Вітамін Е Дієтична недостатність та користь для краси
Вітамін Е надходить в організм через їжу, оскільки організм не може його виробляти, як і переважна більшість вітамінів (крім D і K, які синтезуються безпосередньо). Він міститься в яєчних жовтках, олійних культурах, авокадо, зелених листових овочах, помідорах, цільнозернових продуктах та рослинних оліях. Жиророзчинний вітамін, вітамін Е має захисну дію на жирові клітини. Дуже корисний для шкіри, він має антиоксидантну дію на клітини та важливий протизапальний ефект у боротьбі зі старінням. У той же час його часто використовують як природний консервант у косметичних формулах.
Чесноти вітаміну Е
Вітамін Е, як відомо, є одним з найпотужніших природних антиоксидантів, поряд з вітаміном А і вітаміном С. Це жиророзчинний вітамін, що означає, що він розчиняється в жирі, на відміну від водорозчинних вітамінів, у спорідненості з водою. Вітамін Е має здатність захищати клітинні мембрани, які складаються з жирних кислот, від вільних радикалів, які відповідають за старіння. На думку деяких фахівців, вітамін Е також сприяє зміцненню імунітету та запобіганню серцево-судинним захворюванням загалом. Широко використовується в косметиці, він бере участь у красі шкіри. Дійсно, вітамін Е має зволожуючі властивості, які крім протизапальних властивостей мають зміцнюючий шкірний бар’єр. Вітамін Е також покращує кровообіг шкірних судин, що оптимізує доставку поживних речовин та детоксикацію шкіри. Ось чому він відіграє дуже позитивну роль у лікуванні та регенерації шкіри. Ця енергетична дія на мікроциркуляцію крові відображається також на волосяних цибулинах, отже, і його репутації на ріст волосся.

Зосередьтеся на антиоксидантній дії вітаміну Е
Старіння організму загалом і шкіри зокрема значною мірою пов'язане з окислювальним стресом, що створюється вільними радикалами в навколишньому середовищі. Коли кількість вільних радикалів, спричинених киснем, ультрафіолетовими променями, забрудненням або курінням, перевищує природну здатність організму до антиоксидантів, пошкодження з’являються на клітинах, зокрема на їх ДНК. Шкідливий процес, який погіршується з віком. На шкірному рівні ця шкода проявляється зморшками, плямами, почервонінням або навіть раком. Клітинні мембрани виходять на перший план, оскільки вони складаються з жирних кислот, дуже чутливих до окислення. Вітамін Е працює як пастка вільних радикалів, яка обмежує ланцюгову реакцію окисного стресу. Ось чому його дуже часто вбудовують у засоби проти старіння та захист від сонця, оскільки він підсилює захисні механізми шкіри від агресії.
Інші переваги вітаміну Е в деталях
Вітамін Е має багато інших дуже позитивних ефектів для шкіри та волосся.
- Він запобігає виникненню сонячних опіків у разі впливу УФ, обмежує запальні реакції, такі як почервоніння, еритема та набряк. Широко використовується в сонцезахисних кремах, він блокує частину УФ-променів.
- Він забезпечує чудову гідратацію, зменшує нечутливі втрати води і, отже, посилює бар'єрну функцію шкіри, яка також з часом покращує її гнучкість.
- Це допомагає оптимізувати відновлення шкіри, покращуючи обмін на шкірному рівні, зокрема мікроциркуляцію. Рекомендується прискорити загоєння.
- Він зміцнює здоров’я волосся завдяки енергійному впливу на кровообіг. Краще зрошуючи, шкіра голови відновлює свій природний баланс, і ріст волосся покращується.
Як насолодитися перевагами вітаміну Е ?
Збалансоване харчування має забезпечити достатнє споживання вітаміну Е, який в основному присутній у жирній їжі, особливо в оліях. Загалом, найбагатшими вітаміном Е продуктами є:
- рослинні олії (ріпак, зародки пшениці, соняшник, авокадо),
- олійні (мигдаль, арахіс, волоські горіхи, фундук),
- жирна риба (вугор, сардини),
- овочі (шпинат, авокадо, помідор),
- яйця, особливо жовток.
Деякі люди погано перетравлюють жир, інші стежать за своєю вагою і не їдять достатню кількість жиру, але недоліки трапляються дуже рідко. Щоб бути впевненим, що ваша шкіра має всі переваги вітаміну Е, місцеве застосування вітаміну Е залишається найкращим рішенням.
Чистий вітамін Е
Вітамін Е доступний як чистий активний інгредієнт, який наноситься безпосередньо на чисту шкіру перед будь-яким іншим лікуванням. Рідину можна також використовувати на шкірі голови як маску перед миттям голови. Якщо ви робите свої косметичні суміші, вітамін Е доповнює препарати для сухої та зневодненої шкіри, для зрілої шкіри, для будь-якого догляду до або після перебування на сонці та креми для вагітності. Нарешті його можна додавати в креми або бальзами, щоб скоротити час їх зберігання.
Вітамін Е інтегрований у догляді
Перевіривши списки складів косметичних продуктів, ви виявите, що вітамін Е входить до багатьох процедур, особливо до кремів та масел для засмаги. Щоб знайти його, знайдіть терміни, що відповідають його різним варіантам: токоферол, альфа-токоферол, бета-токоферол, дельта-токоферол або гама-токоферол, суміш токоферолу або соєвого гліцину. Найпростіший спосіб безпечно насолодитися перевагами вітаміну Е.
Вітамін Е у формі харчової добавки
Загалом, добавки вітаміну Е є частиною загальної антиоксидантної стратегії, яка побічно принесе користь шкірі та волоссю. Слід віддавати перевагу вітаміну Е природного походження, який найчастіше добувають з рослинних олій. Зверніть увагу, що рекомендована добова доза становить 12 мг/добу для дорослої людини, остерігайтеся ризику передозування. Слід також уникати поєднання з добавками, що містять часник, гінкго та цибулю. Не соромтеся проконсультуватися зі своїм лікарем.