Ромашковий чай, квіти, D121, навалом 50 г

7,70RON

Сприяє захисту та підтримці цілісності слизової шлунка;

навалом

Підтримує секрецію шлунково-кишкових соків;

Сприяє усуненню кишкових газів;

Допомагає зняти подразнення слизової оболонки ротоглотки та тонкої кишки;

Сприяє оптимізації скорочень гладких м’язів у шлунково-кишковому тракті та дихальних шляхах;

Сприяє пригніченню росту потенційно патогенних мікроорганізмів у травному тракті та верхніх дихальних шляхах;

Допомагає заспокоїти роздратування і зменшити виділення слизової оболонки носа;

Зовні це сприяє захисту, гігієні та підтримці слизової оболонки порожнини рота, підтримці здоров’я, цілісності та зовнішнього вигляду шкіри, зменшенню подразнень, підтримці цілісності перианальної слизової, догляду за волоссям;

Підтримує травлення. Ромашка містить слизи та флавоноїди, які підтримують нормальну роботу травної системи;

Зменшує дискомфорт у травленні;

Підтримує відновлення тканин шкіри.

Квітки ромашки (Matricariae flos), що походять від виду Matricaria recutita L., fam. Астерцеї, що містять слизи, флавоноїди та летючу олію, багату хамазуленом та α-бісабололом.

MATRICARIA CHAMOMILLA L. (MATRICARIA RECUTITA (L.) RAUSCHERT.)

Ромашка - це трав'яниста рослина, стебло частіше розгалужується біля основи, несе листя з дуже вузькими листочками і закінчується суцвіттями з дрібними жовтими та центральними квітками та білими крайовими квітами, а центральний квітковий диск склепінчастий догори та порожнистий зсередини ( відмітний характер).

Латинська назва включає чесноти ромашки. Матрикарія виправдовує славу, отриману з давніх часів при лікуванні жіночих захворювань (matrix = матка, латиною), а Chamomilla пропонує запах «журавлини» (яблука), що росте на землі грецькою мовою: «chama» - вниз на землі; „Malon” –mar). Назва була остаточно затверджена Халлером в 16 столітті, а в 18 столітті була перейнята К. Лінне.

Здавна це панацея для хворих, «промінь надії» на здоров’я людини з самого початку. Сушені квіти - це древній лікарський продукт, відомий ще з Давнього Єгипту, Греції та Стародавнього Риму.

У Стародавньому Єгипті ромашка була релігійною рослиною, присвяченою богу сонця. За часів фараонів його використовували при лікуванні малярії, вважаючи "чарівною рослиною".

У римській античності його використовували з цілющою метою задовго до утворення Римської імперії, насіння цієї рослини було знайдено Нойвейлером під час археологічних розкопок у великому римському селі Віндонісса. Сушені квіти використовувались у Стародавній Греції та Римі при головних болях та при захворюваннях нирок, печінки та сечового міхура.

Його цілющі властивості оцінили Гіппократ (377 р. До н. Е., Фессалія), Діоскорид (1 ст. До н. Е.) Та Пліній Старший (1-79, 1 ст.).

Навіть у середньовічній Європі (16 століття) її вважали "справжньою панацеєю", яка застосовується майже при всіх захворюваннях органів травлення та гінекології, при захворюваннях селезінки, а також для "дренування мозку" та "підвищення духовного комфорту" тощо. Близько 1480 р. Згадується поява екстракту квітки ромашки - ромашки аква флорум, а пізніше, в 1555 р., З’являється летюча олія ромашки. Ф. Гофман (німецький лікар і хімік, 1666 - 1742), автор "Лікеру Гофмана", який високо цінував ромашку за цілющі якості.

Відомі лікарі століттями застосовували ромашку та її препарати при захворюваннях органів травлення та дихання, при захворюваннях слизових оболонок та шкіри, при ранах, виразках ніг, свербінні санілії тощо. - задовго до "ери антибіотиків", антиалергії та ін.

Вживання ромашки зросло в середні віки, коли люди перетворили її на засіб для лікування багатьох медичних проблем - нудоти, проблем нервової системи, проблем з травленням дітей, шкірних захворювань тощо.

