegeSanatos.ro. Його аналіз проводився на основі інформації, наданої заявником.

Опис виробника:
Попкорн із ароматом карамелі з цукром та підсолоджувачем готувати в мікрохвильовці.

Інформація Чіо - Попкорн з карамеллю

- Калорії (100 г): 417 ккал
- Насичені жири (100 г): 8,5 г.
- Натрій (100 г): декстроза або глюкоза, інгредієнт із середнім ризиком пошкодження, який виконує функцію підсолоджувача. Це тверда речовина, кристалізована, безбарвна і розчинна у воді. Він має солодкуватий смак і є основним джерелом енергії в організмі. Глюкоза має важливе значення у виробництві білка та метаболізмі ліпідів. Крім того, у більшості рослин і тварин він є попередником вітаміну С (аскорбінової кислоти). Часте вживання глюкози може спричинити: алергічні реакції, збільшення ваги (ожиріння), діабет, серцево-судинні захворювання, проблеми із зубами (карієс).

Смаки, інгредієнт із середнім ризиком пошкодження. Вживання ароматизаторів може спричинити: погіршення астми, алергічні реакції та запаморочення.

E953 або ізольований, інгредієнт із середнім ризиком пошкодження, має функції підсолоджувача. Це поліол, який складається з 50% глюкози, 25% сорбіту та 25% маніту. Це не призводить до порожнин. Високе споживання продуктів, що містять Е 953, призводить до проблем у травному тракті. E 953 заборонений у харчуванні дітей, найчастіше використовується у продуктах для людей, хворих на діабет.

Для детального опису клацніть на будь-який з інгредієнтів нижче:

Синоніми: POPUSOI, CUCURUZ

  • вуглеводні
  • крохмаль
  • білка
  • Вітаміни групи В
  • вітамін Е
  • або
  • фосфор
  • магнію
  • цинку
  • калію.

Синоніми: ELAEIS GUINEENSIS

Пальмова олія (оброблена) містить (на столову ложку):

  • 120 калорій
  • 13,6 г жиру (з них близько 50% насичених, 40% мононенасичених і 10% поліненасичених)
  • 2,17 мг вітаміну Е
  • 1,1 мкг вітаміну К
  • 0 вуглеводів
  • 0 білка
Пальмову олію можна видобувати або з червоної тополі плодів пальми (червона пальмова олія), або з насіння тих же фруктів (ядро пальмової олії). Те, що залишається після вилучення з червоного масла всіх корисних для косметики вітамінів, згодом переробляється, дезодорується, відбілюється і частково або повністю гідрується, в результаті чого отримується біла пальмова олія. Їй надає перевагу харчова промисловість, а червона олія виявляється ефективною в косметиці.

Відповідно до Codex Alimentarius, Standard 210-1999, пальмова олія зустрічається в цій категорії 02.0 Жири, олії та жирні емульсії, групи 02.1 Безводні жири та ефірні олії, підгрупа 02.1.2 Рослинні олії та жири: їстівні жири та олії, отримані з рослин (продукти можуть надходити з однієї рослини або рекламуватися як суміш олій).

Він може містити такі добавки:

  • Ефіри аскорбілу - 500 мг/кг 10
  • Бутильований гідроксианізол - 200 мг/кг
  • Бутилгідрокситолуол - 200 мг/кг
  • Бета-, каротин, овочі - 1000 мг/кг
  • Ефіри діацетилової кислоти та гліцерину жирних кислот - 10000 мг/кг
  • Гуаякова смола - 1000 мг/кг
  • Ізопропілцитрати - 200 мг/кг
  • Полідиметилсилоксан - 10 мг/кг
  • Полісорбати - 5000 мг/кг
  • Пропілгалат - 200 мг/кг
  • Ефіри пропіленгліколю жирних кислот - 10000 мг/кг
  • Цитрат стеарилу - gmp
  • Третинний бутилгідрохінон - 200 мг/кг
  • Тіодіпропіонат - 200 мг/кг
  • Молочна кислота (E 270)
  • Аскорбінова кислота (Е 300)
  • Ефіри жирних кислот з аскорбіновою кислотою (E 304)
  • Екстракт, багатий на токоферол (E 306)
  • Альфа-токоферол (E 307)
  • Діапазон токоферолу (E 308)
  • Дельта-токоферол (E 309)
  • Галац, TBHQ і BHA, окремо або в комбінації (E 310-320)
  • Бутилгідрокситолуол (BHT) (E 321)
  • Лецитин (E 322)
  • Лимонна кислота (E 330)
  • Цитрати натрію (E 331)
  • Калій цитрат (E 332)
  • Цитрат кальцію (E 333)
  • Складні ефіри лимонної кислоти з моно- та дигліцеридами жирних кислот (E 472c)
  • Екстракти розмарину (E 392)
  • Диметилполісилоксан (Е 900)
  • Моногліцериди та дигліцериди жирних кислот (E 471)

