Визначення золотого шакала - Canus aureus Futura Planet

визначення

Золотий шакал (Лінней 1758) - Canis aureus

  • Порядок: Хижа
  • Під замовлення: Caniformia
  • Сім'я: Canidae
  • Добрий: Canis
  • Вирізати: Від 0,70 до 0,85 м (висота в холці 0,50 м - довжина хвоста 0,25 м)
  • Вага: Від 7 до 14 кг
  • Довговічність: Від 10 до 15 років

Статус збереження IUCN: LC Найменше занепокоєння

Опис золотого шакала

Загальний вигляд золотого шакала нагадує зовнішній вигляд вовка, але він відрізняється меншими розмірами і коротшими ногами. Шерсть груба і коротка, зазвичай солом’яно-жовтого або коричневого кольору, але колір може варіюватися залежно від регіону та пори року. Деякі екземпляри можуть мати сріблясту шерсть у верхній частині, але ця характеристика, як видається, властива лише особам, які проживають у гірських регіонах.

Місце проживання золотого шакала

Золотий шакал - мешканець степів та напівпустельних лісистих районів густих і непрохідних кущів. Він зустрічається від Південної Європи в Італії до Кавказу до Індії та в саванах Африки на висоті до 3000 метрів. Він також часто відвідує околиці південноєвропейських міст.

Поведінка золотого шакала

Золотий шакал зазвичай живе поодинці або парами (тоді він вірний на все життя), але також у невеликих сімейних групах із наближенням зими. Це тварина, яка позначає та захищає свою територію, яка займає площу близько 2,5 км². Зловмисників атакують та виганяють. Всупереч поширеній думці, собак - чудовий мисливець, який керує своєю жертвою до знемоги. Потім він розриває його сухожилля, щоб не дати йому втекти, і випотрошує його. Як і багато інших собак, він практикує муляж, який є технікою полювання на дрібних гризунів, характерною для представників цієї родини. Тварина стрибає вертикально, щоб спробувати сісти на здобич. Зазвичай він займає підземний барлог, вже викопаний іншою твариною або в самому серці густого куща. Дуже організований, він позначає свою територію орієнтирами із зазначенням областей, присвячених миттю, іграм чи відпочинку.

Усне спілкування є дуже важливим елементом у житті шакала. Це тварина. балакучий і діапазон його вокалізації складається із семи різних звуків, і тони варіюються відповідно до виду - це основна сутність класифікацій, яка об’єднує живі істоти з набором морфологічних, анатомічних характеристик. "data-url ="/planete/definitions/zoologie-espece-2261/"data-more =" Читати далі "> види (Seitz 1959). Вони можуть ридати, гарчати, стукати або нюхати, залежно від ситуації. шакал попереджає своїх побратимів про прибуття великого хижака, інші починають хором вити. Є багато можливостей прокласти шлях. Вони можуть бути використані для зміцнення родинних зв’язків, статусу або простих змін погоди.

Розмноження золотого шакала

Сезон розмноження варіюється в залежності від регіону. Еструс триває лише тиждень або близько того. Після двомісячної вагітності самка народжує від 3 до 6 молодняків, з яких виживають лише дві третини. Сліпі при народженні, молоді доять матір протягом місяця, потім вони починають пробувати м'ясо, яке відригнули обидва батьки. Їх назавжди відлучають після п’яти місяців. Навчання молодняку ​​забезпечується як чоловіком, так і жінкою, а навчання на мисливському господарстві завершується приблизно за 10 місяців. Молоді не залишають батьків перший рік, оскільки вони сприяють захисту наступного посліду. Така поведінка збільшує шанси на виживання майбутніх підстилок.

Дієта золотого шакала

Загрози золотому шакалу

Населення в цілому не видається загроженим. Лише декілька видів та підвидів вважаються зникаючими, включаючи шакала Сімієна або абіссінського вовка (статус IUCN: EN, що перебуває під загрозою зникнення), чисельність яких не перевищує 500 особин (у період з вересня 2003 року по січень 2004 року епізоотія сказу вбила 65 тварин).

Ти знав ?

Англійський біолог Томас Хакслі підозрював з 1880 р., Що вид вовка живе в гірських районах Ефіопії. А нещодавно вчені з дослідницького відділу охорони дикої природи Оксфордського університету в університетах Осло та Аддіс-Абеби фактично виявили новий вид сірого вовка, який раніше вважався єгипетським шакалом. В даний час називається Canis aureus lupaster, який, на думку фахівців, є древньою лінією сірих вовків (Canis lupus), яка колонізувала африканський континент 3 мільйони років тому, тварина може швидко перейменовано на африканського вовка.