Qu; робити рослинні олії Орієнтуйтеся на маловідомі скарби

Опублікував Міель Імперіал

скарби

Ми бачили ефірні олії, їх властивості та переваги в попередній статті, тепер перейдемо до «кулона» ефірних олій, рослинних олій !

Дійсно, рослинні олії добувають із насіння та плодів олійних рослин, містять багато вітамінів та жирних кислот, необхідних для багатого та різноманітного харчування, а також для догляду, будь то в дерматології, ароматерапії чи косметиці.

Правильно, рослинні олії стануть вашим щоденним союзником, щоб ви почували себе краще, будь то лікувальні чи профілактичні засоби.

Що таке рослинна олія ?

Рослинні олії походять з певних частин олійних рослин, таких як насіння, кісточки або ядра, багаті ліпідами, які можна знайти в тій самій групі, рослинні олії та масляні мацерати.

Жирні мацерати отримують з нежирних рослин, які були промацеровані, занурюючи ту частину рослини, яка нас цікавить, у нейтральну олію (часто ми зустрічаємо в так званих "нейтральних" оліях ріпакову олію, сою, соняшник, кукурудзу тощо).

Рослинні олії часто використовують на додаток до ефірних олій, оскільки їх багатство жирних кислот робить їх чудовою підтримкою розведення.

Їх можна знайти скрізь, косметику (для тіла, волосся та обличчя), на кухні, для покращення смакових якостей та в терапевтичному догляді.

Рослинна олія та маслянистий мацерат: яка різниця ?

Ви повинні знати, що всупереч поширеній думці, не всі рослини можуть бути джерелом рослинної олії, тому, щоб уникнути їх переваг, була знайдена альтернатива: мацерація !

Частина рослини, яка цікава з будь-якої точки зору, знаходиться у нейтральній олії, найчастіше оливковій або соняшниковій, ця ванна потім сприятиме перенесенню активних інгредієнтів до олії.

Після завершення мацерації олія перестає бути нейтральною, вона стала корисною олією, часто органічною та готовою до використання, щоб служити вам.

З чого почати? які рослинні олії для вас корисні ?

Незалежно від того, чи ви новачок у використанні рослинних олій, або ви шукаєте інформацію щодо ароматерапії, ми збираємося пролити світло на деякі підібрані олії щодо їх переваг та простоти використання, дотримуйтесь інструкцій !

Для чутливої ​​шкіри - Косметичне арганове масло

Арганове дерево - це дерево, яке може досягати десяти метрів у висоту, воно зустрічається в марокканському Атласі, його гілки щетиниті колючками, а плоди - ягоди розміром з оливки.

Рослинна олія, яку ми знаємо, отримують шляхом першого холодного пресування мигдалю, що відповідає насінням, відокремленим від твердої оболонки.

Його текстура легка, рідка, дуже легко змивається, на відміну від інших масел, які можуть бути набагато густішими.

Переваги косметичної арганової олії:

  • Антиоксидант,
  • Поживна,
  • Зміцнення,
  • Кондиціонер для білизни.

Він міститься в денних кремах, шампунях, масках для волосся, молоках для тіла, в масляній ванні.

Це зробить волосся м’яким, живить і зволожує їх, зміцнить тендітні нігті, живить суху шкіру, це концентрат корисних речовин у сирому стані !

Споживати без помірності.

Для всіх типів шкіри (вагітних, дітей та немовлят) - масло солодкого мигдалю

Олія солодкого мигдалю живить, блокує вологу та захищає шкіру та волосся, одночасно відновлюючи бадьорість та сяйво.

Поживний, він ідеально підходить для потрісканої або сухої шкіри та для профілактики розтяжок.

Однією з головних переваг солодкого мигдалевого масла є те, що воно підходить для всіх типів шкіри, особливо для немовлят, однак, оскільки досконалість не від цього світу, мигдальне масло солодке страждає від низької проникаючої сили.

Користь олії солодкого мигдалю

Завдяки своєму складу, багатому олеїновою кислотою та пом'якшуючими активними інгредієнтами, рослинне масло солодкого мигдалю пом'якшує шкіру та захищає її від сухості.

