Використання бергамоту, переваги та ризики - це m; зацікавлені

Як використовувати бергамот ?

Бергамот вживають як трав'яний чай (відомий в народі як Ерл Грей та Леді Грей) або в кулінарії, але його терапевтичні властивості найбільш ефективні у формі ефірної олії. Як такий, його можна розвести в олії для нанесення на масаж і покласти кілька крапель на цукор або на ложку меду для внутрішнього застосування. Також можна витягти зразок для додавання до косметичних продуктів.

переваги

Які переваги бергамоту ?

Користь бергамоту для здоров’я численна. Це допомагає підтримувати травний баланс, усуваючи кишкові паразити (знезаражувач) та полегшуючи здуття живота, проблеми з транзитом, спазми та спазми шлунка. Бергамот також є антистресовим, антивтомним та антивіковим союзником. При зовнішньому застосуванні діє на подразнення шкіри, викликані певними захворюваннями, такими як псоріаз, екзема та кропив'янка, а також на проблеми зі шкірою типу вугрів. Плоди дерева бергамоту також відомі своїми антисептичними властивостями та дією проти вірусних та бактеріальних інфекцій.

Ефірна олія бергамоту: які ризики ?

Хоча його користь чимала, ефірну олію бергамоту слід застосовувати з обережністю. Містячи фотосенсибілізуючі властивості, особливо рекомендується перебування на сонці протягом 12 годин після нанесення на шкіру для захисту від розвитку ракових клітин. Для зовнішнього застосування попередній тест проводиться на невеликій ділянці тіла, щоб виключити будь-який ризик алергічної реакції. Важливо також дотримуватися рекомендованих дозувань, щоб уникнути побічних ефектів. Нарешті, ефірна олія бергамоту заборонена вагітним або жінкам, що годують груддю, та маленьким дітям (до 6 років).