Масло нігели Як його вибрати, переваги та застосування

Застосування олії чорного насіння в традиційній медицині та для краси є традиційним. Це масло з багатьма терапевтичними властивостями особливо чудово підходить для лікування вугрів та проблем зі шкірою. Тут є все, що вам потрібно знати про цього дорогоцінного союзника по догляду за шкірою та волоссям.

Що таке олія чорного насіння ?

Нігелла, яку також називають чорним кмином, є ароматичною рослиною сімейства ранункулатових, що культивується з часів античності в Північній Африці, а також в Єгипті та ширше на Близькому Сході, в Індії. Рослина, яка високо цінується в традиційній медицині на Близькому Сході, чорне насіння вважається однією з найкращих цілющих рослин. Його терапевтичні достоїнства роблять його рослиною вибору для приготування різних препаратів.

Олія чорного насіння отримують холодним пресуванням насіння рослини. Це також добре цінується в кулінарії, медицині або для догляду за шкірою та волоссям. Завдяки своєму дуже насиченому складу, він має багато достоїнств для шкіри та волосся. Це таємниця краси, яку східні жінки передають поколінням. За часів Стародавнього Єгипту це також було вибором нафти для еліт.

Існують різні види чорного кмину. У косметиці використовується саме nigella sativa.

Дуже ароматний, запах олії чорного насіння нагадує кмин. Його запах і швидке проникнення роблять його чудовою основою для виготовлення масажних масел.

Ти знав ?

Кажуть, що пророк Мухаммед сказав про олію чорного кмину: "Олія чорного кмину лікує всі хвороби, крім смерті". Хороший вказівка ​​на багато достоїнств цієї олії.

його

Які переваги олії чорного насіння ?

Користь олії чорного насіння для шкіри майже нескінченна. Масло діє на всіх рівнях і має безліч дій, щоб зберегти сяйво і молодість шкіри, оздоровити епідерміс і заспокоїти його.

Перш за все, родова олія, як відомо, лікує шкірні захворювання. Особливо рекомендується проти вугрів. Завдяки своїй очищаючій, загоюючій, антисептичній, протизапальній активності, він сприяє появі чіткого кольору обличчя. Його заспокійливі властивості заспокоюють дискомфорт, пов’язаний із спалахом прищів. На відміну від того, що можна подумати, він ідеально підходить для комбінованої та жирної шкіри, оскільки він дуже тонкий і проникливий, некомедогенний.

Фокус

Ефірна олія чайного дерева (чайного дерева) або лимона мають синергетичну дію з олією чорних насіння. Для боротьби з прищами додайте кілька крапель ЕО до олії чорного насіння.

Олія чорного насіння заспокоює і заспокоює чутливу, роздратовану шкіру, зменшує свербіж, почуття дискомфорту, почервоніння (за умови змішування з іншим рослинним маслом, щоб ефірна олія, що міститься в ній, не дратувала). Після опіку або сонячного опіку це також дуже корисно і сприяє загоєнню.

Він живить та зволожує суху та лускату шкіру, яка повертає їй еластичність та сяйво. Шкіра м'яка, зволожена.

Борючись із вільними радикалами, масло чорних насіння також є антивіковим активним інгредієнтом, який бореться з ознаками старіння шкіри.

Які переваги олії чорного насіння для волосся ?

Олія чорного насіння - це також користь для волосся. Він особливо відомий своєю стимулюючою дією та проти випадіння волосся. Він оздоровлює, тонізує шкіру голови, зміцнює та зміцнює крихку довжину, живить сухі кінчики. Він ідеально підходить для тьмяних, сухих, пошкоджених волосся, щоб заспокоїти свербіж шкіри голови.

Використання олії чорного насіння для шкіри

Звичайно, він входить до складу різних косметичних засобів (заспокійливі молочки для тіла, антивіковий крем для обличчя, процедури проти прищів). Але він також дуже популярний в чистоті в догляді, в масажі (проти контрактур). Ви також можете додати кілька крапель у молоко для свого тіла. Трохи жирний, він швидко проникає.

Експрес-рецепт лікування вугрів на основі олії чорних насіння

Змішайте 10 мл кокосової олії, 5 мл олії чорних насіння, 5 мл арганової олії та 5 крапель ефірної олії чайного дерева або пальмарози. Налийте препарат у невелику пляшку. Наносьте суміш місцево, як тільки з’являється прищ (на прищі, а не на шкірі, щоб уникнути шкірних реакцій через наявність ЕО).

Пам'ятати

Враховуючи вміст ефірної олії, олія чорних насіння завжди використовується в суміші з іншою рослинною олією.

Використання олії чорного насіння для волосся

З боку застосування, масло чорних насіння можна використовувати в чистому вигляді або інтегрувати у склади для волосся (особливо в сироватки). Чисто, ним дуже легко користуватися, на масляній ванні використовуйте його перед миттям голови. Змішайте його з маслом жожоба, наприклад, для боротьби з сверблячкою. Для максимальної ефективності залиште на ніч.

Як вибрати масло для чорних насіння ?

Щоб ваше масло пропонувало вам усі його властивості, рекомендується вибрати олію чорного насіння екстра вірджин, 100% чисту та холодного віджиму, бажано органічну. Масло не повинно піддаватися хімічній обробці.

Зверніть увагу, що олія чорного насіння чутлива до окислення. Бажано зберігати його в прохолодному місці, подалі від повітря і світла.

Продукти, що містять олію чорного насіння