БІО первинної касторової олії

Ricinus communis

касторової олії

100% органічна олія, отримана холодним пресуванням з насіння рицини (Ricinus communis), без добавок.

Для зовнішнього використання.

Касторова олія видобувається холодним пресуванням з насіння рицини (Ricinus communis), зовнішня оболонка якого видалена. Ця древня рослина походить з Індії, Африки, Близького Сходу та інших тропіків. Сьогодні це поширена рослина в багатьох країнах. Хоча він також має декоративний вигляд, його, як правило, вирощують як джерело олії.

Хоча Китай і Бразилія є основними виробниками цієї рослини, на Індію припадає 60% світового виробництва. Також велика кількість насіння рицини виробляється в Ефіопії, Парагваї, Таїланді, В’єтнамі, Південній Африці, Анголі та Філіппінах.

Касторова олія використовується в традиційній медицині сотні років. Він також використовується в косметиці та засобах особистої гігієни, включаючи помаду, засоби по догляду за шкірою та мило для ванни.

Властивості та переваги

Касторова олія має прозорий, злегка жовтуватий вигляд, являє собою легкозаймисту рідину, густу і тягучу, з характерним трав’янистим і дерев’яним запахом. Хоча практично несмачний, він має легкий і дещо неприємний смак, який є унікальним для касторової олії.

Через високий вміст гідроксижирних кислот касторова олія не розчиняється в жирі, має високу полярність і, отже, повністю розчиняється в етанолі у поєднанні з аліфатичними вуглеводнями, однак воно не легко змішується.

Рицинова олія містить приблизно 80-85% тригліцеридів ненасиченої рицинолевої кислоти (триріцинолеїну), а також гліцериди різних жирних кислот С18 та леткі сполуки, такі як оцтова кислота, гептанал, октанал, гексанал, стирол, альфа-пінен та циклогексан карбонової кислоти. . Жирнокислотний склад олії складається приблизно з 77-83% рицинолевої кислоти, лінолевої кислоти 3-5%, приблизно 4-9% олеїнової кислоти, пальмітинової кислоти 1-2% та стеаринової кислоти 1-3%. Він також містить сліди вакценової кислоти, а також альфа-ліноленову, арахідову та ейкозенову кислоти.

Інші компоненти касторової олії включають вільні жирні кислоти від 0,75 до 3,0%, з вмістом води 0,25-0,5% та різні домішки в межах від 0,01 до 0,2%.

Рицинова олія зазвичай використовується в косметичній промисловості, у таких продуктах, як фарби для волосся, засоби по догляду за волоссям, туш для вій тощо. завдяки високій в’язкості та розчинності в етанолі.

У косметиці та продуктах по догляду за шкірою рицинова олія використовується як пом’якшувальний засіб, щоб зберегти шкіру м’якою та оксамитовою. Це також біологічно розкладається, екологічно чисте масло, яке має багато застосувань у нашому сучасному світі.

Крім того, його додають в олії для ванн з емульгаторами, щоб заспокоїти суху шкіру. Завдяки своїй високій проникності в міжклітинні простори, він часто використовується для лікування лупи, рубців, плям на печінці та геморою.

Касторове масло також використовується як сировина у виробництві помад, шампунів та косметичних засобів, головним чином завдяки своїм зволожуючим властивостям та пом’якшувальному ефекту на шкіру та волосся завдяки вмісту тририцинолеїну.

Касторове масло має безліч властивостей, завдяки яким воно ідеально підходить для використання в косметиці. Застосовується як зволожувач повітря, оскільки він уловлює вологу з повітря і утримує вологу близько до поверхні шкіри завдяки своїй здатності зв’язувати воду. У деяких косметичних засобах рицинова олія використовується як загусник, що дозволяє суміші інгредієнтів залишатися більш стійкою.

Ніжність касторової олії - ще одна добре відома особливість. На відміну від деяких синтетичних інгредієнтів, які дратують або викликають запалення шкіри, касторове масло вважається щадним для шкіри. Роздратування шкіри або алергічні реакції рідко виникають після використання касторової олії, що робить його підходящим вибором для виробників косметики.

Касторова олія використовується у всьому світі для лікування найрізноманітніших проблем зі здоров’ям протягом тисячоліть. Стародавні єгиптяни використовували касторову олію для лікування подразнення очей і як засіб для догляду за шкірою. В Індії це цінується за цілющі властивості шкіри, заспокійливий для травлення, антибактеріальний, крім того, що він широко використовується в традиційних аюрведичних практиках медицини.

Протягом століть, при перших ознаках хвороби, багато батьків та бабусь і дідусів давали своїм дітям касторку, або місцево, або внутрішньо, щоб природним чином стимулювати імунну функцію та прискорити загоєння. Рослина, з якої було отримано насіння рицини. Існують дані, які свідчать, що багато років тому рослина називалася "Пальма Крісте", оскільки за формою листя рослини, як кажуть, нагадує Христову пальму.

