Борсук, де і як він живе Чому його не люблять

Найбільш ранні скам'янілості борсуків у Франції мають вік близько 100 000 років та 800 000 років у деяких євразійських районах. Сьогодні він все ще присутній на нашій національній території, на Корсиці та в інших географічних районах. Упізнаваний за сірим хутром та білими та чорними смугами, цей дуже гарний ссавець є найбільшим із мустелідів, що зустрічаються в європейських країнах. Але це не завжди добре оцінюється. Він навіть є найкращим нуаром фермерів та садівників, і зазнає справжньої бійні, оскільки мисливці ріжуть його просто для розваги. Давайте зустрінемося з борсуком без зайвих слів, жертвою перебільшеного розчарування.

люблять

Європейський борсук: основні характеристики

Європейський борсук (Мелес мелес) - один з чотирьох євразійських підвидів борсуків. Це ссавець ордена Хижаків, що належать до родини Mustelidae яка також включає куницю, ласку або навіть горностай, хомут, норку ... Він мешкає в більшості країн Європи, на рівнинах і в гірських поясах до висоти, що не перевищує 2000 метрів. Харчується зміями, дрібними гризунами, дощовими черв’яками, грибами, сухофруктами, бджолами, слимаками та равликами.

Для позначення європейського борсука використовуються різні імена: звичайний борсук, звичайний борсук, Європейський борсук, звичайний борсук чи навіть тасон.

Його подовжене тіло з широким крупом покрите густим сіро-кольоровим жорсткошерстим хутром. Він схожий на маленького ведмедика. Її конічна головка і морда (наділені чутливими вібрисами) білі та перехрещені поздовжніми смугами чорного кольору. Він має всеїдні зуби і забезпечений дуже міцними невідтяжними кігтями. Незважаючи на свої короткі ноги, він є найпотужніший мустелід в Європі. У зрілому віці він вимірює в холці 30 см, довжину 90 см (що включає його кущистий хвіст близько 20 см) і вагу до 20 кг у деяких зразках. Що стосується його піків швидкості під час подорожі, вони можуть досягати 30 км/год завдяки потужності його ніг.

У борсука є перш за все a нічна активність. З чудовим слухом та гострим нюхом у 800 разів більше, ніж у людей, у нього не дуже хороший зір. Це тварина, яка позначає свою територію за допомогою ароматної речовини, що виробляється двома анальними залозами.

Що таке борсукові хижаки ?

Основними хижаками борсука є лисиця, рись, орел, філин, вовк, собака, а також людина. За певних обставин борсуки (борсуків) можуть вбити батьки.

Слід також зазначити, що багато дорослих та неповнолітніх особин є жертвами певних захворювань, до яких вони особливо схильні, як це відбувається у випадку туберкульоз великої рогатої худоби (Mycobacterium bovis) та деякі лють.

У дикій природіймовірна тривалість життя борсуку близько 15 років, йому близько 20 років, коли тварина живе в неволі. Зверніть увагу, що третина дорослих тварин цього виду щороку гине в дикій природі, найбільша кількість смертей зафіксована у самців. Це пояснює, чому борсуки (самки борсуків) найчисленніші.

Барсук, інженерний вид

Це нора тварина, кремезний і могутній, здатний перемістити до 40 тонн землі викопати численні галереї та створити від 40 до 80 входів. Його будинок складається з головної і вторинної нори. Саме в такому лабіринті він поселяє свою сім’ю та зберігає продукти. Це відмінний копач завжди вибирайте місце, яке не піддається затопленню, далеко від місць проходу, де дощові черв’яки рій і де ґрунт добре дренований. Крім того, він, як правило, приціляється до пухкої землі, оскільки створення галерей вимагає менших зусиль.

Він не соромиться користуватися норами лисиць, а деякі тварини користуються норами, викопаними борсуками. Усі вони живуть у злагоді. Борсуки із задоволенням живуть з лісовими котами, кроликами і навіть тільцями.

Дано великі можливості борсука копати і до обладнати галереї глибиною до 5 м, вид - як і великі броненосці та бобер - вважається а інженер-вид. Це означає, що своєю діяльністю і навіть лише своєю присутністю борсук здатний суттєво змінити своє оточення.

Борсук звичайний: розмноження

У групі борсуків є помірно виражена ієрархія. Однак розмноження, як правило, є прерогативою лише домінантів виду. Певна соціальна згуртованість встановлюється, наприклад, між матерями, які виховують або доглядають за молоддю своїх родичів.

Від 2 роки, борсуки досягають своїх статева зрілість. Шлюбний сезон починається після холодної погоди, відразу після періоду спокою борсуків. Але якщо взимку вони не дуже активні, вони не впадають в сплячку. Цей романтичний період відбувається між січнем і березнем. Перш ніж бути мамою, борсук зовсім не відданий одному чоловікові, далеко не так, оскільки він поєднується з кількома борсуками клану. Після народження самка і самець складають міцну і вірну пару.

Однак слід зазначити, що самка може спаровуватися в різний час року, тобто коли вона сприйнятлива. У борсуків ми говоримо прозатримка ово-імплантації оскільки кожна запліднена яйцеклітина не відразу імплантується в матку, а залишається в очікуванні протягом тривалого часу, іноді 10 місяців.

Як тільки запліднена яйцеклітина імплантується в матку, вагітність починається і триває це 2 місяці. Тому іноді до пару після спарювання народжуються борсуки. Борсук може мати від 2 до 7 немовлят на підстилку. Мати піклується про воду в норі, яку збудував і створив самець. Борсуки вразливі при народженні, оскільки їхні очі ще не відкриті, їхні тіла ще не мають достатнього хутра, щоб зігріти їх, і вони не можуть рухатися. Їх мати годує їх грудьми 3 місяці, але приблизно через 6 тижнів після народження немовлята вже виходять з нори, де вони грають між собою, чекаючи вигодовування.

Борсук, нелюба тварина

Протягом 1970-х років багато нор борсуків були предметом організованих газових кампаній для боротьби зі сказом. Борсуки не мали шансів вижити, оскільки їх або отруїли в своїх норах, або їх вбили мисливці, розташовані біля різних виходів з галерей. На щастя, у 1986 році борсуки насолоджувались ефективна кампанія вакцинації проти сказу. Вакцини у вигляді приманки були депоновані в місцях їх проживання.

Без сумніву, оскільки борсук тисячами років був широко затребуваний мисливцями, він сьогодні рідко живе у відкритих умовах. Він воліє захищатися в густих живоплотах, заростях і навіть у лісах та лісах, але це так жертва дорожнього руху яка посилюється з року в рік.

У Франції вважається полювання на борсуків " настільки жорстоким, наскільки непотрібним "І це виправдано помилковою необхідністю регулювання, бо насправді це хобі! На них полюють із рушницями або мисливськими собаками, їх вбивають ногою або лопатою. абсолютне шоу жахів. Ця маленька шанована тварина, навіть відверто улюблена, класифікується серед шкідливий, особливо в сільськогосподарських угіддях та приватних садах, а також тому, що це так носій важких захворювань. Проте він дуже соціальна, мирна тварина, яка нічим не виділяється. Він захищений нашими європейськими сусідами. Прийшов час, що у Франції різанина зупинись і борсук нарешті є предметом захисної кампанії.