Дуже жвава пташечка, яка не залишається на місці! Сад Оскопа, все наше тваринне життя
Дуже жвава маленька пташка, яка не залишається на місці !
Чубатий Рен - Голдкрест
Regulus regulus
(Лінней, 1758)

Посвідчення особи:
Цей частково мігруючий вороб’ячий з родини Regulidae - одна з найменших птахів у Європі.
Розмір: 9см.
Вага: від 5 до 7 грам.
Тривалість життя: близько 5-7 років.
Тонкий і загострений чорний дзьоб.
Кругле, кремезне тіло із зелено-жовтим оперенням у верхній частині, тоді як нижня сторона біло-біла.
крила темніші з двома білими брусками крил.
Самця відрізняє помаранчева шапка, окантована чорною лінією, яку він малює під час залицянь, тоді як самка чітко жовта, також окантована чорною.
Чорні очі оточені короткими білими пір’ям.
Місце проживання: парки та великі сади, засаджені хвойними або хвойними та змішаними лісами.
Розмноження: З квітня по липень у гнізді з моху, лишайників, павутинних павутин, ниток коконів та пір’я комах, розташованих у верхній частині хвойних дерев, відбувається 2 розплоди на рік. Самка відкладає там від 7 до 10 яєць, які у неї виникають проблеми з інкубацією, враховуючи її невеликі розміри. Обидва батьки годують молодняка личинками комах і дрібними павуками. Молодняк здійснить політ через 2-3 тижні після вилуплення.
Молоді люди схожі на дорослих, за винятком кольорової шапки на голові, якої вони не матимуть до першої осені.
Дієта: Рен комахоїдні, гіперактивні, вони постійно шукають комах (мух, попелицю, ...), личинок і павуків.