Хоча протягом історії найпопулярнішим способом використання касторової олії було лікування шкірних інфекцій, зменшення запорів та поліпшення зовнішнього вигляду волосся, останні дослідження показали, що воно має ще більш важливе застосування для підтримки імунної системи.

Касторова олія - ​​це жирна, нелетка олія, яка походить із насіння рослини рицини (Ricinus communis), що належить до сімейства бур’янів (Euphorbiaceae). Касторова олія дуже густа, кольору від прозорого до бурштинового або зеленуватого. Він має м’який запах і смак.

Кастор вважається однією з найдавніших культурних рослин. Багато переваг касторової олії обумовлено його хімічним складом. Він класифікується як тип тригліцеридів жирних кислот, і майже 90% вмісту жирних кислот є специфічною і рідкісною сполукою, яка називається рицинолевою кислотою. Касторова олія вважається унікальною олією, оскільки рицинолевої кислоти немає в занадто багатьох інших речовинах, особливо в такій концентрованій кількості. Касторову олію можна отримати як холодним пресуванням насіння рицини, так і переробкою (як соняшникова олія).

Згідно з доповіддю, опублікованою в Міжнародному журналі токсикології, рицинова олія використовується у понад 700 косметичних засобах. На додаток до своєї основної складової, рицинолевої кислоти, рицинова олія також містить певні корисні солі та ефіри, які діють головним чином як кондиціонуючі засоби для шкіри. У той же час це допомагає стабілізувати текстуру та консистенцію продуктів, саме тому касторове масло використовується у багатьох косметичних процедурах, догляді за волоссям та шкірою. При внутрішньому застосуванні олія гідролізується в тонкому кишечнику підшлунковою ферментами, що призводить до вивільнення гліцерину та рицинолевої кислоти разом з іншими корисними метаболітами.

Рицинова олія містить багато корисних компонентів, включаючи жирні кислоти, флавоноїди, фенольні сполуки, амінокислоти, терпеноїди та фітостерини. Ці різні сполуки надають маслу такі властивості та потенційні переваги для здоров’я:

  • Антидіабетичний
  • Протизапальні ліки
  • Антимікробний
  • Антиоксидант
  • Гепатопротектор (здатність запобігати пошкодженню печінки)
  • Вивільнення вільних радикалів
  • Загоєння ран

Рицинова олія та інші частини рослини використовуються в традиційній медицині при таких проблемах зі здоров’ям:

  • Порушення живота
  • Артрит
  • Біль у спині
  • Запор
  • М’язові болі
  • Паразитарні інфекції
  • Хронічні головні болі
  • Біль у сечовому міхурі
  • Передменструальний синдром
  • Ревматизм
  • Порушення сну (безсоння)

Однією з основних причин, чому рицинова олія має сильний стимулюючий імунний ефект, є те, що вона підтримує лімфатичну систему організму. Найважливіша роль лімфатичної системи, яка поширюється по всьому тілу через дрібні трубчасті структури, полягає в тому, що вона поглинає та виводить зайву рідину, білок та відходи з наших клітин.

Лімфатичні вузли, розташовані в цих трубах, виконують роль природних фільтрів організму для токсинів, а також перекачують антитіла, коли ми хворі. Якщо у вас коли-небудь був збільшений лімфатичний вузол (наприклад, горло), це ознака того, що поблизу цієї області виділяється високий рівень антитіл для боротьби з інфекцією.

Коли лімфатична система не працює належним чином, це врешті-решт може призвести до виходу з ладу багатьох здорових клітин і, можливо, до дегенерації та руйнування органів. Наприклад, поганий лімфодренаж серця пов’язаний з пошкодженням тканин, що може погіршити або посилити ішемічну хворобу серця.

Рицинова олія може допомогти поліпшити лімфодренаж, кровотік, здоров’я вилочкової залози та інші функції імунної системи.

Касторова олія допомагає виробляти достатній рівень лімфоцитів, які виділяються і зберігаються в лімфатичній тканині вилочкової залози, селезінці, лімфатичних вузлах і тканинах уздовж тонкої кишки. Лімфатична система також впливає на систему кровообігу та травлення, саме тому касторове масло іноді використовується для підтримки здоров’я серця та для лікування проблем з травленням, таких як запор.

Здатність касторової олії позитивно впливати на нашу лімфатичну систему, ймовірно, означає кращий загальний кровообіг та стимулювання здоров'я основних органів, таких як серце.

Як ви, напевно, вже знаєте, краса означає більше, ніж гладку шкіру; Здоров’я шкіри часто є відображенням здоров’я кишечника, імунної системи та гормонального балансу. Завантаження вашої шкіри хімічними інгредієнтами, що містяться у покупних в магазині засобах для догляду за шкірою, зазвичай приховує лише справжні проблеми зі здоров’ям. Рицинова олія повністю натуральна і не містить синтетичних хімічних речовин (якщо, звичайно, ви використовуєте 100% чисту касторову олію), але вона багата на інгредієнти, що стимулюють шкіру, такі як жирні кислоти. Нанесення касторової олії на суху або роздратовану шкіру дійсно може допомогти в хорошому зволоженні.

