L; кунжутне масло відкриває двері для його переваг!
Продовжимо наш круглий стіл рослинних олій! На кухні або у ванній рослинні олії містять виняткові властивості. Після ріпакової олії зупинимось на кунжутній олії.

Безумовно, завдяки ентузіазму кулінарії в іншому місці ми відкриваємо або відкриваємо заново кунжутну олію. Ця олія своїм особливим смаком та ароматом надає стравам екзотичної ноти та дуже популярних азіатських акцентів! Але це, звичайно, не єдина його якість. Зволожуючи та живлячи, вона знає, як доглядати за найбільш тендітною шкірою. Тонізуючий засіб, ця рослинна олія широко використовується при аюрведичному масажі.
Кунжутне масло, опис та загальне
Кунжут, Sesamum indicum, є однорічною олійною рослиною, родом з тропічної Азії і належить до сімейства Pedaliaceae. Її культивують в Африці та Азії тисячоліття. Можливо, там є кунжутперша рослина, з якої добували їстівну олію близько 3500 років тому в Месопотамії.
Виробництво та споживання кунжуту
Світове виробництво кунжуту, яке становить 3 мільйони тонн на рік 2/3 зосереджено в 3 країнах: Китай, Індія та Бірма. Африканські країни також є виробниками меншою мірою. З іншого боку, вони є органічний, а іноді навіть справедливий сектор торгівлі, який починає розвиватися, особливо в Буркіна-Фасо чи Малі.
Виробництво олії керується трьома великими виробниками насіння. Вони тримаються майже 70% ринку кунжутної олії. Далі слідують Японія та Корея, потім країни Близького Сходу.
Кунжут споживають найбільше в Азії та Єгипті: насіння, що лущиться, їдять в пюре ( тахіні наприклад, кунжутний крем, що служить основою для багатьох східних страв), як спеція або в кондитерських виробах.
Колірна палітра дрібних насіння, що видобуваються з рослини, коливається від білого до коричневого і навіть чорного. Вони є дуже багата на ненасичені жирні кислоти: кожне насіння містить 55% жиру, саме тому він не зберігає багато (насіння, як правило, прогіркають).
Склад кунжутного масла
Олія, видобута з кунжутного насіння, жовтуватого до бурштинового кольору. Це залежить від спосіб його вилучення. Це можна взяти з смажене насіння що робить його темним і підсилює його смак підсмаженого фундука. За смаком воно схоже на масло волоського горіха. Це також взято з несмажене насіння; в цьому випадку олія прозоріша, без запаху і зберігає свій тонкий кунжутний смак.
Склад для 75 г кунжутного масла
- 13,3 г білка
- 17,6 г вуглеводів
- 37,3 г жиру
- 6% води
- 7,6 г клітковини
Кунжут, користь для здоров’я
Більшість кунжутних олій складаються з ненасичених жирних кислот. Таким чином, він містить 40% олеїнової кислоти (моно ненасичений) і 40% лінолевої кислоти або омега-6 (поліненасичений). Він також дуже багатий на волокна, білки та вітаміни (в т.ч. Вітамін Е: від 20 до 50 мг на 100 мг) і в мінеральних солях. Кунжутне масло містить сезамін і деякі лецитин, два природних антиоксиданти, сприятливі для конституції нервових та мозкових клітин.
Ці характеристики роблять його ідеальним маслом для запобігати серцево-судинним захворюванням. Високий рівень ненасичених жирних кислот допомагає регулювати вміст рсприятливий внесок між хорошим і поганим холестерином. Крім того, взаємодія сезамін/вітамін Е цілком може бути корисною для здоров’я, оскільки сприятиме підтримці вітаміну Е в організмі, щоб отримати більше користі від його переваг (профілактика деяких ракових та серцево-судинних захворювань).
основне органічне насіння кунжуту
Детальніше на с.2> кунжутна олія на кухні
Написала Аннабель Кіема
Здравствуйте
чи можна використовувати кулінарне кунжутне масло для шкіри
Дякую за відповіді
Мої батьки виробляють кунжут. проект починає змушувати нас думати про маркетинг. чи можете ви допомогти нам отримати адреси справжніх покупців та переробників як можливих торгових точок?