Рейтинг безпеки/інгредієнтів:

  • Алергічні реакції
  • Збільшення ваги (ожиріння)
  • Серцево-судинні захворювання (високий рівень холестерину)
  • Проблеми з печінкою
  • Органічна токсичність (у випадку з обробленою пальмовою олією)

Синоніми: ГЛЮКОЗ

Глюкоза має важливе значення у виробництві білка та метаболізмі ліпідів.
Крім того, у більшості рослин і тварин він є попередником вітаміну С (аскорбінової кислоти).

виробництво: є одним із фотосинтетичних продуктів рослин і деяких прокаріотів. Він міститься особливо в соку солодких плодів рослин.

  • глюкозний сироп - містить глюкозу в концентрації 32,40%;
  • технічна глюкоза - з концентрацією 75%;
  • кристалізована глюкоза (таблетки) - концентрація 99%.
  • Розчини нижче 5% використовуються для розведення ліків, для гідратації або як замінник енергії.
  • 5% -ний розчин глюкози є ізотонічним і має те саме застосування, що використовується найчастіше.
  • Розчини з концентрацією вище 5% (10, 20, 33, 40%) є гіпертонічними та знаходять свою користь як осмотичні діуретики (досягається зневоднення тканин, дуже корисно при набряках).

Рейтинг безпеки/інгредієнтів:

Вживання декстрози (глюкози) може спричинити:

  • Алергічні реакції (можуть містити сліди глютену)
  • Збільшення ваги (ожиріння)
  • Діабет
  • Серцево-судинні захворювання
  • Проблеми із зубами (карієс)
В даний час споживання декстрози (глюкози) не обмежується, тому не існує добової межі, якої потрібно дотримуватися. Однак рекомендується споживання в помірних кількостях.

Синоніми: ІЗОМАЛТИТОЛ; E953

функції: Підсолоджувач

  • Штучний цукровий підсолоджувач
  • Білий, кристалічний, без запаху

Його також можна отримати з генетично модифікованих організмів, особливо кукурудзи.

Це поліол, який складається з 50% глюкози, 25% сорбіту та 25% маніту.

  • не призводить до карієсу
  • він приносить лише половину калорій, які ми накопичуємо, вживаючи цукор.

Рейтинг безпеки/інгредієнтів:

  • Високе споживання продуктів, що містять Е 953, призводить до проблем у роботі травного тракту.

  • «Які не призначені для споживання в такому вигляді, які додаються до харчових продуктів для додання або зміни їх запаху та/або смаку;
  • що складається або складається з наступних категорій: ароматизатори, ароматизатори, ароматизатори, отримані термічною обробкою, попередники смаку, інші ароматизатори або їх суміші ".

Ароматична речовина - "хімічна речовина, що характеризується смаковими властивостями".

Ароматизуючі препарати - "ароматизатори, крім визначених хімічних речовин, отримані з матеріалів рослинного, тваринного або мікробіологічного походження шляхом відповідних фізичних, ферментативних або мікробіологічних процесів або в необробленому стані, або після переробки для споживання людиною".

Ароматизатор, отриманий термічною обробкою - "продукт, отриманий після термічної обробки суміші інгредієнтів, які необов’язково мають смакові властивості, з яких принаймні один містить азот (аміногрупу), а інший є відновлюючим цукром".

Аромат диму - "продукт, отриманий фракціонуванням та очищенням димового конденсату, що утворює первинні конденсати диму, первинні фракції смоли та/або похідні ароматизатори диму".

Попередники смаку (вуглеводи, олігопептиди та амінокислоти) - "надають харчовий аромат завдяки хімічним реакціям, які відбуваються під час переробки їжі".

Ароматизатори можуть також містити харчові добавки (відповідно до Регламенту (ЄС) No 1130/2011):

  • Сорбіт, маніт, ізомальт, мальтит, лактит, ксиліт, еритрит
  • Сорбінова кислота та сорбати, бензойна кислота, бензоат натрію, бензоат калію, бензоат кальцію
  • Пропілгалат, октилгалат, додецилгалат, третинний бутилгідрохінон (TBHQ), бутильований бутилгідроксианізол (BHA)
  • Фосфорна кислота - фосфати - ди-, три- та поліфосфати
  • Екстракти розмарину
  • Гума Карая
  • Конжак
  • полісорбати
  • Бета-циклодекстрин
  • Діоксид кремнію
  • Диметилполісилоксан
  • Бджолиний віск
  • Триетиловий цитрат
  • Гліцерилдіацетат (діацетин)
  • Гліцерин триацетат (триацетин)
  • Пропан-1,2-діол (пропіленгліколь)
  • Бензиловий спирт

Рейтинг безпеки/інгредієнтів:

функції: емульгатор

  • переважний компонент нервової тканини
  • залежно від антиоксиданту, емульгатора
Лецитин, який використовується в їжу, може надходити з рослинних (соя, соняшник, ріпак, зародки пшениці) або тварин. Він складається з тригліцеридів, фосфоліпідів, гліцерину, жирних кислот та холіну.

В основному він використовується як емульгатор - допомагає змішувати жири з водою - і використовується в маргарині, майонезі та інших соусах. Розм’якшити шоколад.

Відповідно до Codex Alimentarius, Standard 150-1985, лецитин може використовуватися як харчова добавка під назвою 322 (i) Lecithins і належить до категорії нешкідливих Е.

Відповідно до Положення № 1129/2011 про харчові добавки, прийнятий Європейською комісією (набув чинності 1 червня 2013 року), цей інгредієнт може використовуватися як харчова добавка.

Відповідно до Положення № 1130/2011 про харчові добавки, що використовуються в харчових продуктах (ферменти, барвники та поживні речовини), прийнята Європейською комісією 2 грудня 2011 року, цей інгредієнт може використовуватися як харчова добавка під назвою E 322 - Лецитини.

Рейтинг безпеки/інгредієнтів:

  • 124 калорії
  • 14 г жиру (1,38 г насиченого, 11,7 г мононенасиченого, 0,53 г поліненасиченого)
  • 8,9 г лінолевої кислоти (омега-6)
  • 5,6 мг альфа-токоферолу (форма вітаміну Е)
  • 0,8 мкг вітаміну К
  • 0 холестерину
  • 0 натрію
  • 0 білка

Відповідно до Codex Alimentarius, стандарт 210-1999, соняшникова олія знаходиться в цій категорії 02.0 Жири, олії та жирні емульсії, групи 02.1 Безводні жири та ефірні олії, підгрупа 02.1.2 Рослинні олії та жири: їстівні жири та олії, отримані з рослин (продукти можуть надходити з однієї рослини або рекламуватися як суміш олій).

Він може містити такі добавки:

