Кропив’яна олія

кропив

Олія насіння розторопші отримують пресуванням. Завдяки своєму унікальному біохімічному складу він є найціннішим дієтичним продуктом і має різноманітні лікувальні властивості. Олія розторопші широко використовується в народній медицині та натуральній косметиці.

Склад олії розторопші

До складу олії розторопші входять:

  • каротиноїди (попередники вітаміну А);
  • вітаміни Е, К, D;
  • Вітаміни групи В;
  • макроелементи та мікроелементи (калій, магній, кальцій, хром, алюміній, ванадій, бор, марганець, залізо, цинк, селен, мідь);
  • біологічно активні речовини (флаволіньяни та флавоноїди).

Масло має свої корисні властивості завдяки сильному гепатопротектору - силімарину - що входить до його складу. Силімарин - це унікальний комплекс найпотужніших природних антиоксидантів - флаволігнанів. До складу рослинного продукту, такого як олія розторопші, також входить хлорофіл, який викликає його зеленуватий відтінок.

У народній медицині давно відомо, що вона лікує масло розторопші. Цей потужний гепатопротекторний засіб має широкий спектр корисних властивостей для людського організму:

  • імуномодулятор;
  • мікробіциди;
  • протизапальні ліки;
  • знеболюючі засоби;
  • м'яч;
  • загоєння ран;
  • протиалергічний.

Показання до вживання такого продукту, як молочне масло, можуть бути найрізноманітнішими. Сприяє регенерації клітин печінки, покращує детоксикаційну функцію печінки та її метаболічні процеси, запобігає розвитку запальних процесів у печінці, жовчному міхурі та жовчній протоці, знижує артеріальний тиск та рівень холестерину в крові, покращує роботу серцево-судинної системи, підтримує нормальну згортання крові крові .

Олія розторопші досить ефективна в комплексному лікуванні запорів і дуже корисна при травмах та станах шкіри. Він має протизапальні, знеболюючі та протиалергічні властивості. Залежно від захворювання вибирається вживання олії розторопші. Наприклад, при комплексному лікуванні ерозії шийки матки застосовується у вигляді проміжних аплікацій, а при пошкодженні шкіри застосовується у вигляді кремів, лосьйонів та ванн.

Олія розторопші у косметології

Високий вміст різних речовин, які надають здоровий і благотворний вплив на шкіру, волосся і нігті, широко і успішно поширює кокосове молочне масло в косметиці.

Олія розторопші є популярною в косметиці для обличчя, оскільки при регулярному зовнішньому застосуванні вона чудово живить шкіру.,

кропив

Захистіть його від лущення, захистіть від втрати вологи, підтримуючи еластичність, стійкість і свіжий колір шкіри.

Вершкове масло - хороший засіб від прищів. Заспокоює запалену, подразнену або чутливу шкіру та захищає її від впливу різних алергенів, запобігаючи подальшому розвитку вугрів.

Така олія допоможе запобігти появі «судинних зірочок», але водночас посилить кровообіг і лімфообіг у шарі підшкірного жиру, що є прекрасним засобом боротьби з целюлітними відкладеннями.

Олія розторопші використовується для активного росту волосся і нігтів, а також для їх зміцнення та відновлення.

Масло розторопші найчастіше застосовується в косметології як один із інгредієнтів домашніх кремів, бальзамів, масок, засобів для очищення шкіри та засобів для зняття макіяжу та як один з основних компонентів масажних масел.