Масло примули вечірньої - Ефект; Використовуйте як дієтичну добавку getFlow

Корінні американці використовували листя та коріння як їжу. Корінні американці також використовували насіння як лікарські засоби (1). Крім бурякових стрижневих коренів, їстівні також листя, квіти та насіння.

Інгредієнти олії примули вечірньої

Масло примули вечірньої має перевагу у тому, що містить велику кількість лінолевої кислоти, яка в організмі людини перетворюється на гамма-лінолеву кислоту. Інгредієнти олії:

  • 74 відсотки поліненасиченої лінолевої кислоти
  • 8-14 відсотків гамма-лінолевої кислоти
  • 8 відсотків мононенасичених олеїнових кислот
  • Близько 8 відсотків насичених жирів
  • Масло також містить амінокислоти, мінерали та вітамін Е.

примули

Слід з обережністю використовувати тільки масло холодного віджиму.

Різноманітні можливості застосування

Універсальна олія примули вечірньої набуває все більшої ваги в натуропатії. Олія, видобута з насіння, використовується для лікування та симптоматичного полегшення астми, сінної лихоманки, мігрені, високого кров'яного тиску та ревматизму (1). Також його можна застосовувати при менструальних та клімактеричних симптомах. Його приймають внутрішньо при лікуванні симптомів екземи.

  • Алергія
  • вугрі
  • Спазми судин
  • Запалення шкіри
  • Сухість шкіри
  • Проблеми зі шкірою у немовляти
  • сверблячий
  • головний біль
  • Екзема
  • Передменструальний синдром
  • Регулювання жирового обміну
  • Ревматоїдний артрит
  • псоріаз
  • Менопаузальні симптоми
  • Лікування ран

Прищі - це коливання гормонів, яке можна зменшити, приймаючи олію. Масло примули вечірньої містить лінолеву кислоту. Це потрійна ненасичена жирна кислота, яка використовується в лікувальних цілях, особливо у зв’язку з лікуванням вугрів.

Одне дослідження показало, що добавки гамма-ліноленової кислоти зменшують як запальні, так і незапальні ураження вугрів. Учасники дослідження хейліту отримували шість капсул, що містять 450 міліграм (мг) ЕРО тричі на день протягом загальних восьми тижнів (2).

Нейродерміт/псоріаз

Лінолева кислота та гамма-ліноленова кислота - дві важливі поліненасичені жирні кислоти. Тому люди з нейродермітом, які виробляють занадто багато лінолевої кислоти і занадто мало гамма-ліноленової кислоти, отримують користь від прийому. Хоча олію примули часто рекламують як панацею, наука не може з упевненістю сказати, що вона допоможе чи не допоможе. Тому необхідні подальші дослідження (3).

Незважаючи на все, все більше людей, які страждають нейродермітом або псоріазом, повідомляють про поліпшення свого стану. Кажуть, що масло первоцвіту протидіє типовим симптомам, таким як сильний свербіж та лупа. Однак найпоширенішим методом лікування залишається полегшення симптомів.

Згідно з одним дослідженням, пероральне додавання олії допомагає згладити та покращити шкіру. Згідно з дослідженням, гамма-лінолева кислота (GLA) необхідна для ідеальної структури та функцій шкіри. Оскільки шкіра не може самостійно виробляти GLA, дослідники вважають, що прийом багатого GLA масла вечірньої примули допомагає підтримувати шкіру здоровою в цілому (4).

Завдяки своїм ефектам олія примули вечірньої використовується як активний інгредієнт і добавка в косметиці, особливо в кремах для шкіри. Інгредієнти особливо заспокоюють чутливу шкіру і тому можуть бути використані фармацевтично, особливо для свербежу, сухості та лущення шкіри. (5).

Деякі користувачі використовують масло для боротьби з вуграми. Чи є масло вечірньої примули ефективним засобом лікування цього, ще не доведено жодним дослідженням.

волосся

Масло примули вечірньої часто пропонують як ефективний засіб від випадіння та здоров’я волосся. Однак бракує належним чином розроблених досліджень, які чітко підтвердили б це.

Менопауза

Масло примули вечірньої часто використовують при типових симптомах менопаузи, таких як зменшення утворення естрогену та припливи. Доповнення жирних кислот омега може бути дуже корисним. Одне дослідження показало, що жінки, які приймали 500 мг олії вечірньої примули щодня протягом шести тижнів, мали менше, менш важкі та коротші припливи (6).