Мигдальне масло - інгредієнти, ефекти та сфери застосування
Мигдальне масло - це рослинна олія, яку добувають як із солодкого, так і з гіркого мигдалю. Насіння (мигдаль) використовують окремо або як суміш двох сортів. Так звана олія гіркого мигдалю відома як ефірна олія, яку отримують лише з гіркого мигдалю. Мигдальне дерево як деревоподібна або чагарникова рослина належить до роду Prunus сімейства троянд. Він стає приблизно від 2 до 8 метрів у висоту. Гілки мигдалевого дерева широко скручені вгору. Період цвітіння - з березня по квітень, період дозрівання - з липня по серпень. Кісточковий плід є живильним м’ясом ендосперму і використовується в харчових продуктах та косметиці.

Вид Prunus dulcis поділяється на три підвиди:
- Prunus dulcis, підвид dulcis як солодкий мигдаль
- Prunus dulcis, підвид fragilis як шумний мигдаль
- Prunus dulcis, підвид амара як гіркий мигдаль
Гіркий мигдаль застосовується лише в менших кількостях, оскільки він містить отруту амігдалін, з якої під дією ферменту може утворюватися високотоксична синильна кислота.
Хрусткий мигдаль особливо популярний під час Різдвяного сезону, оскільки його розтріскується шкаралупа може бути легко видалена для споживання в сирому вигляді. Мигдаль користується великим попитом на виробництво марципану, особливо серед різдвяних пекарів з краденого. Спочатку, мабуть, із Південно-Західної Азії, мигдальні дерева в основному зустрічаються в Каліфорнії як найбільшій площі обробітку та в Середземноморському регіоні, особливо в Іспанії та Італії. Але також у наших регіонах вони прикрашають наші сади своїми рожевими квітами навесні.
Екстракція мигдальної олії
Мигдальне масло отримують із стиглих мигдалів методом холодного віджиму. Мигдаль спочатку подрібнюють, а потім кілька разів пресують. Холодне пресування зберігає поживні речовини в мигдалі. Певні обмеження температури не перевищуються, щоб забезпечити м'яке натискання. Рідні олії зберігають свою природність завдяки холодному пресуванню. Так звані гвинтові преси застосовуються для холодного пресування на сучасних олійницях, які виробляють лише невелику кількість тепла тертя. Зміна між стисненням і розслабленням має вирішальне значення для безперебійного холодного пресування. Під час розслаблення злив масла подається в ситечко. Потім отриману сиру нафту потрібно очистити від осадів та зважених речовин за допомогою седиментації та фільтрації. Сировина, що утримується при холодному пресуванні, впливає на запах, колір, смак та вміст вітамінів в оліях. Хоча рослинні олії теплого пресування несмачні, олії холодного віджиму визначаються за своїми властивостями самими олійними фруктами. Мигдальні олії Edel Naturwaren мають високу якість і містять багато вітамінів, мінералів та жирних кислот.
Інгредієнти мигдальної олії
Мигдальне масло - це чиста і прозора рідина з ніжно-жовтим кольором. Інгредієнти мигдальної олії включають: Кислоти:
Жирні кислоти
Розрізняють насичені, ненасичені жирні кислоти та поліненасичені жирні кислоти.
- насичені жирні кислоти: жирні кислоти без подвійного зв’язку між атомами вуглецю
- ненасичені жирні кислоти: жирні кислоти з принаймні одним подвійним зв’язком C = C
- поліненасичені жирні кислоти: жирні кислоти з подвійними зв’язками більше 2 C = C
Олеїнова кислота
Найбільшу частку ненасичених жирних кислот у мигдальній олії становить олеїнова кислота - одна з найважливіших мононенасичених жирних кислот. Через позицію подвійного зв’язку C = C на 9-му місці, це омега-9 жирна кислота. Чиста олеїнова кислота - це масляниста рідина без кольору і запаху. Він не розчиняється у воді. Щодо полінасичених жирних кислот, він не дуже чутливий до окислення. Завдяки своїй хімічній структурі олеїнова кислота може легко проникати в глибокі шари шкіри і таким чином створювати ефективний захист.
Лінолева кислота:
Лінолева кислота - подвійна ненасичена жирна кислота з 18 атомами вуглецю. Їх частка в мигдальній олії становить 20%. Завдяки положенню другого подвійного зв’язку C = C, він належить до омега-6 жирних кислот. Чиста лінолева кислота - це масляниста рідина без кольору і запаху. Він чутливий до окислення, погано розчинний у воді, але розчинний у багатьох органічних розчинниках. Лінолева кислота повинна надходити в організм як необхідна поживна речовина. Як компонент епідермісу як незамінна частина кераміду 1, лінолева кислота здатна: