Форум World at War - Panzer IV проти T-34

Щоб увійти | Зареєструйтесь | Ласкаво просимо на Форум, шановний Відвідувачу, шановний Відвідувачу. - Ми 03 лютого 2021 року, 11:23
- Індекс форуму‹ВІЙСНІ МАТЕРІАЛИ‹ЗБРОЯ, АВТОМОБІЛІ ТА НАЗЕМНИЙ МАТЕРІАЛ
- Змініть розмір шрифту
- Позначити всі форуми як прочитані
- Роздрукувати тему
Танк IV проти Т-34
Танк IV проти Т-34
Номер повідомлення: 1 з Собака Руда 22 травня 2015 р., 11:14 ранку
Нещодавно взявши участь у темі про Курськ (viewtopic.php? F = 18 & t = 635 & start = 20), я був дуже здивований таким твердженням (контекст весни 1943 р.):
"... навіть говорили (в очах Гудеріана) про те, щоб вилучити Тигрів і Пантер і лише побудувати Pz IVs ausf J, останню версію. і чесно кажучи. він мав рацію. .
основний приклад: за 1 місяць часу в найкращі часи 44 року можна було виробити від 250 до 300 тигрів + пантер. за той же період часу могло бути побудовано 1100-1200 Pz IV ausf J! "
Це твердження мене дивує, послідовні версії Panzer IV (Ausf. F2 - H, оскільки цитована версія J є остаточною "виродженою" версією кінця війни, і не здається мені врахованою в 1943- 44) м, здавалося, завжди "мчав" наздоганяти Т-34.
Будучи знайомим з Pz.IV, але зовсім не з Т-34/76 або 85, я хотів би проконсультуватися з вашими думками з цього питання.
"Зрозумійте! Вони дали мені 18 патронів для війни!"
Роджер В. 2-й полк піших мисливців
Викликання 10 травня 1940 року
Данина пошани йому і його одноліткам, кинута в піч непослідовно.
Адміністратор
Повідомлення: 12885 Реєстрація: 11 березня 2014 р., 22:31 Регіон: Ено Країна: Бельгія
Дивіться щоденник собаки Ред: Натисніть тут
Re: Panzer IV проти T-34
Номер повідомлення: 2 з elgor 22 травня 2015 р., 11:53 ранку
Дивіться щоденник Елгора: Натисніть тут
Номер повідомлення: 3 з Собака Руда 22 травня 2015 р., 12:03
Іншими словами. насичують Т-34 великою кількістю Pz.IV, виготовлення, обслуговування та бойові якості яких добре засвоєні (трохи як Шерман проти Пантери).
Але з 1942 по 1945 рік три питання мучать мене щодо цього стратегічного варіанту:
- з плином часу, чи не зменшується досвід німецьких танкерів з огляду на кількість нових екіпажів, що підлягають підготовці? ?
- хіба радянський промисловий потенціал не перевищує німецький настільки, що з часом перемагає чисельна перевага.
- . чисельна, а потім і якісна перевага з введенням на озброєння Т-34/85 з грудня 1943 року ?
Адміністратор
Повідомлення: 12885 Реєстрація: 11 березня 2014 р., 22:31 Регіон: Ено Країна: Бельгія
Номер повідомлення: 4 з елгор 22 травня 2015 р., 12:21
Собака Рудий писав:
Але з 1942 по 1945 рік три питання мучать мене щодо цього стратегічного варіанту:
- Із часом, чи не зменшується досвід німецьких танкерів з огляду на кількість нових екіпажів, що підлягають підготовці? ?
Приблизно до середини 1944 р. Формування "panzerschusten" переважно перевершувало формування російських танкерів. Згодом це правда, що він погіршився. Але використання Тигрів і Пантер не покращило ситуацію, навпаки. Не бракує історій про німецькі важкі танки, і без того неміцні механіки яких порушують недосвідчені водії
- Радянський промисловий потенціал не випереджає німецький до такої міри, що з часом перемагає чисельна перевага.
Це очевидно, особливо якщо додати шерманів, і декілька німецьких важких танків не вирішили проблему.
- . чисельна, а потім і якісна перевага з введенням на озброєння Т-34/85 з грудня 1943 року ?
енергія та дефіцитні матеріали, що використовуються для розробки важких танків, могли бути використані для вдосконалення Panzer IV (чому б не встановити 88 гармат або поліпшити захист?)
Номер повідомлення: 5 з Собака Руда 22 травня 2015 р., 12:47
Наступальна еволюція Pz.IV досягла своїх меж у 1943 р. З Ausf. G та його 4,5 см L/48 потім захищаються з Ausf. H одночасно, коли збільшення ваги (пістолет і броня) також підштовхує продуктивність шасі до останніх меж (25 т) з точки зору передньої підвіски та повноцінних можливостей машини.
Вже в кінці травня 1941 року дослідження вже рухалися до танка, здатного пробити 100-мм броню на 1500 метрів, щоб витіснити піхотні танки типу Матильда, що зустрічаються в лівійській пустелі. Дослідження стало більш актуальним лише через 2 місяці, щоб вирішити питання появи Т-34 на Сході. Саме ця вимога спочатку призведе до Тигра ще до розвитку наступника Pz.III та IV.
У 1944 р. Була зроблена спроба подальшого розвитку Pz.IV, пристосувавши до нього башту + пістолет Panther, але випробування не були остаточними. Тоді обмежені шасі. Це свідчить про неможливість адаптації 8,8 см на Pz.IV.
Виходячи з цього, я відчуваю, що Pz.IV є глухим кутом 1943-44 рр., І що з цієї дати Панцерваффе просто перекреслюється через відсутність нових.
Адміністратор
Номер повідомлення: 6 з RoCo 22 травня 2015 р., 12:56 вечора
Шасі Panzer IV вже було на максимальній потужності завдяки 7,5 см KwK 40L/48 та доповненням
послідовні броньові пластини. Випробування з 7,5 см KwK 42L/70 "Пантери" проводились і проводились
показав, що шасі більше не підтримує цю надлишкову вагу. Як результат, 8,8 см. вже те, що я бачу
неправильно, як встановити башту достатнього розміру для цієї гармати на шасі Panzer IV.
ветеран
Повідомлення: 1256 Реєстрація: 13 квітня 2013 р., 10:32 Регіон: Арденни Країна: Бельгія
Дивіться Блог RoCo: Натисніть тут
Номер повідомлення: 7 з елгор 22 травня 2015 р., 13:00
це можливо, і я б не бився з цього приводу (хоча пантера і тигр, призначені для великих бойових відділень на сході, були знайдені дуже тісно в Італії та в Нормандії, де танк IV грав принаймні рівномірно). Але ніщо не заважає екстраполяції Panzer IV із збільшеною рамою, але, замість цього, ми віддали перевагу максимуму деталей PZ IV (завжди логістика) та вазі, що не перевищує 35 або 40 тонн (щоб гарантувати мінімум надійності та мобільності). будувати таких монстрів, як тигри. та їх 57 тонн. Коли пантера, яка мала стати відповіддю на Т34, була настільки підроблена, що досягла 45 тонн (вага JS 2!) з усіма проблемами, пов'язаними з цією вагою
Номер повідомлення: 8 з RoCo 22 травня 2015 р., 13:39
І там ми опиняємося в центрі проблеми сировини, якої бракує Німеччині. Пантера
міг би трохи втратити свою вагу, якби Німеччина мала значні ресурси в Молібдені, Хром,
Ванадій, нікель. і в результаті чудові якості сталі. Технічні знання про
їх використання вони мали .
Зауваження також справедливе щодо елементів трансмісії, пов'язаних з якістю
використовуваних матеріалів та сплавів .
Порочне коло .
ветеран
Повідомлення: 1256 Реєстрація: 13 квітня 2013 р., 10:32 Регіон: Арденни Країна: Бельгія
Дивіться Блог RoCo: Натисніть тут
Номер повідомлення: 9 з Собака Руда 22 травня 2015 р., 13:57
Дійсно так само, як я читав зокрема, що в двигуні Т-34 використовувався алюміній, набираючи стільки ж ваги, яку німецька промисловість не змогла повторити.
EDIT: і я додав би нахилену броню, яка при постійній вазі зменшує проникаючу силу ворожих снарядів. Виграш за обома пунктами! Добре бачили росіян !
Адміністратор
Номер повідомлення: 10 з Собачий рудий 22 травня 2015 р., 14:09.
Ах, повністю згоден. Тактично Pz.IV залишається переважно еквівалентним або навіть перевершує своїх конкурентів на Західному фронті. Тигр і Пантера вирізані на Схід, їх відповіді на загрозу Т-34. У цьому відношенні німці, безсумнівно, виграли б від того, що раніше створили наступника Pz.III, доступний з 42/43. Історично склалося так, що їм довелося впоратися з найбільш поспіхом, подовживши трубку Pz.IV, щоб надати їй бак проти місткості танка і прийняти єдине шасі, більш-менш доступне, щоб отримати 8.8. а саме важке танкове шасі (майбутній Тигр). Далі слід двері, відчинені для все важчих та важчих танків. Я вважаю помилкою доктрини.
Якийсь Pz.IV 2 що! Але на той час (який я розмістив би близько 1942 року) серед німців не було бажання стандартизуватися. мені здається, ця реальна стратегія з'явиться лише до кінця війни з проектом "Пантера 2", запланованим на 1946 рік. на щастя, занадто пізно.
Адміністратор