Ле Ройтеле - тримісний бандо - Асоціація Фоне Альфор

Опубліковано 27 жовтня 2017 року Faune Alfort

Звичайне ім'я: Потрійний гайковий ключ

Наукова назва: Regulus Ignicapilla

бандо

Висота: 9 см

Розмах крил: Від 14 до 16 см

Вага: Від 5 до 7 грам

Довговічність: До 4 років

Місце проживання: Європа, Північна Африка, Кавказ

Дієта: В основному комахи

Цього місяця потрійний головний ключ був у центрі уваги !

Поряд зі своїм двоюрідним братом Хохлатим королевом (Regulus regulus) він є найменшим представником європейської дикої пташиної фауни.

Потрійна стрічка відрізняється оливково-зеленим оперенням, чорно-білими бровами, які виділяють помаранчеву або яскраво-жовту смугу (ignicapillus = вогняне волосся). На плечі бронзовий знак, а на крилах - подвійна біла смужка. Самка схожа на самця, її відрізняє пов'язка на голову, яка є скромнішою або навіть не існує.

Якщо ви хочете спостерігати за нашим колоритним другом, прогуляйтеся хвойними лісами (смереками та ялинами) або навіть змішаними лісами, де він віддасть перевагу дубам. Він присутній цілий рік у південно-західній Європі, Середземноморській Європі та Магрібі, влітку лише у Центральній Європі. У Франції цей птах малорухливий; до нього взимку приєднуються зимівники зі сходу, які також мігрують до Середземного моря, на узбережжі Чорного моря або в Північній Африці.

Слідкуйте за кінчиками гілок, оскільки вони іноді можуть полювати в польоті або частіше ловити тварин, захованих під листям. Харчується майже виключно членистоногими: комахами (зокрема, попелиць) та павуками.

Сезон розмноження проходить з квітня по серпень. Під час залицянь яскраво забарвлений гребінь відіграє важливу роль у спокушанні. Як тільки пара формується, самка піклується про будівництво неймовірно великого сферичного гнізда з товстими стінками, що відкривається через отвір у верхній частині: це гніздо в основному складається з мохів та овочевого пуху, вистелених кінським волоссям, полотняними павуками і пір'я. Зазвичай він висить на гілці хвойних дерев, недалеко від кінця, іноді в кущовому плющі.

Цей вид виробляє від одного до двох виводків на рік, від 7 до 9 рожево-палевих яєць, які потребують близько двох тижнів інкубації. Пташенята залишають гніздо через 19-24 дні і зберігають своє юнацьке оперення протягом 3 місяців.