Властивості соснової олії
Огляд
Соснова олія - це безбарвна ефірна олія, яка іноді досягає блідо-жовтого кольору. Залежно від джерела соснова олія може мати свіжий, землистий, лісовий, бальзамічний або сухий запах.

Цю олію також називають олією листя ялиці, її не слід плутати з олією кедрових горіхів. Олія кедрових горіхів - це рослинна олія, що використовується переважно в кулінарії. Його отримують із насіння сосни.
З іншого боку, соснову олію добувають паровою перегонкою листя. Загалом соснова олія надходить із дерев Пінус. Деякі з його відомих різновидів включають:
1. Карликова сосна (ялівець) - високе дерево, зібране із швейцарських Альп. В Європі ця рослина використовується для лікування захворювань шкіри та шкіри голови.
2. Сосна з довгим листям - Це дерево, яке виростає до 45 метрів, походить із Сполучених Штатів Америки і широко використовується. Цей вид соснової олії використовується для профілактики цинги.
3. Норвезька сосна - це вічнозелене дерево має червонувато-коричневу і глибоко потріскану кору, в якій ростуть пари довгих, жорстких голок. Здебільшого продукти цієї сосни є гіпертонічним, тонізуючим стимулятором.
Соснова олія містить між 50% -97% монотерпенових вуглеводнів, з яких 60% -65% становить речовина, що називається о-терпінеол. Крім того, він також містить дипентен, борнілацетат, кадідену або камфору. Найкраще змішувати соснову олію з ефірними оліями, такими як кедр, розмарин, шавлія або ялівець.
Будьте в курсі еволюції епідемії коронавірусу в Румунії! Захищайте себе та захищайте інших, дотримуючись заходів запобігання, рекомендованих владою.
Зміст статті
Як отримати соснову олію
Ефірне масло сосни отримують дистиляцією парою свіжих гілок та хвої. Для вилучення нафти рослинний матеріал поміщають у контейнер і піддають дії надзвичайно високих температур.
- чашка солодкого мигдалевого масла;
- 2-3 склянки хвої;
- банку з великим горлом з кришкою;
- мояр сі маточка;
- марля;
- темна пляшка з кришкою для зберігання.
Користь ефірної олії сосни пов’язана з її антибактеріальними, знеболюючими, сечогінними, енергетичними, антисептичними або ароматичними властивостями. Ці переваги можна перелічити як такі:
а. Догляд за шкірою - Однією з найважливіших корисних властивостей соснової олії є її роль у лікуванні різних проблем шкіри. Дерматологи часто призначають олію для лікування псоріазу, свербежу, прищів, екземи, шкірних захворювань, корости, ран або бліх. Соснова олія дає баланс і може діяти як антиоксидант проти вільних радикалів, що може негативно позначитися на здоров’ї вашої шкіри. Вільні радикали атакують здорові клітини і можуть спричинити пошкодження шкіри, що призводить до передчасного старіння або зморшок. Соснова олія може боротися з цими негативними наслідками.
б. Косметика - Ефірна олія сосни має чарівну есенцію і надає приємний запах косметиці, в якій вона використовується. З нього роблять парфуми та ароматні вироби. Крім того, соснова олія може виводити воші з волосся і широко використовується як масаж або олія для ванни. Ось чому ви часто бачите наявність соснової олії у складі мила чи засобів для чищення.
в. Обмін речовин - Ефірна олія сосни підвищує активність метаболізму. Це корисно для очищення організму завдяки здатності лікувати кишкові проблеми. Це сечогінний засіб і допомагає виводити надлишки води з організму за допомогою сечовипускання. Стимулюючи частоту та кількість сечі, ви також виведете з організму сечову кислоту, надлишок води, солі або жирів. Ефірна олія сосни підтримує нирки здоровими. Застосовується при харчових отруєннях, оскільки стимулює організм швидше переробляти та виводити токсини, а потім швидше виводити їх із сечею.
Зелена квасоля - харчова інформація та корисні рецепти
Спеції та трави, які варто спробувати
Переваги антицелюлітних кремів
г. Проти болю - Соснова олія вважається хорошим знеболюючим засобом і є підходящим засобом для людей, які страждають від болю в суглобах, артриту або ревматичних захворювань. Окрім того, що це знеболюючий засіб, він також є протизапальним засобом, що означає, що він зменшує запалення та почервоніння в різних уражених ділянках, усуваючи тим самим біль одночасно. Це може завадити приймати два різні ліки, тому застосовуйте лише хвойну олію на уражені ділянки.
е. Стресові розлади - Користь соснової олії для здоров'я також включає емоційні переваги. Це створює енергійне відчуття і ефективно знімає психічний стрес з будь-якого джерела. Застосовується як ліки для усунення надниркової втоми та покращення настрою. Регулярний масаж сосновою олією може надати розумової ясності, усуваючи тривогу та нервову напругу. Нарешті, він виявився досить корисним для людей, які страждають від поганої концентрації уваги та втрати пам’яті. Хоча в цій області потрібні подальші дослідження, соснова олія традиційно використовується для цієї мети в багатьох культурах світу.
