Подивіться на жасмин, це не жасмин! СІРАЛІН
Природний догляд за здоров’ям і красою
Не кожен жасмин є жасмином!

Сподіваюся, ви не кажете, що я вдаюся в занадто технічні деталі!



Сиралін. Філадельфус коронаріус
Ви думаєте щось інше?
Ось деталь:

i_am_jim - власна робота, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=48516945
Це все одно схоже на ту саму рослину?
Вони мають різні наукові назви: Jasminum officinale (сама назва показує, що це рослина, яка тривалий час використовувалась для лікування), яка належить до ботанічного сімейства, частиною якої є оливка, проти Philadelphus coronarius (садовий жасмин), що відноситься до гортензії.
Терапевтичний жасмин використовується з давніх часів (це одна з аюрведичних рослин) традиційна індійська медицина віком понад 7000 років і в традиційній китайській медицині, і має наслідки:
запальний,
антисептик,
заспокійливі засоби,
антидепресанти,
афродизіаки для жінок.
Традиційно рослина застосовується у вагітних для полегшення пологів, а також для відновлення після народження, як фізично, так і розумово [1], [5]. Здається, що ефект збалансування на годуючих жінок навіть призводить до збільшення кількості молока, настільки необхідного для дитини.
Ефірне масло жасмину використовується як загальнозміцнюючий засіб для шкіри (особливо для сухої або дуже чутливої шкіри), а також для боротьби з дерматитами, свербінням шкіри або сонячними опіками, оскільки сприяє підвищенню еластичності шкіри.
Він також має антибактеріальну, противірусну та протигрибкову дію. [2], [3], [4]
У Китаї його традиційно використовують для лікування гепатиту.
Вважається, що це допомагає схудненню, але я не знайшов досліджень з цього приводу, поради асоціації жасмину із зеленим чаєм змушують мене повірити, що це скоріше ефект останнього.
Поширений у наших садах жасмин, на щастя, не токсичний, він має деякі косметичні ефекти. Листя багаті речовинами, які називаються сапонінами, які при їх подрібненні та змішуванні з водою утворюють дрібну піну, яку можна використовувати для очищення шкіри та одягу, а також мило. Але це дуже тонке і ніжне мило, яке м’яко видаляє бруд, не знежирюючи шкіру, але не видаляє жирові плями.
Його хімічний вміст також забезпечує антибактеріальний ефект (порівняно мало досліджень, але без сумніву), але не має інших ефектів, перелічених вище Jasminum officinale
Шукаючи джерела статті, яка мене жахала, я виявив, що, на жаль, плутанина несвідомо продовжувалась у багатьох статтях, очевидно копійованих одна за одною на сайтах популяризації чи в блогах.
Нижче наведено кілька джерел, з яких я надалі підтвердив вищезазначені висловлювання