Какао-масло, справжній захват!

Давно обмежене шоколадом, какао-масло робить свою революцію, на наше велике задоволення. Наблизьте цей жир, який приховує багато секретів ...

Текст Орелі Гарро

Що це саме ?

Какао-масло - це не що інше, як рослинний жир, одержуваний з какао-бобів, основного елемента у виробництві шоколаду. Він існує у декількох формах: блок, банка, пастила або порошок. Останній найпростіший у використанні для приготування їжі, оскільки дозволяє дуже точно дозувати. Какао-боби - це насіння, знайдені в стручку какао, який за формою нагадує кульку для регбі! Для отримання какао-масла боби, висушені та прожарені, подрібнюють у пасту, а потім пресують. З цього пресування витягуються два елементи: какао-порошок, який міститься в гарячих шоколадних цукерках, і жир, відоме какао-масло. Слонової кістки до темно-коричневого кольору, масло какао тверде і розріджується від 35 ° C. Ось чому шоколад тане в роті !

справжній

З хорошим маслом !

Як і всі жири, масло какао має високу калорійність. Але будьте впевнені, у ньому багато достоїнств! В основному він забезпечує омега 9, який корисний для серцево-судинної системи, і вітамін Е, природний антиоксидант. І хоча воно належить до сімейства насичених жирних кислот, як і сильно злоякісне пальмове масло, воно містить по суті стеаринову кислоту, яка не підвищує рівень холестерину в крові.

Солодка солона

Хоча протягом тривалого часу він обмежувався майже ексклюзивним використанням у виробництві шоколаду, зараз він відкривається для інших горизонтів. І це добре! У випічці кондитерських виробів він вигідно замінює желатин: коли він рідкий, його розпорошують на десерти для отримання порошкоподібного ефекту, його висушують у глазурі для блискучого результату, він включається у такі препарати, як креми, муси, макаронні намазки та морозиво для м'яка і кремова текстура. З солоної сторони посипте його їжею: воно замінить масло або масло для приготування їжі. Його нейтральний смак зберігає їх аромати, і він може витримувати високі температури (до 200 ° C), не погіршуючись. Після розплавлення він покриває овочі тонкою блискучою апетитною і захисною плівкою.

Вся в красі ...

Його використання не обмежується кухнею! Какао-масло також творить чудеса в косметиці: зволожуючий, заспокійливий, загоюючий, антиоксидант ... Завдяки своїм численним перевагам воно є виборним союзником для живлення шкіри (з її пом’якшувальними властивостями) та збереження її пружності, догляду за губами, відновити життєві сили сухому волоссю ... У сирому і нерафінованому варіанті воно навіть має зміцнюючі та схудліві властивості.

Де я його знаходжу ?

Це легше отримати, ніж кілька років тому, коли його використання в основному було призначене для професіоналів. Сьогодні він зазвичай доступний в органічних магазинах, спеціалізованих кондитерських та на веб-сайтах.

Збереження

У прохолодному сухому місці, захищеному від світла, масло какао зберігатиметься від двох до п’яти років. Після запуску він зберігатиметься протягом декількох місяців.

Сирий або вишуканий ?

Колір варіюється залежно від ступеня вишуканості. Чим більше воно фільтрується, тим світліше його колір, нейтральний смак та стриманий запах какао.

Поділіться статтею "Ми плавимось для какао-масла!"

Поділіться дописом "Ми плавимось для какао-масла!"