  • Ефіри аскорбілу - 500 мг/кг 10
  • Бутильований гідроксианізол - 200 мг/кг
  • Бутилгідрокситолуол - 200 мг/кг
  • Бета-, каротин, овочі - 1000 мг/кг
  • Ефіри діацетилової кислоти та гліцерину жирних кислот - 10000 мг/кг
  • Гуаякова смола - 1000 мг/кг
  • Ізопропілцитрати - 200 мг/кг
  • Полідиметилсилоксан - 10 мг/кг
  • Полісорбати - 5000 мг/кг
  • Пропілгалат - 200 мг/кг
  • Ефіри пропіленгліколю жирних кислот - 10000 мг/кг
  • Цитрат стеарилу - gmp
  • Третинний бутилгідрохінон - 200 мг/кг
  • Тіодіпропіонат - 200 мг/кг
  • Молочна кислота (E 270)
  • Аскорбінова кислота (Е 300)
  • Ефіри жирних кислот з аскорбіновою кислотою (E 304)
  • Екстракт, багатий на токоферол (E 306)
  • Діапазон токоферолу (E 308)
  • Дельта-токоферол (E 309)
  • Галац, TBHQ і BHA, окремо або в комбінації (E 310-320)
  • Бутилгідрокситолуол (BHT) (E 321)
  • Лецитин (E 322)
  • Лимонна кислота (E 330)
  • Цитрати натрію (E 331)
  • Калій цитрат (E 332)
  • Цитрат кальцію (E 333)
  • Складні ефіри лимонної кислоти з моно- та дигліцеридами жирних кислот (E 472c)
  • Екстракти розмарину (E 392)
  • Диметилполісилоксан (Е 900)
  • Моногліцериди та дигліцериди жирних кислот (E 471)

Рейтинг безпеки/інгредієнтів:

  • Алергічні реакції
  • Збільшення ваги (ожиріння)
  • Втручання в дію деяких лікарських засобів
  • Збільшення кількості ракових клітин
  • запалення
  • Депресія

Синоніми: 1 ', 4,6'-ТРИХЛОРО-ГАЛАКТО-САХРОЗА

функції: ароматизатор, засіб для догляду

  • Сукралоза - штучний підсолоджувач.
  • Це некалорійний підсолоджувач, який не сприяє руйнуванню зубів, безпечний для діабетиків і не впливає на рівень інсуліну.
  • Більшість аспірованих сукралоз не розщеплюються організмом, тому вони є некалорійними.
  • Сукралоза приблизно в 600 разів солодша за сахарозу (столовий цукор), вдвічі солодша за сахарин і втричі солодша від аспартаму.
  • Він стабільний при нагріванні та в широкому діапазоні рН.

В Європейському Союзі він також відомий як E955.

Рейтинг безпеки/інгредієнтів:

  • Адміністрація з харчових продуктів та медикаментів (FDA) розглянула безпеку цього інгредієнта та схвалила його використання як харчової добавки.
  • Це може вплинути на тимус, орган, який відповідає за імунну систему.
  • Це знижує фертильність і має нейротоксичну дію.
  • Велике споживання сукралози та хлору за замовчуванням призводить до панічних атак.
  • Рекомендується помірне споживання.

Синоніми: КАПСАНТИН, КАПСОРУБІН, ЕКСТРАКТ ПАПРІКИ, ЕКСТРАКТ ЧЕРВОНОГО ПЕРЦІ

функції: барвник

  • У Codex Alimentarius екстракт паприки називається E160c.
  • Максимальна добова доза для E160c (екстракт червоного перцю, капсантин) необмежена.

Рейтинг безпеки/інгредієнтів:

  • E160c вважається безпечним, нешкідливим.

Синоніми: КАРОТИН; КАРОТЕНОЇД

функції: харчовий барвник

  • Помаранчевий пігмент, жиророзчинний, попередник вітаміну А, присутній у моркві, помідорах, деяких зелених овочах, фруктах, незбиранему молоці та вершковому маслі.
  • Жиророзчинний (розчиняється в жирі).
  • В організмі людини каротин міститься в невеликій кількості, він розчиняється в ліпідах.
  • Найвідомішим є β-каротин або провітамін А, вітамін А також може отримуватися організмом з β-каротину та γ-каротину.
  • Згідно з новими дослідженнями, каротин мав би протиракову та антиоксидантну дію.
У Codex Alimentarius це називається E160a.

Рейтинг безпеки/інгредієнтів:

Надмірне вживання продуктів, багатих бета-каротином, викликає пожовтіння шкіри.

Каротин є джерелом вітаміну А (2 частини каротину дорівнює одній частині вітаміну А), підвищена концентрація може викликати симптоми токсичності вітаміну А.