Завдяки своїм пом’якшувальним властивостям він використовується як інгредієнт у виробництві масажних масел, призначених для ніжної шкіри, або в процедурах проти розтяжок.

Його можна використовувати як для догляду за волоссям, так і для догляду за шкірою, він перевершує в обох випадках, пом'якшить і зміцнить ваше волосся, пом'якшить шкіру, заспокоїть свербіж і відновить його.

Для домашньої та натуральної косметики - кокосове масло

Кокосова пальма знаходиться у всіх вологих тропічних зонах, її плоди («кокосові горіхи») виробляють м’якоть, яка походить від рослинної кокосової олії.

Як і ефірне масло чайного дерева, воно є обов’язковим для рослинних олій, його обов’язково потрібно мати вдома, наприклад, кокосова олія корисна в більш ніж 50 різних ситуаціях, це заниження твердження, що її цінність за гроші просто неперевершено !

Користь кокосової олії

Це універсальна олія, її можна використовувати як у кулінарії, так і у виробництві натуральної домашньої косметики:

  • дезодоранти,
  • зубна паста,
  • маска для волосся.

Як догляд за немовлятами:

  • Висип на пелюшці,
  • Люлька-ковпачок.

Як лікування дорослих:

  • При грибкових інфекціях,
  • Як природний розчин проти вошей та лишаїв,
  • Для зняття сонячних опіків,
  • Від зубного болю.

І багато інших.

Щоб вилікувати всі недуги - олія чорного насіння

Нігелла - невелика рослина, яка вирощується переважно в Західній Азії, Середземноморському регіоні, Ефіопії та Аравії, її цвітіння зазвичай відбувається влітку.

Олія чорного насіння завдяки своїм незліченним достоїнствам є важливою харчовою добавкою через вміст вітамінів, що міститься в насінні.

Олія чорного насіння допомагає підтримувати імунну систему, сприяє доброму травленню та нервовій системі, і є однією з найбільш споживаних олій у світі завдяки багатству свого складу, це не дивно, оскільки її цитували в релігійних текстах і використовується в пророчій медицині.

Переваги олії чорного насіння

Склад олії чорного насіння дуже багатий, він містить незамінні жирні кислоти, омега-3 та омега-6, а також лінолеву кислоту.

Слід зазначити, що незамінні жирні кислоти є чудовими і необхідними для нашого здоров’я, оскільки, втручаючись у різні функції нашого організму, вони є союзниками міцного здоров’я.

Холодна екстракція олії чорного насіння дозволяє зберегти всі вітаміни насіння, чорне насіння має безліч важливих вітамінів, таких як вітаміни В1, В2, В3, В6 і В9, вітаміни Е і С, що дає вам чудовий антиоксидант і, нарешті, провітамін А.

Олія чорного насіння, підвищує комфорт травлення, зміцнює імунітет, є "детоксикаційним засобом", протизапальним засобом, має антибактеріальні та протигрибкові властивості, бере участь у правильному функціонуванні нервової системи.

Використовується з давнини і рекомендований у пророчій медицині, не вагайтесь більше, споживайте його, ваше тіло вам вдячне за це.

Для росту вій, нігтів та волосся - касторове масло

Касторова олія, або рицинова олія, походить від рослини, яку часто використовують як прикрасу, характерні для неї плоди покриті зеленими або червоними колючками залежно від стиглості.

Касторова олія, отримана холодним пресуванням, характеризується дуже високою в'язкістю (це найбільш щільна рослинна олія).

Її специфічна жирна кислота, рицинолева кислота, має дивовижні достоїнства, відомі ще з античності, оскільки касторова олія тоді використовувалася як засіб для зняття макіяжу, а також як паливо для живлення масляних ламп.

Користь касторової олії

Касторове масло, як відомо, зміцнює нігті, волосся та вії, воно просто ідеально підходить для відновлення та живлення сухих, девіталізованих, посічених кінчиків, ламких або кучерявих волосся.

Однак, на відміну від вій, де їх можна наносити в чистому вигляді, на волосся його в’язкість означає, що вони будуть наноситися у вигляді суміші з гірчичною олією, наприклад.

Він також має протизапальні властивості, для людей з болями в суглобах, зовнішнього застосування, обережно масажуючи хворобливі ділянки, гарантований ефект !