е. здоров’я очей - Ефірна олія сосни може нейтралізувати вільні радикали завдяки своїй антиоксидантній здатності, що позитивно впливає на здоров’я очей. Дегенерація жовтої плями, катаракта та інші захворювання, пов’язані із зором, зумовлені наявністю вільних радикалів у навколишньому середовищі, які спричиняють деградацію наших клітин. Ефірна олія сосни асоціюється з покращенням здоров’я очей та захистом їх від природних, вікових дефіцитів.
г. Інфекції - Соснова олія є природним засобом від різних інфекцій, включаючи інфекції сечовивідних шляхів. Ця властивість знову ж обумовлена його антибактеріальними компонентами.
ч. Аварії - Це справжній антисептик і регулярно застосовується для лікування фурункулів, порізів, травм, спричинених різними видами спорту. Це пов’язано не тільки з його антисептичними та протигрибковими властивостями. Грибкові інфекції є одними з найнебезпечніших та найважчих для лікування станів, і якщо вони стають внутрішніми, вони можуть призвести до летального результату. Тому використання соснової олії необхідно для очищення системи від будь-якої дії грибкових інфекцій.
i. Проблеми з диханням - Соснова олія дуже корисна для лікування проблем з диханням і часто використовується для лікування кашлю. Це пов’язано з його відхаркувальною здатністю, а це означає, що вона послаблює дію слизу в дихальних шляхах, тому його легше усунути. Використовуючи соснову олію в дихальних шляхах, ваше тіло здатне швидше боротися з початковими інфекціями та скорочувати час відновлення.
Ефірна олія сосни дуже добре зменшує запалення жовчного міхура та частоту жовчнокам’яної хвороби.
Внутрішнє споживання соснової олії може бути небезпечним, оскільки існує ймовірність пошкодження нирок. Його не слід застосовувати людям, які мають проблеми з нирками. Крім того, олія може викликати подразнення надзвичайно чутливої шкіри, тому її потрібно застосовувати в розведеному вигляді. Діти та люди похилого віку не повинні використовувати цю олію, оскільки це може спричинити підвищений тиск або подразнення.
Природні консерванти
Псоріаз та його зв’язок з депресією
Як фармацевти допомагають вам, коли стикаєтесь із проблемою здоров’я?
Використання соснової олії
1. Одорування - Це чудовий природний дезодорант для дому, оскільки він усуває бактерії та мікроби, які можуть призвести до забруднення та неприємних запахів. Соснова олія здатна боротися з токсинами в повітрі, які можуть спричинити застуду, грип, головний біль або шкірні реакції. Це одне з найбільш корисних ефірних масел для поліпшення імунної функції. Використовуйте соснову олію на очищувальному диску і розміщуйте її в смердючих місцях, щоб природним чином освіжити повітря.
2. Побутовий прибиральник - для очищення кухонних стільниць, різноманітних приладів, ванної кімнати або підлоги, поєднайте кілька крапель соснової олії та води у пульверизаторі та розпорошіть на будь-яку поверхню перед тим, як витирати чистою тканиною.
3. Кухонні предмети - для очищаючого ексфоліанту з більш глибокою якістю поєднуйте кілька крапель соснової олії з харчовою содою і перемішуйте до отримання густої пасти. За допомогою губки вимийте та видаліть з горщиків цвіль, плями або залишки.
4. Підлога - щоб почистити підлогу і залишити дуже приємний запах, додайте півсклянки білого оцту разом з десятьма краплями соснової олії у відро і затирайте на різних дерев'яних поверхнях.
5. Вікна - у поєднанні з оцтом соснова олія може видаляти залишки з вікон або дзеркал, залишаючи блискучі та чисті поверхні. Спробуйте використовувати цей метод для очищення блендера, посудомийної або пральної машини.
6. Протизапальний - Соснова олія використовується для усунення вільних радикалів, що може призвести до болю або набряків різних ділянок, що може сприяти хронічним захворюванням, включаючи артрит або рак. Щоб давати собі соснову олію в якості добавки, ви можете додати одну-дві краплі чаю або гарячої води з лимоном (це рекомендується лише в тому випадку, якщо ви використовуєте 100% чисте органічне масло).
Соснова олія, як правило, безпечна, за винятком поодиноких випадків чутливої реакції у деяких людей. Олія карликової сосни є поширеною причиною дерматиту.
Якщо ви плануєте завагітніти, вже вагітні або годуєте грудьми, найкраща порада - не використовувати соснову олію або будь-яке ефірне масло, якщо ваш лікар не погодиться.