Водорості в косметиці те, що корисно для шкіри; L; ODAITIS
Якщо вже кілька років водорості запрошують наші тарілки, вони також мають багато переваг для нашої шкіри. Використання морських водоростей походить не з вчорашнього дня, в рукописі китайської фармакопеї, 2700 року до нашої ери, вже згадується про їх інтерес до засобів по догляду. Лише в останні часи і завдяки відкриттю багатства їх складу медична та косметична промисловість широко використовувала та використовувала їх.

Морські водорості ... на будь-який смак
Водорості - рослини, близькі до грибів. Окрім свого багатства поживними речовинами, вони мають дуже цікаву антибактеріальну та протигрибкову здатність. Ці багатства різняться залежно від кольору водоростей. Дійсно, водорості можуть бути зеленого, червоного, синього або коричневого кольору, і Франція охоплює велику різноманітність водоростей, деякі з яких можна використовувати в косметології:
- Червоні водорості, такі як ірландський мох, відомий своїм зволожуючим та пом'якшуючим ефектом, або Palmaria Palmata, що мають псевдозріджуючі та тонізуючі властивості, ідеально підходять для мікроциркуляції шкіри та покращення блиску шкіри.
- Зелені водорості, такі як Ulva lactuca (морський салат): це водорості, багаті магнієм, що використовуються в основному для своїх зволожуючих властивостей.
- Сині водорості: вони допомагають боротися зі старінням шкіри та обмежують появу ознак старіння.
- Бурі водорості, такі як Laminaria Digitata, Fucus spiralis та Himanthalia elongata (морська квасоля): це ремінералізуючі, зволожуючі, захисні, регенеруючі, заспокійливі та пом’якшувальні водорості.
Всі ці водорості забезпечують шкіру насиченим і поживним коктейлем високої якості, що цікавить професіоналів. Зверніть увагу, що в косметиці популярністю користуються особливо коричневі водорості. з яких добувають альгінати, косметичні компоненти.
Коротка історія альгінатів
Альгінати, слизові речовини, в основному отримані з бурих водоростей, були відкриті в 1860-х роках британцем Стенфордом, який бачив у них особливий інтерес до їх фізико-хімічних властивостей. Головною його характеристикою є здатність до гелеутворення, що дуже корисно в галузі текстилю, харчової промисловості, медицини та косметології.
Дуже рано фармацевтична промисловість провела дослідження альгінату з метою розробки нових допоміжних речовин для ліків та перев’язувальних засобів (шкіри, шлунку та гемостатиків). З тих пір інтерес до цієї природної молекули неухильно зростав. Таким чином, альгінат є основним компонентом лікування, що використовується для лікування ран, шлунково-стравохідної рефлюксної хвороби або кровотеч. Він також широко використовується як допоміжний засіб для стабілізації, суспендування, зв’язування та як і раніше модифікації в’язкості препаратів. Альгінат також дозволяє отримати мікрокапсуляцію активних інгредієнтів та їх вивільнення відповідно до контрольованої кінетики. Завдяки своїм фізико-хімічним властивостям, природному походженню та біорозкладаності альгінат виявляється «ідеальною» речовиною для використання як біоматеріал. Однак, з огляду на його великі та численні якості, галузі все ще продовжують розробляти нові програми.
Саме альгінат натрію найчастіше використовується в косметиці. Це природний полісахарид. Його екстракція передбачає подрібнення сухих водоростей, а потім суспендування в гарячому розчині бікарбонату натрію, який також називають харчовою содою, яку ви використовуєте для приготування їжі, очищення тощо. Потім розчин фільтрують для отримання розчину альгінату натрію. Альгінат натрію використовується як для приготування барвників, фарб, так і як харчова добавка для додання вершковості молочним десертам, морозиву, їстівним желе та морозиву або для надання м’якого дотику та оксамиту за допомогою косметичних препаратів. Він також має ту перевагу, що є гіпоалергенним.
Косметичні властивості та переваги водоростей
Протягом десятиліть лабораторії вивчали водорості, щоб розробляти високоякісні косметичні продукти та приносити всі переваги моря шкірі. Це дозволяє їм найкраще адаптувати свої формули для кожного типу шкіри та для кожної потреби. Деякі з них навіть розвивають стійке вирощування морських водоростей у відкритому морі, щоб контролювати якість їх інгредієнтів та зберігати морські ресурси.
Таким чином, водорості пропонують безліч дуже цінних дій для нашої шкіри. Ці морські рослини вміють робити все: поглинають УФ-промені, відновлюють шкідливий вплив сонця, зволожують епідерміс, розгладжують шкіру, забезпечують оновлення наших дрібних клітин.
У L’ODAÏTÈS, вашому майстрі ботанічної косметики, ми переконалися з самого початку в їх надзвичайній потужності. Ви знайдете альгінат натрію в масці "Lumière Well Aging - Sève Divine". Багата на поліфеноли, потужний антиоксидант, ця маска є перш за все енергетичним засобом, який підсилює метаболізм шкіри та згущує її, надаючи їй безпрецедентного сяйва та світла! Альгінат натрію сублімує текстуру цієї маски, надаючи їй м’яке, тане і бархатисте відчуття, а також підсилює її згладжуючу та в’яжучу дію, що вбирає ваше обличчя світлом.
Окрім своїх численних переваг, водорості мають незаперечну перевагу в тому, що вони прекрасно переносяться шкірою. Ми також говоримо про біоафінність або навіть біосумісність. Багато експертів сходяться на тому, що за океаном та морськими активними інгредієнтами є майбутнє у фармацевтичній, харчовій та косметичній галузях.
Ми не зможемо завершити цю статтю без цього невеликого екологічного повідомлення жителям Середземноморського басейну або тим, хто все ще перебуває у відпустці в Середземному морі, хто, безсумнівно, знає гербарій Посідонія. Хоча posidonia живе у воді, не слід вірити, що це водорості, а водна квітуча рослина, абсолютно необхідна для морської екосистеми, це одне з легенів нашого дорогого Середземного моря, зокрема місце нересту та "розплідник" "для риби. Риболовецька діяльність і причал човнів, які відривають цю рослину своїми якорями, є однією з загроз, яка значно послаблює її виживання сьогодні. Давайте разом працюватимемо над його захистом та захистом наших водоростей.