Касторова олія може сприяти загоєнню ран завдяки своїм зволожуючим властивостям, а також антимікробним та антибактеріальним властивостям. Дослідження in vitro показали, що касторова олія ефективна проти багатьох видів бактерій, зокрема золотистого стафілокока, кишкової палички, синьогнійної палички.

Касторова олія - ​​природний стимулятор, який використовується для стимулювання пологів. Протягом століть вагітним жінкам давали касторову олію всередину, щоб прискорити скорочення матки. Насправді це одна з найпопулярніших речовин, що приймаються в немедичних умовах для спонукання до пологів. Причина, чому рицинова олія може пришвидшити скорочення матки, полягає в тому, що рицинолева кислота в олії може активувати простаноїдні рецептори ЕР3 в матці.

Недоліком використання касторової олії всередину (і причиною того, що її часто не використовують у лікарнях) є те, що деякі жінки відчувають нудоту після ковтання.

Як природний антибактеріальний засіб рицинова олія працює так само, як і кокосова олія, для стимулювання здоров’я шкіри. Це також хороший зволожуючий крем для шкіри та має протизапальну дію.

Якщо ви хочете назавжди позбутися від прищів, вам потрібно дістатися до джерела проблеми. Касторова олія - ​​природний засіб від легких вугрів. Проникаючи глибоко в шкіру, він бореться з перенапруженням бактерій, які можуть закупорити пори, пом’якшуючи і зволожуючи роздратовану шкіру. Плюс, як я вже згадував раніше, рицинова олія виявилася ефективною у боротьбі із золотистим стафілококом, оскільки вугрі часто викликаються цим штамом бактерій.

Ось кілька способів поліпшити здоров’я шкіри за допомогою касторової олії:

Рицинова олія діє як м’яке природне проносне при пероральному застосуванні. Його діюча речовина, рицинолева кислота, виділяється в кишечнику, де допомагає травленню, засвоєнню поживних речовин та очищенню травної системи.

Касторова олія часто використовується як природне лікування для лікування болю, спричиненого артритом, або запалення суглобів. Володіє природними протизапальними властивостями, що робить його ідеальним масажним маслом, яке можна застосовувати до болючих суглобів, м’язів або тканин. Дослідження показали, що місцеве застосування рицинолевої кислоти (головного компонента касторової олії) "надає неабиякі знеболюючі та протизапальні ефекти".

Спробуйте масажувати хворобливі ділянки касторовою олією з подальшим упакуванням теплою водою для збільшення всмоктування та дренажу. Застосовуйте цю процедуру двічі на тиждень, і ви побачите результати, зменшивши біль.

Як і кокосова олія, касторова олія може допомогти волоссю рости швидше, густішим, міцнішим і блискучим. Масажуйте волосся та шкіру голови злегка підігрітим касторовою олією, і це покращить кровообіг фолікулів, посилить ріст волосся. Ви можете спробувати зробити маску для волосся, наносячи олію на коріння і злегка масажуючи, поки не покриєте все волосся, потім зав’яжіть волосся і залиште покритими на ніч, після чого ви зможете його вимити.

Касторове масло можна застосовувати кількома способами: перорально, місцевим нанесенням на шкіру або масажем. Як і при використанні ефірної олії або інших процедур для шкіри, будь-яке масло, яке ви використовуєте або споживаєте, має бути найвищої якості для забезпечення безпеки та ефективності. Тому ми рекомендуємо використовувати касторове масло, отримане методом холодного віджиму, для зовнішнього застосування. Для перорального використання ми рекомендуємо купувати касторове масло в аптеках або магазинах здорового харчування, де на етикетці зазначено, що їх також можна приймати всередину.

Касторова олія загальновизнана безпечною як для місцевого, так і для домашнього використання.

Використання занадто великої кількості внутрішньої касторової олії, безумовно, є ризиком і може спричинити такі проблеми з травленням, як діарея або судоми, серед інших проблем. Деякі люди відчувають нудоту та ознаки легкого подразнення слизової оболонки кишечника під час прийому касторової олії. Касторове масло відноситься до категорії X для вагітних, тому, якщо ви вагітні, не слід приймати його, щоб викликати пологи без попередньої розмови з лікарем.

Можливі алергічні реакції на касторову олію (що застосовується місцево або всередину), тому зверніться до невідкладної медичної допомоги, якщо вважаєте, що у вас важка алергічна реакція. Використовуючи місцеву касторову олію, краще починати повільно і проводити шкірний тест на невеликій ділянці шкіри перед нанесенням більшої кількості, а також тримати його подалі від очей, носа, дітей і домашніх тварин.

Якщо ви приймаєте будь-які ліки або у вас є якісь захворювання, завжди проконсультуйтеся зі своїм лікарем перед використанням касторової олії.

Негайно повідомте свого лікаря, якщо після прийому касторової олії з’являються будь-які з наступних малоймовірних, але дуже серйозних побічних ефектів: нудота/блювота/стійка діарея, ректальна кровотеча, м’язові судоми/слабкість, нерегулярне серцебиття, запаморочення або сплутаність свідомості.