Жодного виходу вугілля Чорне не робить прекрасним - ДЕДЖАЮ

БЛОГ КОСМЕТИКИ

Косметика насправді повинна зеленіти ... але все більше продуктів стає чорними. Вугілля, тут «активоване вугілля», є важливим інгредієнтом багатьох засобів для чищення і досить добре продається.

Після того, як активоване вугілля було позитивно роздуто в косметиці між 2015 і 2016 роками, стало трохи тихіше щодо цих продуктів. Все-таки вугілля стало постійним пристосуванням. На той час під заголовком видання Brigitte, найбільшого жіночого журналу в Німеччині: «Активоване вугілля: чорна речовина надихає світ косметики» (1).

Рисунок 1: Запит тренду Google від 20 лютого 2020 року. Ви можете чітко помітити збільшення пошукових запитів на активоване вугілля з 2015 року, що в 2016 році призвело до короткого галасу. Це відбувається переважно в англомовній зоні. Тим не менше, активоване вугілля залишається на відносно високому рівні пошукових запитів. Актуальні з моєї точки зору поєднання з чищенням обличчя або проти забруднення не шукаються.

Які продукти є з вугіллям?

Активоване вугілля - це медичний засіб для детоксикації, технічна фільтруюча речовина для рідин та газів, наприклад, у фільтрі витяжки. Величезна питома поверхня робить її придатною для цих областей застосування (2).

У косметиці вугілля в основному використовується в засобах для чищення, проти вугрів або в зубній пасті. Але його також можна знайти в милі або губці. Але він також представлений у всіх каналах збуту: дискаунтерах, аптеках, парфумерії, а також в органічних магазинах.

Як отримати активоване вугілля?

Вугілля є цінною сировиною і в основному складається з елемента вуглець: C. Тверде вугілля утворилося приблизно 300 мільйонів років тому, коли первісні ліси перетворювались на перегній, торф, а потім під тиском у вугілля (3). Виникли великі вугільні пласти, які потім систематично експлуатувались у Рурській області з 1800 р. (4). Вугілля сприяло промисловій революції: без нього не було б ні парової машини, ні локомотива, ні ткацького верстата - ні кліматичних змін. Виникло незліченна кількість галузей промисловості, які базувались на використанні вугілля, а також використовували різні види вугілля (5). Звичайно, ви також можете використовувати це вугілля, видобуте з видобутку, для отримання активованого вугілля, але тваринна або рослинна сировина часто використовується як вихідний матеріал. І це знову звучить дуже природно: бамбук привабливіший за брикети.

Рисунок 2: Виробництво активованого вугілля з джерела (6).

Ефективність очищення активованого вугілля обумовлена ​​його великою поверхнею (7), на якій можуть адсорбуватися як молекули, так і токсини.

Рисунок 3: Окрім того, що активоване вугілля складається з дуже дрібних частинок, воно має надзвичайно велику внутрішню поверхню (8), яка складається з пір різного розміру. Це означає, що активоване вугілля здатне адсорбувати безліч різних молекул. Це використовується для деяких косметичних інгредієнтів, наприклад, при фільтруванні рослинних олій з метою усунення небажаних запахів або барвників.

Чи має сенс вугілля в косметиці?

У прикладах застосування вугілля перевага чистячих засобів вражає. І це має сенс, оскільки активоване вугілля може адсорбуватися і тим самим усувати великі молекули.

Погляну на приклад зубної пасти. Наша емаль зубів має твердість по Моосу (9) близько 5, полірувальні речовини з твердістю нижче, які можуть видалити наліт (10), не пошкоджуючи емаль. Однак вуглець зустрічається в різних формах. Алмаз, найтвердіша сполука, має твердість по Моосу 10, а графіт також твердість 9 або 0,5, залежно від напрямку навантаження. Завдяки розміру частинок активоване вугілля не зробить значного внеску як очищує тіло, але все одно може зв’язувати речовини із собою за допомогою адсорбції. Зазвичай це високомолекулярні речовини.

Чи має сенс вугілля в косметиці? Думки розділилися. Жіночі журнали, як правило, сприймають використання позитивно, як і великі журнали (1, 11). Вживання аптеки розглядається досить критично (12). З іншого боку, Ökotest знецінює більшість продуктів (13). Оскільки ПАУ, пов’язані з виробництвом (поліциклічні ароматичні вуглеводні), можуть бути включені, і це погано.

Вугільний порошок - геніальна плутанина термінів як маркетингова стратегія

INCI розкриває це. Маркетинг нас обдурив. Жоден із розглянутих мною продуктів взагалі не містить активованого вугілля! Це насправді логічно, якщо ви подивитесь на виготовлення того самого (рисунок 2). Він активований (14). І тому не підходить для використання в косметиці. Використовується вугільний порошок, який - хто б міг подумати - це мелене вугілля (15). І це найпростіший "низькотехнологічний".

Оксид заліза чорний CI 77499 також додається до деяких продуктів. Так, Вугільний порошок також має номер CI 77267, що ідентифікує його як брата вуглецевої чорної CI 77266.

Будь то в милі, масці для обличчя або зубній пасті. Вугілля має злегка абразивні властивості, а також, як кажуть, здатне адсорбувати шкірне сало. Однак я не обіцяю особливого ефекту за короткий час витримки. Якщо ви не хочете обійтися без вугілля, можете сміливо використовувати яєчну підкладку та туш для вій (16).

І там вона робить чорне, в дусі "Чорне робить красивим".

література

Фото кредити

Рисунок 2: Взято з веб-сайту Adsorba: https://www.adsorba.com/aktivkohle-produktion

Рисунок 3: Взято з веб-сайту Асоціації друзів студентів та вчених всередині е.http://www.agrokarbo.info/aktivkohle-bio/

Всі інші зображення є нашими власними роботами і можуть бути використані під ліцензією Creative Commons CC BY-SA 3.0