Huilerie de la Croix Verte поблизу Сомура
привіт, дякую за статтю, чудово читати та знати корисні речі, але у мене є питання, більше схоже на проблему з кишечником, яка мене дуже турбує (тип коліту і більш серйозний). Тож я хотів знати, чи є масло, яке може допомогти мені вирішити свої проблеми або полегшити їх іншим способом, адже щоразу бігати до лікарів не так приємно.
Дякую
сердечно
P.S. Я купив трохи кунжутного масла і приймаю по столовій ложці щоранку. я роблю щось дурне чи ні, ха-ха ?
Дякую за інформацію про кунжут. У мене веснянки. Я можу застосувати це масло або ти мені щось порадиш ?
дякую за вашу відповідь.
сердечно.
Але ви перестанете говорити про хороший і поганий холестерин і дурити людей, холестерин лише один. Прочитайте книги професора Евена та Де Лоржеріла і використовуйте правильні ванни з ЛПВЩ-холестерином ЛПНЩ-холестерин.
Тільки це розбиває всю вашу статтю !
Ваше зауваження було б більш доречним, якби ви використовували правильні терміни.
як виготовляється кунжутна олія
Привіт усім, ось якщо хтось може дати мені уявлення про те, як видобувати кунжутне масло вручну, не проходячи через спеціальну машину, і заздалегідь дякую
Привіт, можу вам сказати. Щоб взяти соняшникову олію, відсортуйте насіння кунжуту, а потім покладіть їх у соняшникову олію. Потім залиште на повільному вогні, поки насіння не зарум’яняться, і варіть, не підсмажуючи. Нарешті просіяти все і включити вітамін Е для збереження. Дякую.
Я виробник і переробник кунжуту в кунжутну олію
Хтось може сказати точну харчову користь цього продукту, а також його недоліки?
Салам Джибо, я хотів би повідомити мене, як добувати кунжутну олію; заздалегідь дякую
я хочу знати, скільки крапель слід випити. Дякую
bjr. хтось скаже мені, якщо в мене є 1 кг кунжуту, скільки олії я маю після
видобуток.
І заздалегідь дякую.
що таке gomasio?
Здравствуйте,
gomasio - солоне насіння кунжуту.
CDLT
ЛІЗАЛІЗА
кунжутна олія дійсно корисна для шкіри, а перевага полягає в тому, що ви можете знайти кунжут на всіх ринках нашого міста.
Кунжутна олія містить 40% омега6 і дуже мало омега3. Остерігайтеся дисбалансу! Занадто багато w6 сприяє запаленню. Льняна олія має інвертовані співвідношення w6/w3 і тому має протизапальні властивості. Віддавайте перевагу білизні, оскільки важко знайти правильне співвідношення w6/w3 у сучасних продуктах харчування.
Але і те, і інше добре в салаті:).
Сезам - це фантастично хороший продукт, який я маю.
Мені здається, що існує суперечність між духом, який керує органічним харчуванням, та фактом збереження продуктів, які не вирощуються в Європі. Можливо, нам слід заново відкрити переваги та смаки наших сусідніх ресурсів.
В даний час кунжут є 10-м перерахованим алергеном.
Він присутній у більшості виробів, що випускаються, як слід, він представлений як надзвичайний продукт. Використовується великими кухарями, у шоколаді, у пресах з ріпакової олії. Модне в органічному землеробстві: чому?
Кунжут для дуже великої кількості алергіків - смертельна отрута. Ми повинні це знати і говорити, особливо у формі олії (отже, прихованої), це не дозволяє нам ідентифікувати її та її високу молекулярну концентрацію, дозволяє нам, велике спасибі, отримати прямий доступ до анафілактичного шоку та знати про нього у летальному випадку ризик.
З’єднайте у великій мисці трохи кунжутної олії, крапельку лимонного соку, кілька крапель соєвого соусу (Maggi). Збийте. Вилийте і змішайте салат із зелені або дитячого шпинату з руколою або… . Дуже просто!
Я використовував його для виготовлення олійної ванни на моєму сухому волоссі, запевняю, бездоганно.
він зволожує та живить волосся.
Я купила кунжутну олію для обличчя. У мене жирна шкіра з прищами та коричневими плямами. Не знаю, чи підходить мені, будь ласка, допоможіть мені
Я пропоную вам зайти на сайт Крістін Куїсіньєс з олеасенції
де ви знайдете всі чудові поради щодо шкіри.
привіт, раджу наносити його на обличчя та волосся ввечері, на обличчя вранці, але уникати сонця
Я кладу його у свій соус з винегрету, і він надає моєму зеленому салату горіховий смак.
Кунжутну олію можна отримати двома різними способами, або заздалегідь обсмаживши насіння на грилі, олія тоді стає темною, а запах схожий на запах горіхів, або натисканням насіння холодною, без обсмажування, l олія тоді прозорого кольору, легкий запах і з сильним смаком і таким чином зберігає всі свої характеристики.
Кунжутна олія містить природний антиоксидант: вітамін Е (від 20 до 50 мг на 100 г олії), сезамолін, лецитин та мінеральні солі, включаючи селен.
Широко використовується в східній кухні, він часто використовується в Південно-Східній Азії, де йому приписують лікувальні властивості, щоб підкреслити смаки, особливо в Японії як олію для смаження для приготування темпури.
Це також цінується в косметиці за його користь для шкіри. Він дійсно дуже проникливий і має регенеративні та пом’якшувальні властивості епідермісу. Вміст вітаміну Е, сезамоліну та лецитину надають йому антиоксидантні властивості для зрілої шкіри.
Кунжутне масло складається з різних жирних кислот, в даному випадку поліненасичених незамінних жирних кислот: лінолевої або омега-6 (40,10%), мононенасичених жирних кислот: олеїнової або омега-кислоти -9 (42,40%) та насичених жирних кислот: пальмітинової кислоти ( 9,70%) та стеаринової кислоти (6,34%).
Існує кілька видів кунжутних олій:
Азіатська кунжутна олія темного кольору завдяки очищеним і обсмаженим насінням. Він зазвичай використовується в китайській та корейській кухні, зазвичай додається в кінці приготування, щоб підкреслити смаки, але не використовується як середовище для приготування їжі.
Індійська олія (олія з ясен або тіля) золотисто-жовта. Кунжутна олія холодного віджиму не має смаку китайської кунжутної олії, оскільки вона виробляється безпосередньо з сирого, а не смаженого насіння.
Кунжутне масло регенерує при лущенні та подразненні шкіри, пом'якшуючи, підтримує зволоження шкіри, легко проникаючи.
Поглинаючи УФ-промені, він допомагає захистити шкіру. Антиоксидант і проти старіння, діє на дрібні лінії та зморшки. Особливо рекомендується для сухої та роздратованої шкіри, шкіри з екземою, псоріазом, десквамацією, пошкодженою шкірою та зрілою шкірою. Він міститься у формі олій для масажу тіла, він заспокоює біль у суглобах (ішіас, біль у спині), відновлюючи бальзами для сухої шкіри, емульсії для ніжної шкіри, процедури захисту від сонця.
Його можна використовувати в чистому вигляді або змішувати з іншими ефірними або рослинними оліями як денний або нічний крем, або як жирову фазу у складі кремів для тіла та обличчя.
Дякую Мерілайн за цю цінну інформацію. Я спробую максимально використати це. Смішно! Я оперував інтуїцією. Я купив 1 кг кунжуту і витягнув невелику кількість олії, саме те, що ви описали. Я сказав собі, воно має бути ідеальним для шкіри, олія здавалася мені такою легкою для перетравлення. Щойно прочитавши ваш коментар, я пообіцяв застосувати ваші поради на практиці.
Ще раз дякую.
Кунжут: Також для використання в іншій формі, GOMASIO, яку можна знайти в таких магазинах, як Biocoop або інших магазинах органічних та дієтичних продуктів. Смачно в салатах та сирих овочах! спробуй !