Сніговий мій Чушо, мій друг - Шакали - Золотий Шакал
Золотий шакал - дика тварина
Походження
Після зникнення він знову з’явився в Угорщині, восени 2011 року і в 2015 році в Граубюндені. На початку 2016 року в регіоні Сурсельва (Граубюнден, Швейцарія) випадково вбили золотого шакала. Це перший відчутний доказ існування цього виду в Швейцарії. Він також був ідентифікований навесні 2013 року на острові Хійумаа в Естонії в Балтійському морі. Він міг би досягти цього величезного острова, перетнувши крижину. У вересні 2015 року в Ютландії, Данія, було встановлено особу, вбиту на дорозі транспортним засобом У Франції людину сфотографували автоматичною пасткою в Шабле, Верхня Савойя наприкінці 2017 року.

Колись широко поширений (за даними викопних палеонтологічних досліджень), це один з найпоширеніших видів канід у світі, з великими територіями в Центральній, Східній та Південній Європі, Північній Африці та частині Азії.
Він вижив у віддалених районах, часто в пустелі, але це не лише вид, пристосований до жарких країн: він часто зустрічається в палеоліті на Кавказі, і, як гієна та генетта (Genetta genetta), він був сучасником бізонів, полярних сирців, мамонти та інші приклади сучасної фауни доісторичної людини у Франції під час останніх міжледникових періодів.
З часів Середньовіччя і особливо в сучасний період його європейський розподіл, здається, був дуже коливальним, особливо вражаючим зменшенням до 1960 року, періодом відновлення (1960-ті, 1970-ті), а потім експансією, зокрема, на північний захід Європи ( з початку 1980-х).
Це соціальний вид, основна соціальна одиниця якого складається з пари в стані розмноження у супроводі їх молодняку. Дуже умовно-патогенний, золотий шакал здатний використовувати велику кількість харчових ресурсів, починаючи від фруктів та комах і закінчуючи дрібними копитними. У Східній Європі під час висновку було зроблено висновок, що його трофічна ніша близька до ніші Лисиці; на основі аналізів екскрементів: дрібні ссавці (35% на основі частоти зустрічальності та 36% на основі біомаси) та трупи диких кабанів, олені. (35 та 48% відповідно, виходячи з тих самих параметрів). Під час цього дослідження не їли ні домашніх видів, ні дрібних видів, на яких полювали (кроликів, оленів), ні риби. Кілька птахів, плазунів, земноводних, членистоногих та рослинних речовин доповнили цей раціон на межі.
Всупереч поширеній думці, цей собак відданий своєму клану. Оскільки він може рухатися протягом декількох днів, не вживаючи багато і не їдячи, золотий шакал пристосований до посушливих умов та великих просторів.