Токо Тукан - факти, дієта та інформація; середовище проживання - Animeaux Info Your

тукан

Пов’язані статті

Інформація про факти, дієту та середовище проживання

Vendace Fish - факти, інформація та ключові фотографії

Токо Тукан "Ramphastos toco" - найвідоміший і найбільший представник сімейства туканових і зазвичай зустрічається в зоопарках. Туко туканці живуть у тропічних лісах Південної Америки та савані Серрадо. Вони з: Аргентини, Болівії, Бразилії, Гайани, Парагваю, Перу та Суринаму. Існує 37 видів токо тукан від Мексики до Аргентини.

Характеристика Токо Тукан

Тукани з токо мають вражаюче оперення з чорним тілом, білим горлом та синім або помаранчевим кільцем для очей. Однак найвизначнішою їх особливістю є величезний жовтий дзьоб з чорним або синім кінчиком, який виглядає важким, але неймовірно легким, оскільки внутрішня частина порожниста. Токо Тукани в середньому мають довжину 25 дюймів, їх дзьоби мають розмір до 8 дюймів.

Поведінка Токо Тукана

Довгі дзьоби Toco Toucans корисні для досягнення предметів, які інакше були б недоступні. Він також використовується для очищення шкірки фруктів та відлякування хижаків. Токо-тукани зазвичай бачать парами або невеликими сімейними групами. У польоті він чергується між стулкою швидких стулок з відносно короткими, закругленими крилами та ковзанням. Гніздування є сезонним, але час залежить від регіону. Гніздо зазвичай розміщується високо на дереві і складається з порожнини, принаймні частина якої вирізана самими батьківськими птахами. Також повідомляється, що він гніздиться в ямах на березі суші та в наземних гніздах термітів.

Токо-тукани часто збираються у великі групи і голосно і голосно базікають, їх дзвінки синхронізуються з швидкими рухами дзьоба вгору.

Дієта Токо Тукан

Токо Тукан в основному їсть фрукти, використовуючи дзьоб, однак, іноді він також їсть комах, плазунів та пташині яйця. Токо тукани гніздяться і сплять у ямах на деревах.

Розмноження Токо Тукан

Репродуктивний цикл Тукан Токо є річним. Під час розмноження токо туканці шукають повалені дерева або ями для місць гніздування. Після спарювання самка зазвичай відкладає 2 чисто білих яйця через кілька днів після спарювання.

Молоді вилуплюються голими і сліпими через 16-18 днів і залишаються в гнізді до 6 тижнів, про яких піклуються обидва батьки. Під час сну Тукан повертає голову так, щоб довгий дзьоб лежав на спині, а потім обережно складає над ним довгий хвіст.

Токо Тукани як домашні тварини

Вилучені з гнізда та годувані немовлятами вручну, вони з часом можуть стати домашніми тваринами. Однак Toco Toucans потребують просторих кліток, щоб розгойдуватися туди-сюди завдяки своїй активній натурі, і їм потрібні іграшки в клітках, щоб уникнути нудьги.

Висока фруктова дієта Toco Toucans та сприйнятливість до гемохромотозу (хвороби накопичення заліза) ускладнюють підтримку новачка-доглядача. Плюс вони викидають свої фрукти, щоб потенційний власник був готовий очистити сухофрукти. Токо тукани - дорогі птахи для обслуговування.