Рослинні воски

INCI Гідрогенізована

Справжні рослинні воски?

Вони являють собою суміш вуглеводнів та жирних ефірів (складний ефір жирного спирту та жирної кислоти). Ці рослинні воски отримують з листя, шкірки та плодів різних рослин, або вони відокремлюються від рослинних олій.

Після відділення рослинні воски зазвичай очищають, дезодорують (це все ще фізичні процедури без хімічної реакції)

Оскільки ці інгредієнти отримують або видобувають з рослинного або рослинного масла, вони є справжніми восками. Їх назва INCI (Міжнародна номенклатура косметичних інгредієнтів) не залишає сумнівів щодо цього. Cera або віск є частиною назви INCI - приклади включають Oryza Sativa Cera та Oryza Sativa Bran Wax, які є назвами INCI для воску з рисових висівок.

. Але спочатку важливо зрозуміти, що не є справжнім воском.

Псевдо-воски: гідрогенізовані олії

Гідрогенізовані олії іноді також продаються у вигляді рослинних восків. Однак ці інгредієнти зовсім не є воском. Ви також можете помітити, що вони не містять слів "cera" або "віск" в назві INCI.

Приклади включають:

  • Конопляний віск INCI: Гідрогенізоване конопляне масло
  • Соєвий віск (або соєвий віск) INCI: гідрогенізована соєва олія
  • Касторовий віск INCI: Гідрогенізована касторова олія
  • Оливковий віск INCI: Гідрогенізована оливкова олія
  • Ріпаковий віск INCI: Гідрогенізована ріпакова олія
  • Віск авокадо INCI: гідрогенізоване масло авокадо
  • Рослинний віск INCI: Гідрована рослинна олія

Гідрування - це хімічна реакція (зазвичай проводиться на нікелевих або кадмієвих каталізаторах). Метою є підвищення температури плавлення масла (затвердіння рідкого масла) та збільшення терміну його зберігання. Масла, як правило, рафіновані, а це означає, що у них позбавляються немилених речовин (корисних речовин у ваших оліях!), Перш ніж проходити гідрування.

Псевдо-воски: суміші масел та гідрованих масел

Це може навіть ускладнитися, коли деякі постачальники продають суміші певних рослинних олій з гідрогенізованою рослинною олією (вкорочення) як рослинні воски.

Приклади включають:

  • Конопляний віск (INCI: олія конопель сатіва та гідрогенізоване рослинне масло)
  • Мигдальний віск (INCI: Prunus amygdalus dulcis олія та гідрогенізоване рослинне масло)

Можливо навіть, що хтось із ваших постачальників продає товар під торговою назвою віск з рисових висівок (цей віск справді існує), але коли ви уважніше ознайомитесь з назвою INCI, це насправді суміш рослинного жиру та олії висівок. Ось чому обов’язково завжди перевіряти повну назву продукту INCI, щоб уникнути плутанини та розчарування.

Ваш вибір - використовувати будь-який із цих псевдо-восків у своїх продуктах. Однак ви повинні знати, що ви платите набагато вищу ціну, ніж вони насправді варті, і що ці інгредієнти не є справжніми восками (ефіри жирних спиртів). Це затверділі рослинні олії, що продаються як цінні рослинні воски - і навіть не завжди ясно, які рослинні олії використовувались у процесі.