Сучасне використання ромашки датується 1921 роком, коли німецька компанія представила актуальну формулу. Крем став популярним засобом лікування найрізноманітніших захворювань шкіри, включаючи екзему, пролежні, запалення шкіри, спричинені радіацією, та контактний дерматит.

Ромашка - це природна лікарська рослина без кофеїну.

Його терапевтичне значення надає комплекс хімічних сполук.

У 16 столітті Камерарніс заявляє, що летюча олія, отримана з квіток ромашки, має синій колір (Стоянка Ілєва, 1967, 1971). Летюча олія містить переважно бісаболол та його оксиди, бісаболоновий оксид, азулен.

Сьогодні ромашка зараховується до фармакопей майже у всіх країнах світу.

Як ми вже повідомляли, ромашка містить летючу олію, в якій присутні азулени, що володіє особливими терапевтичними якостями, тоді вона також містить саліцилову кислоту, вітаміни групи В і С, численні мінеральні солі, слизи, флавоноїди, кумарини та інші. Все це визначає особливі якості цієї рослини.

Сушені суцвіття ромашки використовуються сьогодні у всьому світі для лікування широкого кола проблем, починаючи від запалення шкіри і закінчуючи раком, причому деякі з його хімічних складових з потенційними біохімічними діями виділяються з ефірної олії. Повідомляється, що бісаболол, один з найпоширеніших компонентів ефірної олії - до 50%, крім спазмолітичного впливу на гладку мускулатуру кишечника, має протизапальну, антибактеріальну, жарознижувальну та протигрибкову властивості, а також захисний ефект при виразці. Крім того, ромашка має лікувальну дію, що створює сприятливі умови для лікування запальних станів, гострих або хронічних, слизової шлунка. Як така, ромашка застосовується при виразці шлунка, а також при різних станах шкіри.

Рекомендується при здутті живота, для лікування гастриту, шлунково-кишкових розладів з діареєю, ентероколітів, ниркових інфекцій, астми у дітей, корисний при захворюваннях печінки, менструальних розладів, мігрені, безсонні, як сечогінний, заспокійливий засіб у вигляді ванн. Чай з ромашки викликає потовиділення, що знижує температуру. Ромашка також інактивує бактеріальні токсини, надаючи тим самим антитоксичну дію.

Завдяки леткій олії, багатій азуленом, а також апігеніном, квіти ромашки мають спазмолітичну, анестезуючу, антисептичну та протизапальну дію, захисну та лікувальну в реакціях, що виникають при опроміненні.

Недавні дослідження показують, що такі важливі флавоноїди, як апігенін, лютеолін та кверцетин, мають більш-менш інгібуючий вплив на проліферацію злоякісних клітин in vitro. Деякі алкильовані флавоноїди, такі як Хрисопленін, Хрисопленол та Яцеїдин, також нещодавно були переглянуті, показуючи, що ці сполуки мають протизапальні та спазмолітичні властивості. Інші класи сполук, які були ідентифіковані, - це кумарини, герніарин та умбеліферон, які мають протизапальні властивості.

Він також має застосування в косметиці, заспокоюючи червону та роздратовану шкіру. Екстракти або летюча олія використовуються для виготовлення кремів та мазей для лікування запалень шкіри, а також як антибактеріальний та протигрибковий засіб при гінгівіті, абсцесах зубів, тонзилітах, стоматитах, геморої, фурункульозі, гнійних ранах, виразках, лейкореї, ревматизмі,.

Внутрішнє вживання: випивати 2-3 склянки чаю на день.

Зовнішнє застосування: компреси, полоскання горла, місцеві ванни.

Внутрішнє застосування: чайну ложку рослини залийте 250 мл окропу і залиште накритим на 10-15 хвилин, а потім процідіть.

Зовнішнє застосування: 2-4 чайні ложки рослини залити 250 мл окропу і залишити накритим на 10-15 хвилин, потім процідити

попередження:

Не рекомендується при підвищеній чутливості до цієї рослини.

Протипоказань до рекомендованих доз немає.