Для людей, хворих на мігрень, таких як ефірна олія м’яти перцевої, кілька крапель на скроні, і біль швидко зникне.

Нарешті, людям з безсонням і у яких немає апельсинового меду поруч, кілька крапель касторової олії у вуха перед сном будуть корисними для вас, однак у випадках хронічного безсоння потрібна консультація лікаря.

Для гурманів - їстівне арганове масло

Їстівне арганове масло, яке широко використовують жінки Марокко, отримують із плодів арганового дерева - дерева, доступного лише на південному заході Марокко.

Він дає дрібні плоди, що містять дуже твердий горіх, а сам містить два-три мигдалю.

Саме вони після смаження та пресування надають їжі арганову олію, а обсмажування надає аргановій олії злегка підсмажений аромат, що нагадує лісовий горіх.

На відміну від косметичної арганової олії, завдяки смаженню її запах більш помітний, а колір темніший.

Переваги їстівної арганової олії

Існує мало інформації та досліджень щодо здоров’я щодо харчової арганової олії, однак відомо, що воно містить хорошу дозу вітаміну Е, який є антиоксидантом, і він міцно міститься в омега 9, який захищає серцево-судинну систему, та омега 6, незамінні жирні кислоти.

Однак арганова олія містить мало омега-3 і занадто багато омега-6, тому ми рекомендуємо змішувати його з іншим маслом, багатим на омега-3, що дозволить вам, крім приправлення страв смачним смаком хороший баланс жирних кислот, що називається приєднанням корисного до приємного !

Для сухої та пошкодженої шкіри - органічна олія алое вера

Відомо не менше 5000 років, у різні часи та в місцях світу, дуже віддалених одне від одного, алое - це рослина, яку цінують, знають і використовують наші предки.

Ми можемо навести цитрусових, єгиптян, римлян, італійців, алжирців, тунісціян, марокканців, греків, арабів, індіанців, китайців.

Всі ці народи, які іноді були далеко один від одного, знали казкові сили цієї рослини.

Ще в 13 столітті алое застосовували проти болю в шлунку, а також при лікуванні кропив'янки та інших захворювань шкіри.

У стародавніх працях повідомляється, що Христофор Колумб сказав: чотири рослини мають важливе значення для добробуту людини: пшениця, виноград, оливка та алое, і його називали "лікарем у горщику" !

Користь олії алое вера

  • Ви хочете зняти біль і запалення ?
  • Ви хочете поживити своє сухе волосся ?
  • Ви хочете усунути свою лупу ?
  • Ви хочете ефективно лікувати укуси комах, набряки або запалення ?
  • Ви хочете запобігти появі порожнин і зубних відкладень, уникати запалення ясен ?
  • Ви хочете прискорити відростання волосся ?
  • Ви хочете боротися з грибковими інфекціями ?

Якщо ви відповіли позитивно на одне або кілька з цих питань, олія алое вера для вас, вона також буде використовуватися для стирання розтяжок, усунення вугрів, псоріазу, герпесу, оперізуючого лишаю.

На закінчення ми скажемо, що багато вітамінів, таких як вітамін С, а також В1, В2, В6, вітамін А бета-каротин, а також вітамін Е альфа-токоферол, містяться в олії алое вера.

Є також багато мінералів, серед яких: мідь, залізо, кальцій, натрій, магній, марганець, а також калій.

Висновок

Ця скромна стаття мала на меті познайомити вас з рослинними оліями, перш за все з лікувальною метою, але також і косметичними.

Ми прагнемо, наскільки це можливо, пропонувати вам чітку, точну, задокументовану інформацію, щоб демократизувати доступ до здорових продуктів, часто органічних, і які дозволяють вам жити в доброму здоров'ї.

Слід усвідомити, що пройшли тисячі років, перш ніж мати конкретну і достовірну інформацію про "силу" цих масел, і що вони мають величезний потенціал, а їх потужності не мають. дорогі ліки, причому найпотужніші.

Рослинні та ефірні олії стануть вам у великій допомозі, якщо ви знаєте, як ними користуватися, дотримуєтесь умов використання та зберігання, здорового духу у здоровому тілі, що ще можете попросити !