Вазелін, його інгредієнти, застосування та альтернативи

17 листопада 2018 року Сара Бекманн Категорії: Косметика

інгредієнти

Вазелін - це випробуваний крем, який можна використовувати різними способами. Ми розповімо вам, які інгредієнти в ньому містяться, і чому вам слід подумати про альтернативні варіанти.

Добре випробуваний вазелін

Вазелін був частиною стандартного асортименту аптек та аптек у часи наших бабусь та дідусів. І жирні вершки до сьогодні встигли стати одним із касових хітів серед засобів по догляду. Але навіть якщо жирний крем заклявся десятиліттями - інгредієнти звичайного вазеліну більш ніж сумнівні.

Сфери застосування вазеліну

Вазелін є основою для численних косметичних продуктів та кремів, а в чистому вигляді є перевіреним засобом для догляду за грубою та потрісканою шкірою. І це правда: вазелін чудово м’який і робить шкіру приємно еластичною. Оскільки він ефективно захищає шкіру від зовнішніх впливів, вазелін виявився тут особливо корисним:

  • для догляду за обличчям, коли холодно, наприклад під час зимових видів спорту
  • більш крихкий, ніж догляд Губи
  • коли Крем для рук
  • як захист шкіри сідниць та ніг під час їзди на велосипеді
  • як захист від ран для немовлят і малюків
  • для догляду за лапами Собаки

Виробництво вазеліну

Вазелін отримують із залишків дистиляції нафти. З додаванням сірчаної кислоти, активованого вугілля та землі фуллера вазелін очищається та відбілюється, поки його не можна буде знайти у наших магазинах у вигляді гладкого крему.

Вазелін складається значною мірою з компонентів землі або. Мінеральні олії, так звані парафіни. Ця ж речовина також використовується під численними назвами в промислових процесах, наприклад, у виробництві Свічки, Цукерки або Засоби для чищення.

Парафіни - це маслянисті, злегка воскоподібні та водовідштовхувальні речовини і як такі підходять для косметичних продуктів. З точки зору виробника, однак, найбільша перевага полягає в тому, що нешкірний матеріал надзвичайно недорогий і простий в обробці. Парафіни суперечливі як інгредієнт. Численні дослідження показують, що парафіни можуть шкодити здоров’ю

Інгредієнти класичного вазеліну

Завдяки своїм парафіновим компонентам, вазелін спочатку створює приємну плівку на шкіри і швидко робить сухі ділянки еластичними - але цей ефект швидше виглядає ніж реальність:

  • Парафіни майже не розчиняються у воді і тому одночасно непроникні для неї. Наноситься на шкіру, вазелін ефективно виключає воду, вітер і холод зовні і захищає шкіру від них.
  • Спочатку це може здаватися приємним, але в довгостроковій перспективі це має прямо протилежний ефект. Оскільки ніщо не може потрапити на шкіру ззовні, так само як мало може надходити зсередини. Вазелін ефективно закриває шкіру та пори.
  • Зрештою, нібито живильний крем може бути вашим шкіри висушують і руйнують власну захисну функцію організму.
  • Прибутковий побічний ефект для виробників косметики: чим більше кремів ви використовуєте, тим більше ваша шкіра жадає їх. Як результат, споживачі продовжують купувати нові продукти, що містять вазелін.

Пошкоджуючі сполуки MOAH у вазеліні особливо високі

Але не тільки вплив самих парафінів, так званих сполук MOSH або MOAH у вазеліні, може завдати шкоди здоров’ю. MOAH або MOSH з'єднання є вуглеводнями, які можуть утворюватися з домішок під час виробництва парафіну. Їх підозрюють у накопиченні в лімфатичних залозах, печінці, серці та жирових клітинах завдяки використанню відповідної косметики, а також сприяють розвитку раку та атакують генетичний склад.

У випадкових зразках у вазеліні може бути виявлена ​​велика кількість цих критичних речовин: Stiftung Warentest сертифікований із часткою понад дев'ять відсотків вазелінових продуктів, особливо високий вплив сполук MOAH.

Альтернативи вазеліну

Особливо Засоби по догляду за губами Слід уникати вазеліну на основі нафти як запобіжний захід, оскільки він може легко потрапити в організм, облизуючи.

Як альтернативу вазеліну на основі нафти, ви можете відмовитися від великого вибору рослинних продуктів, які не містять парафінів: