Користь кокосового масла; 24 ГОДИНИ

Кокосова олія за останні роки набуває все більшої популярності, корисно як для зовнішнього, так і для внутрішнього використання.

Ось корисні властивості кокосової олії для здоров’я.

Півень він має чудовий аромат і, крім того, має користь для здоров’я. Кокосове масло є твердим при кімнатній температурі і стає рідким із підвищенням температури.

За даними Міністерства сільського господарства США (USDA), одна чайна ложка або 15 мл кокосової олії містить:
● 120 калорій
● 0 г білка
● 14 г жиру, з них 12 г насиченого, 1 г мононенасиченого і 0,5 г поліненасиченого
● 0 мг холестерину

користь

Кокосове масло захищає волосся

Кокосове масло допомагає здоровий ріст волосся і надає блиск. Ось чому його використовують як олію для догляду за волоссям та у складі різних засобів по догляду за волоссям. Також можна використовувати органічну кокосову олію. Його просто наносять на волосся або використовують як маску для волосся. Для запобігання лупи шкіру голови можна масажувати кокосовим маслом.

Для пошкоджених кінчиків нанесіть на наконечники трохи кокосової олії і масажуйте, не вмиваючись.

Кокосова олія та здоров'я шкіри

Чи знали ви, що кокосове масло - чудовий союзник для шкіри? Чисте кокосове масло холодного віджиму, органічне, не генетично модифіковане, діє як ефективний зволожуючий крем для всіх типів шкіри, особливо для сухої шкіри. На відміну від мінеральної олії, воно не може чинити шкідливого впливу на шкіру.

Це також допомагає лікувати різні шкірні проблеми, включаючи псоріаз, дерматит, екзема та інші шкірні інфекції. З цієї причини кокосове масло є основним інгредієнтом для різних засобів по догляду за тілом, таких як мило, лосьйони та креми, які використовуються для догляду за шкірою. Кокосове масло може навітьзатримує появу зморшок і старіння шкіри, завдяки своїм антиоксидантним властивостям.

Кокосове масло можна застосовувати як пом’якшувальний зволожуючий лосьйон після ванни, можна використовувати для зняття макіяжу, в тому числі в області очей, як бальзам для губ, як загоюючий засіб, при атопічному дерматиті, після гоління або епіляції, як масло для ванни, для ніг тріщини, після перебування на сонці, для відлущування (разом з кавовою гущею), для пом’якшення кутикули тощо.

Кокосове масло має коефіцієнт захисту від сонця 4, тому воно може трохи захистити від сонця. Однак, якщо ви тривалий час перебуваєте під сонячним світлом, слід використовувати інший метод захисту від сонця з більш високим SPF.

Кокосове масло і схуднення

Кокосове масло також може бути корисним для схуднення. Кокосове масло холодного віджиму, холодного віджиму може допомогти зменшити жир у животі, якщо воно замінює інші види олії. Він також легко засвоюється в порівнянні з іншими харчовими оліями і допомагає здоровому функціонуванню ендокринної системи.

Тригліцериди середньої ланцюга в кокосовій олії можуть збільшити кількість калорій, які спалює ваше тіло, порівняно з такою ж кількістю калорій у довголанцюгових жирах. Збільшує швидкість метаболізму в організмі, спалюючи більше калорій і допомагаючи людям із ожирінням та надмірною вагою схуднути.

Кокосова олія та здоров'я порожнини рота

Кальцій - важлива складова зубів. Оскільки кокосова олія fприскорює засвоєння кальцію організмом, це допомагає розвивати міцні зуби. Це також може запобігти появі порожнин і зменшити гінгівіт і відкладення зубного каменю.

Може використовуватися для чищення зубної пасти, нанесення безпосередньо на уражені ділянки або полоскання рота маслом (витягування масла).

Кокосова олія має протимікробні, противірусні та протигрибкові властивості

Деякі бактерії та віруси покриті шаром ліпідів, що захищають ДНК. При споживанні кокосове масло руйнує ліпідну мембрану, вбиваючи патогенні мікроорганізми, не знищуючи господаря. Антимікробні властивості надають моногліцериди та вільні жирні кислоти (переважно лауринова та капринова кислота), що містяться в кокосовій олії.

Кокосова олія та здоров’я серця

Кокосова олія знижує рівень тригліцеридів, LD-холестерину та загального холестерину, одночасно підвищуючи рівень HDL-холестерину або "хорошого" холестерину та покращуючи антиоксидантну функцію та фактори згортання крові.

Лауринова кислота, присутня в кокосовій олії, допомагає запобігти різним проблемам із серцем, таким як високий рівень холестерину та високий кров'яний тиск. Обов’язково але споживається в помірних кількостях, як і будь-яке інше джерело жиру.

Всі кокосові олії однакові?

Категоричний НЕ. Переробка, обробка та дезодорація можуть змінити хімічний склад кокосової олії та можуть значно знизити рівень корисних антиоксидантів. Для споживання їжі рекомендується незаймане та/або органічне кокосове масло, виготовлене холодним пресуванням, без хімічної обробки.

По суті, існує лише два типи кокосової олії: незайманий і вишуканий. Віргінська олія запашна і на смак нагадує кокосове горіх, тоді як рафінована олія без смаку та запаху.

ПОРАДИ

● Кокосове масло слід вживати в помірних кількостях.
● Уникайте продуктів, що містять гідрогенізоване кокосове масло.
● Зберігайте кокосове масло в прохолодному темному місці. Як і інші насичені жири, він твердий, коли він має кімнатну температуру, і при нагріванні зріджується.
● На відміну від більшості інших масел, кокосова олія має високу температуру плавлення - близько 24-25 градусів Цельсія.
● Якщо наносити зовнішньо на волосся або шкіру, розтопіть у мисці. Якщо він використовується для варіння, його можна додати твердий.